خبرگزاری کار ایران

نباید به ادعاهای بی سند توجه کرد

فتوای آیت‌الله مکارم شیرازی درباره تراریخته

با اعلام تصمیم دانشمندان و متولیان زیست‌فناوری برای تولید بومی ارقام اصلاح شده ژنتیکی در سال 94، تلاش می‌شود با شبهه‌پراکنی علیه این فناوری از اجرای این اسناد قانونی و بالادستی و بهره‌مندی از این فناوری در کشاورزی جلوگیری شود.

به گزارش ایلنا، از انجمن ایمنی زیستی، سیاست‌های کلی و بلندمدت جمهوری اسلامی ایران (1379)، سند ملی زیست‎فناوری(1384) و راهبردهای آن (مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی 1386) و قانون ایمنی زیستی (1388) پس از توجه به نظرات کارشناسان و استماع نظرات مخالفان به صراحت دولت را به استفاده از زیست‌فناوری در تولید ارقام اصلاح شده ژنتیکی مانند محصولات بی‌نیاز از سم و متحمل به خشکی و شوری برای حل بحران‌های جاری کشاورزی الزام کرده؛ اما با اعلام تصمیم دانشمندان و متولیان زیست‌فناوری برای تولید بومی ارقام اصلاح شده ژنتیکی در سال 1394، تلاش می‌شود با شبهه‌پراکنی علیه این فناوری از اجرای این اسناد قانونی و بالادستی و بهره‌مندی از این فناوری در کشاورزی جلوگیری شود. متأسفانه گاه اشخاص متدین نیز تحت تأثیر شبهات القایی قرار می‌گیرند و از جمله اخیرا به یک فتوایی از مراجع از جمله آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی استناد شده بود.

با وجود این، این مرجع عالیقدر در آخرین فتوای خود در 7 مهرماه 1395 بر اتخاذ رویکرد علمی و کارشناسانه و عدم توجه به ادعاهایی که بدون سند معتبر مطرح می‌شود تأکید کرده‌اند. باید توجه داشت گزارش‌های مجامع رسمی کارشناسی ملی و بین‌المللی از جمله مرجع ملی ایمنی زیستی جهاد کشاورزی و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در کنار مراجعی چون انجمن‌های علمی مرتبط و اجماع دانشمندان بیوتکنولوژی کشاورزی هر گونه ابهامات ناشی از کشت و مصرف محصولات تراریخته را رد کرده‌اند. نظر پژوهشگاه‌ها، قطب‌ها و انجمن‌های علمی مرتبط و اساتید و متخصصان زیست‌فناوری کشاورزی اخیرا برای پاسخ به فضاسازی رسانه‌ای گمراه‌کننده اخیر در سه مقطع مختلف با 106 امضا، 306 امضا و 533 امضا منتشره شده است.

ف

 

کد خبر : ۴۱۵۶۰۴