خبرگزاری کار ایران

شرکت‌های داخلی در گذشته دنبال رانت بودند

یک مقام وزارت نفت در بخش ساخت داخل و خودکفایی این وزارت خانه از دگرگونی شرایط در صنعت نفت کشور خبر داد و گفت: امروز سازنده های خارجی، پیشنهادهای جذابی را ارایه کرده و تنها شرط شان این است که تضمین بدهیم که حتما از آنها تجهیزات را خریداری کنیم.

به گزارش ایلنا، علی آقا نجفی معاون اداره کل سیاستگذاری و برنامه ریزی ساخت داخل و خودکفایی وزارت نفت در نخستین همایش «آنالایزرهای فرایندی؛ چالشها و راهکارها» با تشریح جایگاه این تجهیزات در صنعت نفت، به تغییر شرایط کشور اشاره کرد و گفت: در گذشته زمانی که از یک شرکت خارجی می خواستیم فناوری خود را به داخل کشور منتقل کرده و کارشناسان ایرانی را آموزش دهد، کسی استقبال نمی کرد، اما امروز وضعیت دگرگون شده است.

وی اضافه کرد: امروز سازنده های خارجی، پیشنهادهای جذابی را ارایه کرده و تنها شرط شان این است که تضمین بدهیم که حتما از آنها تجهیزات را خریداری کنیم.

 

شرکت های داخلی در گذشته دنبال رانت بودند
معاون اداره کل سیاستگذاری و برنامه ریزی ساخت داخل و خودکفایی وزارت نفت ادامه داد: اما بر اساس قانون مناقصات، چنین تضمینی را نمی توانیم بدهیم و باید مناقصه برگزار شود.

آقانجفی با بیان اینکه حتی شرکت های داخلی نیز درباره موضوع هایی صحبت می کنند که در گذشته سابقه نداشه است، افزود: این شرکت ها با مراجعه به وزارت نفت از ما می خواهند که زمینه را برای صادرات محصولاتشان فراهم کنیم در حالی که در گذشته اینگونه نبود و شرکت ها هدفگذاری صادراتی نداشتند.

وی اضافه کرد: در گذشته شرکت های داخلی دنبال رانت بودند، اما امروز می خواهند که در بازاری رقابتی فعالیت کنند.

این مقام مسوول ادامه داد: برخی سازندگان داخلی نگرانی دارند که با رفع تحریم ها و ورود شرکت های خارجی امکان دارد که تلاش های آنها در دوران تحریم، نادیده گرفته شود. آنها می گویند که امکان دارد هرچه در این سال ها سرمایه گذاری کرده اند، از بین برود که اینگونه نیست و وزارت نفت از ساخت داخل حمایت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه درباره ساخت داخل، دوگانگی ایجاد شده است، اضافه کرد: از یک سو سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که بر استفاده از توان داخلی تاکید دارد و از سوی دیگر بر اساس قانون مناقصات باید بهترین و با کیفیت ترین محصولات به کار گرفته شود.

 

تشکیل کارگروه آنالایزرها در وزارت نفت
مدیرکل راهبردی نظام نگهداری و تعمیرات وزارت نفت نیز در این همایش با بیان اینکه آنالایزرها چشمان مسلح صنعت هستند که در کنترل فرایند و عملیات صنعتی کاربرد دارند، گفت: تاکنون از طریق واردات توانسته ایم نیاز صنعت نفت را به این تجهیزات بسیار پیشرفته رفع کرده و هنوز آنگونه که شایسته است برای بومی کردن این فناوری، اقدامی را انجام نداده ایم.

علیرضا اصل عربی افزود: آنالایزرها، تجهیزاتی مهم و حساس در صنعت نفت هستند که بدون آنها واحدهای عملیاتی نمی توانند به فعالیت بپردازند.

مدیرکل راهبردی نظام نگهداری و تعمیرات معاونت امور مهندسی وزارت نفت با بیان اینکه آنالایزرها، پراکندگی گسترده ای دارند، اضافه کرد: اکنون 70 گروه آنالایزر از 350 شرکت مختلف در دنیا وارد کشور شده و در صنعت نفت استفاده می شود.

وی با انتقاد از نبود نظارت بر آنالایزرها ایران، گفت: نگاهداری آنالایزرها و انبارکردن قطعات و تجهیرات مربوط به آنها به شرایط ویژه ای نیاز است که مورد توجه قرار نمی گیرد.

این مقام صنعت نفت اضافه کرد: در صورت رعایت نکردن اصول اولیه در نگاهداری و مراقبت از آنها، ممکن است سنسورهای (حسگر) آنالایزرها در زمان عملیات، دچار مشکل شده و به خوبی کار نکنند.

 

بازار مکاره آنالایزرها
اصل عربی گفت: بازار مکاره ای در بخش آنالایزرها وجود دارد به گونه ای که این تجهیزات از کشورهای مختلف و بدون نظارت وارد ایران می شود.

مدیرکل راهبردی نظام نگهداری و تعمیرات معاونت امور مهندسی وزارت نفت افزود: با توجه به اهمیت آنالایزرها باید در ساختار استفاده از آنها در صنعت نفت بازنگری شود.

اصل عربی با بیان اینکه آنالایزرها به عنوان بازوی مهم عملیات صنعتی به شمار می روند، اضافه کرد: یک کارگروه باید برای ساماندهی فعالیت آنالایزرها در وزارت نفت تاسیس شود.

بنا به این گزارش، آنالایزرها تجهیزاتی هستند که صنایع مختلف نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی کاربرد دارند؛ آنالایزرها آنالایزرها به صورت لحظه ای و آنلاین، سیستم های عملیاتی را پایش و نخستین هشدارها را در صورت وقوع مشکل اعلام می کنند.

این تجهیزات در افزایش کیفیت فرایندها، محصولات و حفظ محیط زیست و ایمنی نقش زیادی دارند.

همچنین در نخستین همایش «آنالایزرهای فرایندی؛ چالشها و راهکارها»، از نخستین آنالایزر ساخت ایران نیز رونمایی شد.
کد خبر : ۳۴۸۵۳۳