مجیدرضا حریری تاکید کرد:
ضرورت واردات کالاهای استراتژیک از چین
حسن روحانی در اولین نشست خبری خود بعد از انتخابات در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه دولت دوازدهم در خصوص رابطه اقتصادی با دولت چین و چگونگی سطح مبادلات اقتصادی با این کشور گفت: به دنبال آن هستیم تا روابط ما با چین از کالاهای مصرفی به سمت کالاهای استراتژیک پیش رود. مجیدرضا حریری، نائب رئیس اول اتاق بازرگانی چین در این باره با بیان اینکه اظهارات رئییس جمهوری در خصوص لزوم واردات کالاهای استراتژیک از چین جهت گیری اساسی برای پیشبرد اهداف توسعهای کشورمان است، می گوید: ورود مواد اولیه و ماشین آلات از این کشور زمینه افزایش تولید و اشتغالزایی داخلی را فراهم می کند.
به گزارش ایلنا، رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه دولت دوازدهم در خصوص رابطه اقتصادی با دولت چین و چگونگی سطح مبادلات اقتصادی با این کشور گفت: ما همواره نسبت به چین روابط خوبی داشته و داریم. مردم ما نه با چین مشکلی دارند و نه با کالای چینی بلکه مشکل آنها کالاهای کمکیفیتی است که وارد کشور شده و میشود. کمکیفیتی این کالاها آزارشان میدهد. وی سپس گفت: مردم میخواهند کالاهای باکیفیت در بازارشان باشد. من فکر میکنم با توانمندسازی کشور ما در حوزه تولید از این مساله نجات پیدا میکنیم و روابط ما با چین از کالاهای مصرفی به سمت کالاهای استراتژیک پیش میرود.
مجیدرضا حریری در این باره با بیان اینکه چین شریک اول تجاری ایران است و کشوری است که در دوران تحریم ها حمایت های ویژه ای از کشور ایران داشت گفت: عمده کالاهای بی کیفیت چینی از مبادی غیررسمی وارد کشور می شود و باید در رابطه با روابط اقتصادی مان با چین نگاه منصفانه تری داشته باشیم.
نائب رییس اتاق بازرگانی چین با بیان اینکه در ۱۷ سال گذشته رابطه اقتصادی منظمی با چین داشته ایم و این رابطه رو به رشد بوده است می گوید: تنها در سال ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ حجم تجاری ما با این کشور به ۵۲، ۳۴ و ۳۲ میلیارد دلار رسید و علت آن هم کاهش قیمت مواد خام و نفت بوده است.
وی با بیان اینکه روند تجاری ایران با چین همیشه به نفع ما مثبت بوده است به پایگاه اطلاع رسانی دولت می گوید: چین اولین شریک تجاری ما است و در عین حال که بزرگترین مبدا کالا به ایران است اولین مقصد تجاری ایران نیز است.
حریری در ادامه با انتقاد از دیدگاه غلط در خصوص کالاهای چینی می گوید: این تصور غلطی است که می گویند ایران تنها از چین واردات دارد. وی با بیان اینکه تجارت امری دو طرفه است می گوید: نمی شود ازکشوری تنها خرید و یا تنها فروخت و در همه جای جهان تجارت دو طرفه است می گوید: در رابطه تجاری ما با چین نیز این مساله مصداق پیدا می کند.
نایب رئیس اول اتاق بازرگانی چین در ادامه با بیان اینکه در زمان تحریم ها چین توانست به ما کمک کند تا از دوران سخت عبور کنیم می گوید: نباید نسبت به شریک تجاری مان که حمایت های ویژه ای از کشورمان در شرایط سخت داشته است ناسپاس بود. زمانی که صادرات نفت ما به زیر یک میلیون بشکه رسیده بودو مشتری برای خرید نفت از کشورمان وجود نداشت چین خریدار بیش از ۶۰۰ هزار بشکه نفت ایران بود ودرواقع حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از درآمد ما از فروش نفت از فروش به چینی ها بود.
وی با بیان اینکه چین با بیش از ۱۰۰ کشور جهان ارتباط تجاری دارد و بزرگترین صادرکننده و واردکننده در جهان است می گوید: در حال حاضر چین دومین اقتصاد بزرگ جهان بعد از امریکا است و در واقع به دلیل اینکه کشور ما با امریکا ارتباط ندارد می توان گفت در حال حاضر این کشور بزرگترین شریک تجاری ایران است.