منافع برخی در ماندن ایران در فضای بسته بین المللی است/ واردکنندگان مخالف تکنرخی شدن ارز هستند
در دولت دهم و یازدهم افراد و سازمانهایی بودند که مخالف پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی بودند زیرا منافع آنها در فضای بسته و عدم ارتباط با دنیاست.
نایب رئیس اتاق ایران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در رابطه با تصمیم بانک مرکزی مبنی بر ورود بانکها به بازار آزاد خرید و فروش ارز اظهار داشت: اگر این بخشنامه در راستای تک نرخی شدن ارز و واقعی شدن قیمت آن باشد اتفاق مثبتی است و پیش بینی ما نیز همین است که گامهای اولیه در این خصوص برداشته شده است.
محمد رضا انصاری ادامه داد:تک نرخی شدن ارز فواید زیادی برای اقتصاد کشور دارد و در حوزه های صنعت ،تولید و صادرات می تواند تاثیر گذاری به سزایی داشته باشد ضمن آنکه این اتفاق تاثیر زیادی در محدود کردن واردات و مدیریت آن در کشور دارد.
وی افزود: فعالان اقتصادی کشور اکنون سالهاست که منتظر تکنرخی شدن ارز هستند اما برخی افراد با این رویه مخالفت می کنند و عمدتا این مخالفتها از سوی افرادی صورت می گیرد که وارد کننده هستند و از این دو نرخی بودن سود می برند آنها هر کاری که بتوانند برای جلوگیری از این اتفاق انجام می دهند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران با اشاره به بیانه موگرینی در خصوص پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی اظهار داشت:با وجود چراغ های سبز بین المللی برای پیوستن ایران به این سازمان اما ما در داخل هنوز مشکلاتی و موانعی داریم که تا آنها رفع نشود نمی توانیم به این سازمان ملحق شویم.
انصاری تصریح کرد:ما باید اقتصاد خودمان را با WTO تطبیق دهیم تا بتوانیم از امتیازاتی که اعضای این سازمان که شامل 90 درصد کشورهای جهان می شود برخوردار شویم که مهترین آنها بالا رفتن سطح کیفی محصولات تولیدی ما و افزایش بهره وری است.
وی ادامه داد: ما باید این را بپذیریم که از تولیدات داخلی بیش از حد حفاظت می کنیم و آنها را تنبل بار آوردهایم بر همین اساس برخی تولیدکنندگان داخلی هر کالایی را با هر کیفیتی که بخواهند تولید میکنند و نگرانی بابت از دست دادن بازار ندارند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: سالهای اول عضویت ایران در این سازمان به طور حتم به تولید داخل فشار وارد میشود زیرا تولید کننده داخلی در فضای گلخانهای رشد کرده و همواره از تمام جهات مورد حمایت بوده اما با قرار گرفتن در فضای رقباتی دچار مشکل خواهد شد.
انصاری افزود: در دولت دهم و یازدهم افراد و سازمانهایی بودند که مخالف پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی بودند زیرا منافع آنها در فضای بسته و عدم ارتباط با دنیا است آنها می خواهند کشور همیشه منزوی باشد تا بتوانند از شرایط استفاده کنند.