خام فروشی به هر شکل امری منفور است
معاون رئیس جمهور گفت: در اقتصاد دانش بنیان خام فروشی منفور است حتی فروش زعفران نیز به عنوان یک کالای خام امری ناپسند است. ما باید ارزش افزوده ایجاد کنیم و سپس کالا را صادر کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا سورنا ستاری در مراسم رونمایی از شمش عناصر نادر خاکی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به خام فروشی گفت: ما دیگر با فروش نفت خام نمیتوانیم کشور را نگه داریم حتی اگر قیمت آن به ۲۰۰ دلار برسد زیرا توقعات مردم و سطح رفاه به اندازهای بالا رفته که نفت ۲۰۰ دلاری نیز نمیتواند کفاف هزینههای کشور را بدهد.
معاون رییس جمهور افزود: ما در کشورمان ۵ میلیون دانشجو و به اندازه آمریکا فارغ التحصیل رشته مهندسی داریم و از سوی دیگر دارای جمعیت جوانی هستیم به طوری که بنا بر اعلام سازمان ثبت احوال کشور ۳۲ میلیون نفر بین ۲۰ تا ۳۵ سال در کشور وجود دارند. این جمعیت و این سطح علمی برای کشور یک ثروت نهفته است.
وی ادامه داد: ما با صادرات سنگ آهن نمیتوانیم اشتغال ایجاد کنیم و برای چنین جمعیتی با این سطح علمی نمیتوان با فروش مواد خام کار ایجاد کرد پس باید در سطح فرآوری و فناوری کار کنیم تا بتوانیم جوانان و فارغ التحصیلان کشورمان را به سر کار بفرستیم.
ستاری افزود: سال گذشته شرکت فیس بوک، اپلیکیشن واتس آپ را ۲۱ میلیارد دلار خرید که برابر فروش نفت ما آن هم به قیمت بشکهای ۵۰ دلار است این در حالی است که واتس آپ فقط ۴۲ نفر کارمند دارد.
وی ادامه داد: ما نباید به منابع خودمان به چشم سرمایه نگاه کنیم بلکه باید کوشش کنیم تا بتوانیم به این فناوری برسیم که چه کارهایی میتوان با آنها انجام داد. در اقتصاد دانش بنیان خام فروشی منفور است حتی فروش زعفران نیز به عنوان یک کالای خام امری ناپسند است. ما باید ارزش افزوده ایجاد کنیم و سپس کالا را صادر کنیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در پایان گفت: وظیفه ما این است که به این امر کمک کنیم و تمام توان خود را برای کمک به فعالیت این مرکز پژوهشی به کار گیریم. ما با این تفکر که منابع زیر خاک سرمایه است باید خداحافظی کنیم منابع ما روی خاک هستند که شامل پژوهشکدهها و دانشمندان ما میشوند.