خبرگزاری کار ایران

دیواندری:

نیازمند تایید قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم در شورای نگهبان هستیم

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی گفت: قوانین مبارزه با پولشویی در کشور تصویب و ابلاغ شده البته مبارزه با پولشویی بسیار دشوار است و ما ساختار فراگیری که بتوانیم ارتباطات مشکوک را شناسایی کنیم نداریم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، دیواندری پیش از ظهر امروز در یک نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه باتوجه به فاصله 10 ساله بانک‌های ایران با بانک‌های خارجی آیا به لحاظ رتبه‌بندی در حال حاضر امکان کار کردن با بانک های درجه یک دنیا وجود دارد یا باید با بانک‌های درجه سه کار کرد گفت: هرچند تحریم‌ها برای ارتباطات با بانک‌های خارجی وقفه ایجاد کرد و همین توقف ما را از مقررات جدید دنیا دور کرد باید با رویکردی جدید تغییر قواعد و نیازمندی‌ها را بررسی کرده تا بتوانیم تسلط لازم را برای افزایش ارتباطات داشته باشیم.

وی افزود: البته به اعتقاد من راه بسته نیست و می‌توان روابط بانکی را مجدد برقرار کرد. هرچند در زمینه مباحثی مانند: KYC و KYCC تغییراتی ایجاد شده و نیز مسائل مربوط به پولشویی و تامین مالی تروریسم باید مورد توجه بانک‌های ما قرار گیرد طبیعتا بانک‌هایی که از قبل و زودتر در این زمینه‌ها فعالیت‌های خود را آغاز کردند آمادگی بیشتری خواهند داشت.

وی افزود: متاسفانه رسانه‌ها در غرب فضای اقتصادی ایران را بسیار بد توصیف کرده‌اند و تحریم‌های پی‌در پی و انتشار اخبار منفی اثرگذار بوده و تمامی اینها نیازمند گذشت زمان برای ترمیم است.

وی گفت: این در حالی است که زمانی که هیات‌های مختلف بانکی و تجاری به ایران سفر می‌کنند دچار شوک می‌شوند و شرایط موجود را با اخبار منفی که شنیده‌اند مقایسه می‌کنند. مسلما برگزاری همایش‌های گوناگون بانکی با کشورهای اروپایی و سایر کشورها می‌تواند برای بهبود وضعیت موجود موثر باشد.

دیوان‌دری در پاسخ به سوال دیگری در مورد مسترکارت و ویزا کارت گفت: این موسسات مستقل بوده و می‌توان با امضای قراردادی با آنها ارتباط گرفت البته در گذشته بانک‌های ما از طریق بانک‌های واسط با این موسسات در ارتباط بودند و اخیرا یکی از شرکت‌های ژاپنی و نیز یک شرکت چینی برای کارت‌های اعتباری خود و ارتباط با ایران اعلام آمادگی کرده‌اند که برای شروع فرصت خوبی است اما آنها بازار وسیعی ندارند .

وی افزود: باید بتوانیم به سیستم‌های فراگیر در دنیا متصل شده و روابط خود را گسترش دهیم. این گردهمایی (دومین همایش پولی و بانکی ایران و اروپا) فرصت خوبی است تا زمینه همکاری‌ها فراهم شود زیرا در این گردهمایی از مسئولین مختلف بانکداری، خدمات پرداخت و مقامات نظارتی بانک‌ها حضور خواهند داشت.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در مورد پولشویی گفت: قوانین مبارزه با پولشویی در کشور تصویب و ابلاغ شده البته مبارزه با پولشویی بسیار دشوار است و ما ساختار فراگیری که بتوانیم ارتباطات مشکوک را شناسایی کنیم نداریم و این  کار بسیار تخصصی است و نیازمند این است تا افراد زیادی آموزش ببینند.

وی گفت: مبارزه با پولشویی عزمی جدی را می‌طلبد تا بتوانیم جریان سالم اقتصادی را تقویت کنیم. در دنیا هم بحث‌های مبارزه با پولشویی و تامین مبارزه با تروریسم به روز و مهم است و ما هم امیدواریم شورای نگهبان با آیین‌نامه‌ای که در این خصوص داده‌ایم موافقت کند. البته موضوع پولشویی با یک آیین‌نامه نهایی نخواهد شد.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در مورد ادغام بانک‌ها گفت: مهم نیست که چه بانکی کوچک یا بزرگ است مهم ترازنامه بانکی و کفایت سرمایه و ریسک سرمایه‌گذاری است. ممکن است بانک کوچکی در ایران باشد که برای سرمایه‌گذاری اروپایی‌ها جذابیت ‌بیشتری داشته باشد پس کوچکی و بزرگی اهمیتی ندارد و نسبت‌های فنی در بانک‌ها حائز اهمیت است.

کد خبر : ۳۵۱۹۳۳