مطالعه میدان نفتی دهلران با محوریت افزایش ضریب بازیافت
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بر ضرورت استفاده از روشهای ازدیاد برداشت در میدان دهلران تاکید کرد و گفت: شرکت تاتنفت، افزایش ضریب بازیافت این میدان نفتی را محور مطالعات خود قرار دهد.
به گزارش ایلنا، علی کاردر صبح امروز (شنبه، ١٧ مهرماه) در مراسم امضای یادداشت تفاهم (MOU) مطالعاتی میدان نفتی دهلران که میان وی و نیل ماگانف، مدیرعامل شرکت تاتنفت روسیه امضا شد، به قراردادهای جدید نفتی ایران اشاره کرد و گفت: بر اساس الگوی جدید قراردادی، شرکتهای خارجی مکلف به همکاری با شریک ایرانی خود هستند و می توانند به این منظور، از فهرست ١١ شرکتی که از سوی وزارت نفت ایران بهعنوان شرکتهای صاحبصلاحیت تشخیص داده شدهاند، استفاده کنند.
وی ادامه داد: شرکتهای خارجی در قراردادهای جدید نفتی میتوانند از همکاری شرکای خارجی دیگر نیز بهرهمند شوند.
کاردر با اشاره به واگذاری مطالعه فناورانه برخی میدانهای نفتی به دانشگاهها و موسسههای تحقیقاتی معتبر کشور، اظهار کرد: این دانشگاهها اجرای روشهای ازدیاد برداشت میدانها را بهطور تخصصی مطالعه میکنند و شرکتهای خارجی باید با مشاور دانشگاهی میدان نیز همکاری داشته باشند.
معاون وزیر نفت با اشاره به ابراز علاقه شرکت تاتنفت برای همکاری با ایران در حوزههای پالایش و پتروشیمی عنوان کرد: در بیشتر بخشهای پایین دستی صنعت نفت ایران بخش خصوصی فعال است از این رو تاتنفت در صورت تمایل میتواند در این حوزه با شرکتهای خصوصی ایران همکاری کند.
کاردر یادآور شد: شرکتهای خصوصی توانمندی در عرصه پاییندست صنعت نفت ایران فعالیت میکنند و قابلیتهای زیادی در این بخش وجود دارد.
وی با اشاره به فعالیتهای تاتنفت در زمینه ساخت تجهیزات و همچنین ماشینسازی، ادامه داد: امکان همکاری این شرکت با شرکتهای سازنده ایرانی در زمینه ساخت تجهیزات هم وجود دارد و امیدواریم بتوان در قالب همکاری مشترک، از فناوری و دانش ساخت تجهیزات و ماشین آلات تاتنفت در ایران منتفع شد.
کاردر با اشاره به صحبتهای مدیرعامل شرکت تاتنفت مبنی بر ارتباط خوب این شرکت با بانکها و توان شرکت برای فاینانس پروژهها، این ارتباط را راهگشا دانست.
وی ابراز امیدواری کرد که این تفاهمنامه مطالعاتی، همکاریهای بیشتر میان دو شرکت را به دنبال داشته باشد.
یادداشت تفاهم مطالعاتی شرکت ملی نفت ایران و شرکت تاتنفت روسیه، صبح امروز (شنبه، ١٧ مهرماه) امضا شد و بر مبنای آن، مطالعه میدان نفتی دهلران در دستور کار تاتنفت قرار گرفت.
میدان نفتی دهلران در ۲۲ کیلومتری جنوب غربی دهلران در استان ایلام واقع شده است و حدود پنج میلیارد بشکه ذخیره نفت درجا دارد.