مزایده ٢٠ میلیون مترمکعب گاز همراه نفت / قیمت یارانهای برای خرید برق حاصل از گازهای مشعل قابل قبول نیست
معاون سرمایه گذاری و تامین منابع مالی شرکت ملی نفت ایران از برنامه ریزی برای برگزاری دومین مزایده گازهای مشعل این شرکت خبر داد و گفت: بیش از ٢٠ میلیون متر مکعب گازهای همراه نفت به مزایده گذاشته می شود.
به گزارش ایلنا، علی کاردر با بیان این مطلب افزود: با توجه به این که افزایش تولید نفت، سوختن گازهای همراه بیشتری را نیز به دنبال خواهد داشت و از سوی دیگر، بخش عمده ای از گازهای به مزایده گذاشته شده در سال ٩٣ متقاضی نداشت، مزایده دوم گازهای مشعل شرکت ملی نفت ایران با عرضه مجدد بیش از ٢٠ میلیون مترمکعب گاز برگزار می شود.
کاردر اظهار کرد: قیمت گازهای مشعل در مزایده دوم نیز مشابه مزایده اول اعلام می شود.
قیمت یارانه ای برای خرید برق حاصل از گازهای مشعل قابل قبول نیست
وی در پاسخ به این سئوال که با توجه به استقبال نه چندان مناسب از مزایده اول، استقبال از مزایده دوم را چگونه پیش بینی می کنید، عنوان کرد: با توجه به ورود به دوران پساتحریم و امکان حضور شرکتهای خارجی در مزایده، پیش بینی می کنیم مزایده دوم با استقبال مناسب تری مواجه شود.
کاردر با یادآوری این که خریداران به طور معمول از این گاز برای تبدیل به برق استفاده می کنند و قیمت کنونی برق که یارانه ای است باعث می شود این فرایند، برای برخی خریداران توجیه اقتصادی مناسبی نداشته باشد، ادامه داد: برخی شرکتهای خارجی به دلیل استفاده از فناوریهای روزآمدتر و نوآوری، می توانند گازهای همراه نفت را با هزینه تمام شده کمتری به محصولات مدنظر خود بدل کنند و از این جهت، حضور در مزایده برای آنها صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
این مقام مسئول با یادآوری این که خرید این برق نباید با قیمت یارانه ای صورت گیرد، تاکید کرد: توجه داشته باشید این برق در فرایند متفاوتی تولید می شود زیرا با این اقدام از سوختن گازهای همراه نفت جلوگیری و علاوه بر جلوگیری از آلایندگی هوا، گاز بی مصرف و آلاینده بازیافت می شود و به این ترتیب، می توان این برق را انرژی تجدیدپذیر تلقی کرد.
کاردر در پاسخ به این که مشکلات وزارت نیرو برای همکاری در این زمینه چیست؟، با بیان این که وزارت نیرو نیز دلیل موجهی دارد و آن هم کمبود منابع مالی است، افزود: دولت باید در سطح کلان به طور جدی تمهیداتی در این زمینه بیندیشد و در نظر داشته باشد که عواید حاصل از فروش گازهای همراه نفت و تبدیل آن به برق، حتی به ازای خرید برق با قیمت غیر یارانه ای بسیار زیاد است و باید از این فرصت اقتصادی به بهترین شکل ممکن استفاده شود.
تعیین تکلیف هشت میلیون مترمکعب گازهای همراه نفت در آینده نزدیک
معاون سرمایه گذاری و تامین منابع مالی شرکت ملی نفت ایران همچنین با اشاره به نهایی شدن مذاکرات قراردادی برای فروش گازهای مشعل چهار میدان نفتی کشور گفت: با اجرایی شدن این قراردادها، هشت میلیون مترمکعب گازهای همراه نفت شرکت ملی نفت ایران تعیین تکلیف می شود.
کاردر، این مذاکرات را در نتیجه برگزاری مزایده گازهای مشعل در سال گذشته عنوان کرد و افزود: در سال ٩٣، حدود ٢١ میلیون مترمکعب گازهای همراه نفت به مزایده گذاشته شد که از این میان، حدود هشت میلیون مترمکعب از گازهای مشعل در قالب چهار قرارداد با طرفهای ایرانی تعیین تکلیف می شود.
وی خاطرنشان کرد: جلوگیری از سوختن گازهای همراه نفت میدان فروزان به میزان ٥,٧ میلیون مترمکعب، بزرگترین قرارداد در بین این چهار قرارداد است.
نخستین قرارداد فروش گازهای مشعل به منظور تولید روزانه ١٠٠ مگاوات برق و ١٣٠٠ بشکه ال پی جی و میعانات گازی، در آخرین روزهای اسفندماه پارسال میان شرکت نفت و گاز اروندان و بخش خصوصی امضا شد.
نخستین قرارداد مایع سازی گاز ایران در دریا اجرایی می شود
کاردر در ادامه با اشاره به مذاکرات شرکت ملی نفت ایران و شرکتی نروژی برای تولید LNG به عنوان نخستین پروژه مایع سازی گاز در دریا در سطح کشور، گفت: امسال کشتی مورد نیاز از سوی این شرکت نروژی برای تولید LNG در خلیج فارس پهلوگیری می کند.
به گفته وی، در این پروژه از گازهای همراه میدانهای شرکت نفت فلات قاره ایران از جمله میدان فروزان برای تولید LNG استفاده خواهد شد.
کاردر از پیشنهاد شرکتهای خارجی برای تبدیل گازهای شیرین به LNG در دریا نیز خبر داد و گفت: با توجه به کاهش قیمت پروژه های FLNG، این پروژه ها در بازارهای بین المللی جذابیت زیادی پیدا کرده است و از این رو، به طور همزمان پروژه های FLNG زیادی در جهان کلید خورده است.
وی خاطرنشان کرد: این پروژه از نوع پروژه های Small FLNG است.