پازوکی در گفتوگو با ایلنا:
ادغام وزارتخانهها غیرکارشناسی و سیاسی بود/ نهاد ریاست جمهوری نیاز به کوچکسازی دارد
مهدی پازوکی معتقد است افراد بیسواد سیستم اداری کشور را دچار مشکل کردهاند.
مهدیپازوکی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در خصوص جداسازی مجدد وزارتخانههای ادغام شده در دولت دهم اظهار داشت: یکی از مشکلات اصلی ایران در شرایط کنونی بینظمی اقتصادی است که بخشی از این بینظمی اداری است.
وی با اشاره به سیستم اداری ناکارآمد در کشور گفت: هر چند احمدینژاد درصدد کوچکسازی دولت بود اما نیروی انسانی حرفهای و تیم همفکر و همسویینداشت و به همین دلیل بدون برنامه مدون و به صورت دیمی وزارتخانهها را ادغام کرد. این در حالی است که به عنوان مثال وزارت راه با وزارت مسکن هیچ سنخیتی نداشتند.
این اقتصاددان تصریح کرد: در حالحاضر که سازمان اموراداری و استخدامیکشور احیاء شده است باید در فکر تحولیاساسی برای آن بود و با بهرهگیری از کارشناسان و خبرگان نظام اداری و مدیریتی بدنبال پیشرفت اقتصادی باشیم.
وی با بیان اینکه سازمان امور اداری کشور سازمان کارآمدی نیست افزود:باید از وجود نیروهای کارآمدتر برای مدیریت بهره برد، اگر این سیستم احیاء نشود و ساختارش شفاف و کارشناسی شده نباشد قطعا هزینههای گزافی را برای کشور به همراه خواهد داشت.
پازوکی خاطرنشان کرد: سازمان بهرهوری وجود و عدم وجودش نقش چندانی در کشور ندارد هر چند این سازمان در ابتدا برای ارتقاء و بهره وری درست شده بود اما یکی از ایراداتی که بر سازمان بهره وری و مرکز آموزش مدیریت دولتی میگیرند این است که این مرکز پس از انقلاب به کارخانه مدرک سازی تبدیل شد.
پازوکیتصریح کرد: مشکل بعدی بینظمی اداری است که نیازمند اصلاح ساختاری است و جذب نیروی انسانی کارآمد در بدنه دولت اولین و مهمترین موضوع در این زمینه است.
وی افزود: وجود یا عدم وجود سازمان بهرهوری چندان تاثیری در کشور ندارد زیرا کار اساسی انجام نشده است این در حالی است که کشور نیاز به افراد خبره، صاحب نظر و تحصیل کرده و غیررانتی دارد.
پازوکیبا بیان اینکه افراد بیسواد سیستم اداری کشور را دچار مشکل کردهاند گفت: سازمان امور اداری و استخدامی کشور باید جایگزینی نیروی انسانیکارآمد را دستور کار خود قرار دهد، در این راستا ما نیازمند قوانین، آییننامهها و مقررات و نظم بخشیدن در سیستم اداری هستیم.
وی تصریح کرد: یکی از اتفاقات در زمان احمدینژاد استیضاح وزیر راه بود و اگر این اتفاق نمیافتاد ادغام وزارت راه و مسکن نیز رخ نمیداد، به اعتقاد بنده این ادغامها سیاسی و غیر کارشناسی بودند.
پازوکی افزود: در ژاپن بخش تجارت و صنعت یک وزارتخانه دارد اما در ایران با توجه به اینکه تفکر بازرگانی بر تفکر صنعت غالب است، بخش صنعت با مشکل مواجه شده این در حالی است که کشور در شرایط فعلی نیازمند توجه به بخش صنعت و معدن است.
این اقتصاددان ادامه داد: شاید در بلند مدت ادغام صنعت، معدن و بازرگانی کارساز باشد اما در شرایط فعلی نشان داد که کارایی لازم را ندارد.
وی افزود: در مرحله اول باید مشکل سیستم ناکارآمد اداریحل شود.
پازوکی افزود: در صورتی که کشور به توسعه برسد با ادغام این وزارتخانهها موافقم اما در حال حاضر این ادغام تنها باعث به وجود آمدن وزارتخانه عریض و طویل صنعت، معدن و تجارت شده که نتوانسته رسالت خود را به درستی انجام دهد.
وی با دفاع از لایحه دولت در جداسازی وزارتخانهها گفت: با جداسازی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت راه و مسکن موافقم اما با جدا شدن وزارت جوانان و ورزش مخالفم.
پازوکی گفت: متاسفانه این ادغام ها باعث نشد تا کارآیی بالا برود بلکه ما هنوز شاهد دو اداره کل در استانهای مختلف هستیم که هر کدام واحد تحقیقات جداگانهای دارد این در حالی است که اگر ادغام باعث کاهش هزینههای دولت شود کاملا درست و منطقی به نظر میرسد اما این ادغامها باعث کاهش هزینهها نشد.
وی با اشاره به تعداد بالای نیروی انسانی در نهاد ریاست جمهوری نیز افزود: صدها نیرو در پستهای مختلف از مشاور تا سایر پستها حقوق دریافت میکنند که کارایی لازم را هم ندارند و این نهاد نیز نیازمند کوچکسازی است.