از سوی معاون وزیر نفت
جزئیات پیوست فناوری الگوی جدید قراردادهای نفتی تشریح شد
معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، جزئیات پیوست فناوری الگوی جدید قراردادهای نفتی را تشریح کرد و برنامه ریزی برای بهرهمندی حداکثری از ظرفیتهای ایرانی را محور اصلی پیوست فناوری اعلام کرد.
به گزارش ایلنا، حبیب اله بیطرف عنوان کرد: توانمندسازی شرکتهای صاحب صلاحیت ایرانی برای فعالیت در زمینه اکتشاف و تولید، تقویت توان دانشگاههای میدان محور، استفاده حداکثری از ظرفیتهای پیمانکاران ایرانی، خرید حداکثری اقلام و تجهیزات مورد نیاز از تولیدکنندگان ایرانی و توانمندسازی کارفرماها با استفاده از ظرفیتها و مهارتهای مدیریتی، پنج محور اصلی مورد توجه در پیوست فناوری الگوی جدید قراردادهای نفتی است.
وی امضای قراردادهای توسعه فناورانه مخازن در بالادست با دانشگاهها را اقدامی نو خواند و افزود: طبیعی است هر کار جدیدی با سختی های زیادی روبهروست، اما با عزم و اراده دانشگاهها و همراهی شرکتهای کارفرما در نفت، امیدواریم روند مناسب کنونی پیشرفت این قراردادها تداوم یابد.
معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت با تاکید بر توسعه زیرساختهای فناوری در کشور، از دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور خواست بهطور جدی، مشارکت در توسعه فناوری را به عنوان یکی از رسالتهای اصلی خود قلمداد کنند.
وی به سالهای دهه ٧٠ گریزی زد و گفت: در آن سالها، صنعت نفت و گاز ایران در بالادست بهطور عمده متکی به ظرفیتهای خارجی حرکت می کرد اما با جهت گیریهای مناسب دولت در آن زمان برای حضور، مشارکت و توانمندسازی شرکتهای ایرانی ظرفیت سازی شد که در نتیجه چنین اقدامهایی، شرکتی مثل پتروپارس شکل گرفت و ساختار مدیریت کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس تقویت شد؛ همچنین سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ایجاد شد.
بیطرف افزود: اگرچه در دهه ۸۰، وقفهای در این روند روبه رشد ایجاد شد، اما از آنجا که حرکت خوبی آغاز شده بود، این حرکت ادامه یافت و امروز شاهد شکل گیری های مهندسی و پژوهش و فناورانه مطلوبی در سطح صنعت نفت و جامعه علمی کشور هستیم.
وی قرارداد همکاری با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور برای توسعه فناورانه مخازن نفتی در بالادست را به عنوان یکی از ظرفیت سازیهای ایجاد شده در وزارت نفت دولت یازدهم مورد اشاره قرار داد و گفت: همه باید تلاش کنیم تا این حرکت جدید و وظیفه ملی به سرانجام برسد.
بیطرف یادآور شد: صنعت نفت دانش بنیان می تواند به عنوان موتور محرکه اقتصاد کشور ایفای نقش کند و باید در این مقطع تاریخی از فرصتهای موجود برای ایجاد چنین صنعت نفتی استفاده کنیم.