مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب اهواز خبرداد:
استقرار دیزل ژنراتور در تصفیه خانه شماره یک اهواز/ جدا شدن واحدها از شبکه سراسری در موقع قطع برق احتمالی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز گفت: با استقرار دیزل ژنراتور در تصفیه خانه شماره یک اهواز این تصفیهخانه در مواقع قطع برق احتمالی از شبکه سراسری جدا شده و برق اضطراری وارد مدار میشود.
به گزارش ایلنا، "غلامرضا براتی" مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب اهواز با اشاره به اینکه ساعت 3 بامداد امروز برق این دیزل ژنراتور بهصورت آزمایشی وارد مدار شده و برق اضطراری تصفیه خانه شماره یک فعالیت خود را آغاز کرد، افزود: با دستور وزیر نیرو و مصوبات نشست با قائممقام وزیر نیرو در اهواز قرار شده تا 5 مگاوات برق مورد نیاز استان خوزستان در مواقع اضطراری ازطریق دیزل ژنراتورها تأمین شود که خریداری این دیزل ژنراتورها نیز در همین راستا خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه تصفیه خانه آب اهواز از حساسیت خاصی برخوردار است و به همین منظور، در گذشته نیز از چند جهت تأمین برق میشده تا هیچگاه با خاموشی مواجه نشود، گفت: اتفاقی که اخیراً در اهواز افتاد سبب قطع سراسری برق اهواز شده و تصفیه خانه نیز از مدار خارج شده بود که وزیر نیرو دستور دادند تا برای تأمین برق اضطراری و مطمئن و پایدار این تصفیه خانهها از دیزل ژنراتور استفاده شود.
براتی با بیان اینکه 60 درصد از تولید تصفیه خانه شماره یک با راه اندازی دستگاه دیزل ژنراتور همیشه در مدار بهرهبرداری خواهد بود، گفت: در چند روز آینده این آمادگی با استقرار ژنراتورهای جدید 100 درصد خواهد شد.
وی ظرفیت تصفیه خانه شماره یک اهواز را 100 هزار متر مکعب در شبانه روز عنوان کرد و ادامه داد: قرار است 4 دیزل ژنراتور، برق این تصفیه خانه را تأمین خواهند کرد که هم اکنون دو دستگاه از این دیزل ژنراتورها نصب شده است.
مدیرعامل آبفای اهواز با اشاره به دو برنامه کوتاه مدت و بلند مدت برای برقدار کردن تصفیه خانهها در شرایط اضطراری گفت: در برنامه کوتاه مدت قرار بود تا در کوتاهترین زمان تصفیه خانهها با استفاده از برق دیزل ژنراتور راه اندازی و در مدار باشند که این طرح با موفقیت اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه برای اجرایی شدن طرح کوتاه مدت، از دیزل ژنراتورهای استانهای دیگر استفاده شده است، افزود: در طرح جامع دیزل ژنراتورهایی برای این منظور خریداری شده که در چند روز آینده به این محل حمل و پس از انتقال و نصب در تصفیه خانه، برای همیشه در آن مکان باقی خواهند ماند تا در زمانهای مورد نیاز مورد استفاده قرار گیرند و دیزل ژنراتورهای منتقل شده از سایر نقاط کشور بازگردانده خواهد شد.
غلامرضا براتی با اظهار امیدواری از اینکه تا 10 یا 20 روز آینده ژنراتورهای خریداری شده در استان خوزستان نصب و راه اندازی شوند، گفت: برای تصفیه خانه نیاز به 2 تا 3 مگاوات و برای برداشت آب خام از رودخانه نیاز به 1.5 مگاوات برق داریم که تا کنون برق 60 درصد تصفیه خانه تأمین شده و الباقی نیز بزودی به مرحله اجرا خواهد رسید.
وی هزینه طرح جامع برای خرید ژنراتورها را حدود 5 میلیارد تومان برآورد کرد و افزود: در زمان حاضر حدود 2.5 میلیارد تومان برای تأمین برق اضطراری از طریق دیزل ژنراتورها هزینه شده است.