خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر راه و شهرسازی:

سیاست های شهرداری قیمت زمین در تهران را معادل قیمت زمین در سوئیس کرد / افزایش 500 درصدی قیمت مسکن در دولت گذشته

سیاست های شهرداری قیمت زمین در تهران را معادل قیمت زمین در سوئیس کرد / افزایش 500 درصدی قیمت مسکن در دولت گذشته
کد خبر : ۴۸۵۱۴۴

مظاهریان با بیان اینکه سیاست‌های سوداگرانه شهرداری در تهران باعث افزایش قیمت 700 درصدی زمین شده است گفت: امروز قیمت زمین در تهران معادل قیمت زمین در سوئیس است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، حامد مظاهریان معاون مسکن و امور ساختمان وزارت راه و شهرسازی در نشست خبری صبح امروز با اشاره به تکمیل طرح پروژه مسکن مهر در سال 96 اظهار داشت: در حال از پروژه مسکن مهر در سراسر کشور کمتر از 5 درصد باقی مانده است که این واحدهای باقی مانده هم در دست ساخت و تکمیل هستند.

وی با اشاره به طرح‌های دولت یازدهم در بخش مسکن گفت: دولت یازدهم طرح مسکن اجتماعی و حمایتی را در دست داشت اما وقت و هزینه دولت صرف اتمام پروژه کلان مسکن مهر شد و اولویت برای اجرا پروژه مسکن مهر بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: اواخر سال گذشته طرح مسکن اجتماعی و حمایتی مورد تصویب هیات وزیران قرار گرفت. طرح مسکن حمایتی شامل حال افرادی می‌شود که با حمایت دولت می‌توانند صاحب خانه شوند.

وی گفت: افتتاح صندوق پس انداز  یکم در راستای اجرای طرح مسکن حمایتی بوده و مردم می‌توانند با تسهیلات ارزان قیمت از طریق این طرح صاحب خانه شوند.

مظاهریان با اشاره به استقبال مردم از طرح مسکن حمایتی و صندوق پس‌انداز یکم گفت: خوشبختانه استقبال از صندوق پس‌انداز یکم قابل توجه بوده و تاکنون 165 هزار نفر در این صندوق سپرده‌گذاری کرده‌اند.

مظاهریان تاکید کرد:‌ در حال حاضر در هر روز کاری به طور متوسط 500 نفر در این صندوق سپرده‌گذاری می‌کنند.

اجرای قانون مالیات در خانه‌های خالی از خردادماه

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به گزارش مرکز آمار درباره میزان تعداد خانه‌های خالی در کشور اظهار داشت: طبق گزارش رسمی مرکز آمار که اواخر سال گذشته منتشر شد در حال حاضر چیزی حدود 2 میلیون و 600 هزار واحد خانه خالی در کشورمان وجود دارد و برآوردها حاکی از آن است که ارزش این خانه‌های خالی چیزی حدود 200 میلیارد تومان است.

مظاهریان ادامه داد: این سرمایه در سال‌های گذشته به قصد سودآوری وارد بازار مسکن شده بود اما امروز این حجم از سرمایه‌گذاری در خانه‌های خالی حبس شده است.

وی اظهار داشت: هجوم سرمایه‌گذاری به بازار مسکن در سال‌های گذشته سیاست غلطی بود که باعث شده بود بازار مسکن از کالای مصرفی به کالای سرمایه‌گذاری تبدیل شود و امروز عمده خانه‌هالی خالی خانه‌های لوکس هستند که با نیاز واقعی بازار متناسب نیست و هم‌پوشانی ندارد.

مظاهریان با بیان اینکه یکی از ابزارهای کنترل تعداد خانه‌های خالی اخذ مالیات است گفت: مجلس در دوره قبل قانون مالیات بر خانه‌های خالی را تصویب کرد که این قانون از خردادماه سال جاری به اجرا می‌رسد.

وی افزود: البته این مالیات نمی‌تواند مشوقی باشد تا صاحبان خانه‌های خالی خانه خود را به فروش بگذارند.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: طبق قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی، صاحبان ملک سال اول از پرداخت مالیات معاف هستند و سال دوم 50 درصد اجاره آن خانه را به عنوان مالیات می‌پردازند و از سال‌های بعد این رقم به صورت تساعدی افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: این ارقام نمی‌تواند عاملی باشد تا صاحبان ملک را مجبور به فروش خانه کند.

تحویل سامانه شناسایی خانه‌های خالی در خردادماه

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه یکی از بسترهای لازم برای اجرای اخذ مالیات از مالکان خانه‌های خالی وجود سامانه‌ای برای شناسایی و اخذ مالیات است گفت: طراحی و راه‌اندازی این سامانه بر عهده وزارت راه و شهرسازی بوده که در خردادماه این سامانه به وزارت اقتصاد و دارایی تحویل داده می‌شود.

مظاهریان ادامه داد: تا یکی دو سال آینده می‌توان دریابیم که اجرای این قانون موثر بوده است یا نه.

شهرداری تهران مرجع صدور ساخت و ساز است

مظاهریان با اشاره به ادعای یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر اینکه وزارت راه و شهرسازی مجوز بلندمرتبه‌سازی در تهران را داده است گفت: اخیراً شورای عالی شهرسازی و معماری بیانیه‌ای را در این خصوص صادر کرده و این ادعا را تصویب کرده است. شورای عالی شهرسازی متکی به یک وزارتخانه نیست و با مجموعه‌ای از همکاران دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مختلف فعال است و اگر این شورا بیانیه‌ای را می‌دهد باید آن را بپذیریم.

وی با تاکید بر اینکه مجوز ساخت و ساز با تصمیم نهادهای محلی و شهرداری صادر می‌شود گفت: شورای عالی شهرسازی و معماری از یک سال گذشته از شهرداری تهران خواسته است که آیین‌نامه‌ مربوط به بلندمرتبه‌سازی را تعیین کند اما شهرداری تاکنون پیش‌نویس آن را هم تصویب نکرده است و در طول سال‌های گذشته هم این چنین بوده که مجوزها را شهرداری صادرمی‌کرده است.

رونمایی از مبحث قانون جدید 22

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در چند دهه گذشته بیشترین دغدغه ما در حوزه ساخت مسکن بوده است گفت: قوانین ما در راستای افزایش ایمنی در ساخت و ساز و ایمن‌تر ساختن است گفت: در حال حاضر 25 میلیون خانه در سطح  کشور وجود دارد که باید امروز قوانین ما معطوف نگهداری از این خانه‌ها شود.

وی ادامه داد: خطرات عمده‌ای در کلان‌شهرها در این حوزه وجود دارد. باید محدوده گسل‌ها مشخص شود و بلندمرتبه‌سازی در محدوده گسل‌ها ممنوع شود.

وی از رونمایی قانون مبحث جدید 22 خبر داد و گفت: در نیمه امسال قانون جدید رونمایی می‌شود که درآن پیش‌بینی‌های روشنی درباره نگهداری از ساختمان‌ها شده است.

حرکت نرخ اجاره متناسب با نرخ تورم

مظاهریان در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی براینکه وضعیت بازار اجاره بها در سال جاری چگونه خواهد بود گفت: سه عامل در تعیین نرخ اجاره‌بها وجود دارد که قیمت نرخ سود تسهیلات و نرخ تورم سه عاملی هستند که بر روی اجاره بها تاثیرگذار هستند.

وی افزود: تعیین اجاره‌ بها بستگی به این دارد که سرمایه‌گذاری در بازارهای دیگر چقدر سوددهی دارد، نرخ تورم چقدر است و قیمت نهایی مسکن چقدر نرخ‌گذاری می‌شود.

مظاهریان با تاکید بر اینکه اجاره در بازار مسکن یک مسئله انتفاعی است و نگاه مالکان خانه به اجاره بها این است که اگر به جای مسکن در بازارهای دیگر سرمایه‌گذاری می‌کردند چقدر سوددهی داشتند.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر تعیین نرخ اجاره نرخ تسهیلات بانکی است که متاسفانه در ایران این نرخ بسیار زیاد است.

معاون مسکن و امور ساختمان تاکید کرد: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که نرخ اجاره بها متناسب با نرخ تورم عمومی حرکت کند و بیش از آن افزایش پیدا نمی‌کند.

شهرداری‌ها عامل افزایش قیمت زمین در کشور

مظاهریان با اشاره به اقدامات سوداگرانه شهرداری‌ها ادامه داد: به دلیل اقدامات سود گرانه شهرداری‌ها انضباط شهری به هم خورد و شهرداری برای تامین منابع خود تراکم‌ها را افزایش داده‌اند و شناسنامه و برنامه‌های شهری را تغییر دادند  و امروز به یک بی‌انضباطی شهری رسیده‌ایم.

وی تاکید کرد: با یک نگاه سوداگرانه 490 هزار خانه خالی در تهران وجود دارد و امروز شاهد آن هستیم که در منطقه 22 خانه‌های متعددی بدون خریدار در حال ساخت هستند و اساساً مشخص نیست این حجم از ساخت و ساز در منطقه 22 بر مبنای کدام سند مصوب ساخته شده است.

وی افزود: در حال حاضر در منطقه 22 خانه‌هایی ساخته می‌شود که به ازای آن خریدار وجود ندارد و البته این خانه‌ها جزو آمار خانه‌های خالی هم به حساب نیامدند.

مظاهریان ادامه داد: این بی‌انضباطی شهری مشکلات عدیده‌ای مانند افزایش ترافیک، شهربازی، مهاجرت  و... را به وجود آورده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: یکی از عوامل افزایش قیمت زمین در تهران تراکم‌فروشی‌های شهرداری بوده است و امروز قیمت زمین در تهران معادل قیمت زمین در سوئیس است. این در حالی است که ما در ایران کمبود زمین نداریم.

افزایش قیمت 500 درصدی مسکن در دولت گذشته

مظاهریان با بیان اینکه سال گذشته قیمت مسکن 5.6 درصد افزایش یافت گفت: 3.7 درصد معاملات مسکن افزایش پیدا کرده و این نشان می دهد که بازار مسکن به سمت رونق مصرفی در حال حرکت است.

وی تاکید کرد: این اولین بار است که رونق مسکن را با افزایش شدید قیمت‌ها تجربه نمی‌کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در هشت سال گذشته دولت قبل قیمت مسکن تا 500 درصد افزایش یافت گفت: آماررسمی کشور نشان می‌دهد قیمت مسکن از میانگین هر متر مربع 650 هزار تومان در سال 84 به 3 میلیون و 950 هزار تومان در سال 92 رسید و این نشان از افزایش قیمت شدید مسکن در دولت قبل می‌دهد.

وی ادامه داد: قیمت مسکن در هر مترمربع 4 میلیون و 370 هزار تومان است یعنی در چهار سال گذشته قیمت مسکن 10 درصد بالا رفته است.

وی همچنین درباره افزایش قیمت زمین در دولت گذشته گفت: در سال‌های 84 تا 92 قیمت زمین از متری 640 هزار تومان به متری 5 میلیون و 500 هزار تومان در تهران افزایش یافت که این نشان از افزایش قیمت 700 درصدی می‌دهد اما قیمت زمین در چهار سال گذشته تنها 2 درصد افزایش پیدا کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز