خبرگزاری کار ایران

پازوکی در گفتگو با ایلنا:

ریشه کسری تراز عملیاتی در سند بودجه نهفته است/ سه قوه در بی‌انضباطی مالی نقش دارند

ریشه کسری تراز  عملیاتی در سند بودجه نهفته است/ سه قوه در بی‌انضباطی مالی نقش دارند
کد خبر : ۴۵۵۶۵۳

مهدی پازوکی با اشاره به سه مورد اصلی در بی‌انضباطی اقتصادی دولت گفت: بی‌انضباطی پولی، بی‌انضباطی مالی و بی‌انضباطی اداری از جمله مواردی است که باعث کسری تراز عملیاتی دولت شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ بر اساس گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور کسری تراز عملیاتی در این گزارش بالغ بر سی‌و چهار هزار و یکصد و هفتاد و دو میلیارد( ۳۴.۱۷۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان بوده که با توجه به میزان درآمدهای تحقق یافته و مصارف اعتبارات هزینه‌ای، در عمل مبلغ پنجاه و هفت هزار و هفده میلیارد( ۵۷.۰۱۷.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) تومان فزونی مصارف نسبت به منابع مذکور مشهود است.

این مبلغ از محل واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی‌تامین شده و عملا باعث کاهش اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی‌ گردیده است.

در این راستا؛ مهدی پازوکی در پاسخ به این پرسش خبرنگار اقتصادی ایلنا که در گزارش‌تفریغ بودجه سال ۹۴  شاهد افزایش‌ کسری تراز عملیاتی دولت به دلیل محقق نشدن درآمدها و افزایش هزینه‌ها هستیم آیا علت این موضوع بی‌انضباطی مالی دولت است؟ ، اظهار داشت:  بی انضباطی مالی دولت در اقتصاد ایران به عنوان یکی از مشکلات ریشه‌ای از سال‌ها پیش مطرح بوده و از دولت نهم به بعد این بی انضباطی اقتصادی افزایش پیدا کرده است.

این اقتصاددان با اشاره به سه مورد اصلی در بی‌انضباطی اقتصادی دولت گفت: بی‌انضباطی پولی، بی‌انضباطی مالی و بی‌انضباطی اداری از جمله مواردی است که باعث کسری تراز عملیاتی دولت شده است.

وی با بیان اینکه ریشه کسری تراز عملیاتی و بی‌انضباطی مالی در سند بودجه نهفته است و سه قوه در آن تاثیر گذارند‌‌‌، افزود: مجلس شورای اسلامی نیز نقش بسزایی در این بی‌انضباطی مالی دارد.

پازوکی خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر به شدت بودجه جاری کشور افزایش یافته و تبعات منفی هم به دنبال داشته است، این در حالی است که طبق قانون برنامه چهارم، پنجم و ششم قرار بر این بود تا بودجه جاری از منابع مالیاتی تامین شود اما تنها ۵۰ درصد آن از منابع مالیاتی‌تامین شد و کسری عملیاتی بودجه جاری تاکنون از محل درآمدهای نفتی جبران شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر دولت به شدت بزرگ شده و به ارگان‌ها و نهادهایی پول می‌دهد که نباید پرداخت کند. به عنوان مثال ده‌ها سازمان فرهنگی غیردولتی وجود دارد که بودجه‌های میلیاردی دریافت می‌کنند.

این اقتصاددان در پاسخ به این پرسش که چرا  ۹۷ درصد منابع و درآمدهای حاصل از قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال 94 به پرداخت یارانه نقدی ماهانه به مردم تخصیص یافته و در مجموع تنها ۳ درصد به بخش تولید و سلامت اختصاص پیدا کرده است؟ ، گفت: این امر میراث دولت احمدی‌نژاد است.

وی ادامه داد: بنده کاملا با حذف یارانه‌ها موافقم البته به جز سه دهک پایینی که باید یارانه دریافت کنند، بقیه باید حذف شوند.

پازوکی تصریح کرد: البته در شرایط فعلی‌اگر یارانه‌ها حذف شود مجددا پوپولیستها روی کار خواهند آمد و بهتر است این موضوع به بعد از انتخابات ریاست جمهوری اتفاق بیفتد.

وی افزود: هم اکنون دولت دو حقوق به افراد می‌پردازد. یک حقوق به کارمندان دولت و حقوق دوم، یارانه‌ای است که به اکثر افراد جامعه پرداخت می‌کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز