خبرگزاری کار ایران

نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران:

اقتصاد سیاه خود را در شهر نشان داده است

اقتصاد سیاه خود را در شهر نشان داده است
کد خبر : ۳۷۲۷۵۰

نایب رئیس شورای شهر تهران:متاسفانه اقتصاد سیاه در مشاغل گوناگون خود را نشان می‌دهد و ما امروز شاهد فعالیت‌های گوناگونی در سطح جامعه از باجگیری و تکدی‌گری و غیره هستیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مرتضی طلایی نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران و رئیس ستاد شورایاری‌ها در همایش بین‌المللی اقتصاد شهری با اشاره به شرایط سخت بانک‌های داخلی (دولتی و خصوصی) اظهار داشت: خوشبختانه بانک شهر با وجود چالش‌هایی که سایر بانک‌ها با آن مواجهند موفق عمل کرده است.

وی افزود: نقش شوراهای محلی در اقتصاد شهری از سال 58 با فرمان حضرت امام پررنگ‌تر شد و آیین‌نامه تشکیل شوراهای محلی در 19 اردیبهشت سال 58 تدوین شد. امروز با گذشت 4 دهه از این فرمان شوراهای محلات منسجم و کارآمد شدند.

طلایی خاطرنشان کرد: به همت حضور داوطلبانه و غیرانتفاعی نخبگان و فرهنگیان علمی ما امروز 5 هزار نیروی فعال و داوطلب در نهادهای محلی داریم که 85 درصد آنها در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا هستند.

وی با بیان اینکه توسعه اقتصاد شهری در عدالت اجتماعی نقش بسزایی دارد گفت: متاسفانه اقتصاد سیاه در مشاغل گوناگون خود را نشان می‌دهد و ما امروز شاهد فعالیت‌های گوناگونی در سطح جامعه از باجگیری و تکدی‌گری و غیره هستیم.

وی گفت: اقتصاد غیررسمی آن بخش از فعالیت های اقتصادی در بازار و خدمات است که به صورت غیرقانونی در نظام دستمزد فعالیت دارند که از پرداخت عمومی به دولت و مردم خارج است.

طلایی با بیان اینکه شهروندان هر روز با عبور از معابر چشمشان به افرادی می‌افتد که در غالب اقتصاد غیررسمی فعالیت می‌کنند گفت: ما ناگزیر به ساماندهی این وضعیت هستیم هرچند در همه کشورها این وضعیت کمابیش وجود دارد اما مدیریت آن باید به گونه‌ای باشد تا از همه نهادهای محلی و کارآفرین بتوان بهره برد. در این راستا انجمن‌های محلی و شورایاری‌ها به عنوان حلقه ارتباط شهروندان این توانایی را دارند که بسیاری از این چالش‌ها را شناسایی و معرفی کنند.

وی افزود: برای دستیابی به توسعه محلی و شهری باید رویکرد کارآفرینی و اجتماعی فراهم شود به ویژه در بخش‌های اقتصادی و سیستم بانکی، بانک شهر می‌تواند پشتیبان این تشکیلات شده و فعالیت‌های غیررسمی و غیرمتعارف به گونه‌ای ساماندهی شود. در حال حاضر 3 تا 4 محله در تهران موفق شدند تا اقتصاد محلی خود را معرفی کرده و ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه‌ آنها شناسایی شده است.

وی گفت: در صورتی که سیاستگذاری بانک شهر برای اقتصاد محلی تغییر جهت دهد می‌توان با پشتیبانی این سرمایه‌گذاری‌ها برای نیروهای محلی استفاده کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز