خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل سانا در حاشیه نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر:

ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور از مرز ۳۴۰ مگاوات گذشت/ هدف گذاری برای سهم 5 درصدی تولید انرژی‌های تجدیدپذیر

ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور از مرز ۳۴۰ مگاوات گذشت/ هدف گذاری برای سهم 5 درصدی تولید انرژی‌های تجدیدپذیر
کد خبر : ۴۶۳۳۸۴

مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا) ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور را تا به امروز ۳۴۰ مگاوات برشمرد و افزود: در سال جاری ۱۰۰ مگاوات و برای سال آینده ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت‌های تجدیدپذیر افزوده خواهد شد و از سال ۹۷ نیز هر سال هزار تا هزار و ۲۰۰ مگاوات نیروهای تجدیدپذیر خصوصی وارد مدار می‌شود.

به گزارش ایلنا، "سیدمحمد صادق زاده" در حاشیه مراسم افتتاحیه نهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر  با تاکید بر اینکه به‌رغم استقبال جهانی از انرژی‌های تجدیدپذیر همچنان مصرف نفت و گاز در دنیا رو به افزایش است، عنوان کرد: براساس برآوردهای صورت گرفته پیش بینی می‌شود تا دو دهه آینده نیز همچنان مصرف نفت و گاز در جهان افزایش پیدا کند بنابراین در چنین شرایطی ما بایستی بخشی از انرژی خود را از تجدیدپذیرها تأمین کنیم تا بتوانیم صادرات منابع هیدروکربونی خود را حفظ کرده و در بازارهای جهانی همچنان حضوری فعال داشته باشیم.

وی ادامه داد: هدف گذاری ما بر روی سهم پنج درصدی تولید انرژی‌های تجدیدپذیر است اما حداکثر سهم ۱۰ تا ۲۰ درصدی را نیز کاملاً منطقی می‌بینیم تا بتوانیم ظرفیت صادرات انرژی‌های هیدروکربونیک خود را در دنیا حفظ کنیم.

صادق‌زاده با اشاره به اینکه هم اکنون انرژی‌های تجدیدپذیر ارزان تر از انرژی‌های فسیلی شده است، تصریح کرد: در حال حاضر تولید برق از انرژی‌های خورشیدی به حدود ۶ سنت در کیلووات ساعت کاهش پیدا کرده است؛ این مهم در حالی است که تولید برق از انرژی‌های فسیلی دو برابر چنین اعداد و ارقامی تمام می‌شود بدین منظور در چنین وضعیتی منطقی است ما سهم رو به افزایش از انرژی‌های مورد نیاز کشور را از تجدیدپذیرها تأمین کنیم تا در شرایطی که مصارف داخل کشور ما رو به افزایش است بتوانیم سهم فعلی صادرات انرژی‌های فسیلی را حفظ کنیم.

مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا) با تاکید بر اینکه امروزه گاز، نفت و منابع هیدروکربونیک ارزش کالایی بسیار بالایی دارند، ادامه داد: این یک رویکرد جهانی است که در آینده به سمتی برویم که به نفت و گاز به دید یک کالای ارزشمندی که می‌تواند دو هزار و ۵۰۰ محصول را تولید کند برویم نه اینکه این کالای ارزشمند را که مادر تولید هزاران محصول مختلف است را به راحتی بسوزانیم.

صادق زاده در تکمیل این بخش از سخنان خود، گفت: ما تصور نمی‌کنیم که سهم ۱۰۰ درصدی تجدیدپذیرها تحقق پیدا کند ولی فعلاً هدف گذاری ما بر روی سهم پنج درصدی است اما حداکثر سهم ۱۰ تا ۲۰ درصدی را نیز کاملاً منطقی می‌بینیم تا بتوانیم ظرفیت صادرات انرژی‌های هیدروکربونیک خود را در دنیا حفظ کنیم.

وی ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور را تا به امروز ۳۴۰ مگاوات برشمرد و افزود: هر ماه ۳۰ مگاوات به این ظرفیت افزوده می‌شود که در ۶ ماهه دوم سال جاری این رقم به طور متوسط به ۵۰ مگاوات نیز رسیده است. همچنین در سال جاری ۱۰۰ مگاوات و برای سال آینده ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت‌های تجدیدپذیر افزوده خواهد شد و از سال ۹۷ نیز هر سال هزار تا هزار و ۲۰۰ مگاوات نیروهای تجدیدپذیر خصوصی وارد مدار می‌شود.

مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا) در بخش دیگری از سخنان خود یکی از دلایل اصلی رشد تجدیدپذیرها در دنیا را عدم وجود آلودگی محیطی زیستی در آن دانست و گفت: نیروگاه‌های بادی و خورشیدی نه تنها هیچ آلایندگی را برای تولید برق منتشر نمی‌کنند بلکه در مصرف آب نیز به شدت صرفه جویی می‌کنند.

وی افزود: ما کشوری هستیم که قربانی آلودگی محیط زیستی است و سالیانه سهم قابل توجهی از عمر شهروندان ما به دلیل آلودگی‌های محیط زیستی کاسته می‌شود؛ بنابراین روی آوردن به اینگونه نیروگاه‌ها که هیچگونه آلودگی محیط زیستی ندارند می‌تواند برای ما بسیار ارزشمند و جذاب باشد. از طرفی ما کشور بسیار خشکی هستیم که امکان اینکه آب بیشتری را برای تولید انرژی به روش‌های فسیلی و نیروگاه‌های حرارتی اختصاص بدهیم نداریم.

صادق زاده در پایان با تاکید بر اینکه ما امروزه آب کافی برای مصرف شهروندان، کشاورزی و اشتغال روستاییان نداریم، ابراز کرد: با این اوصاف چطور می‌توانیم این آب اندک را که طبیعت در اختیار ما می‌گذارد را در نیروگاه‌های حرارتی تلف کنیم؛ بنابراین بایستی حتماً سهم قابل توجهی از انرژی‌ها را به سمت تجدیدپذیرها ببریم تا این اتلاف منابع آب ما بیش از وضعیت کنونی نباشد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز