خبرگزاری کار ایران

آخوندی قرارداد ایرباس های نو را با خود آورد؛

ورود 8 ایرباس نو در سال جاری میلادی

یکی از مهم ترین قراردادهایی که در سفر اقتصادی- سیاسی هیات ایرانی به اروپا منعقد شد، قرارداد 10.5 میلیارد دلاری خرید ایرباس های جدید بود که طبق این قرارداد اولیه این شرکت ۴۵ فروند هواپیما از خانواده ایرباس ۳۲۰ (اعم از ۳۲۰ و ۳۲۱) برای پروازهای داخلی، ۴۵ فروند هواپیمای ایرباس ۳۳۰ برای پروازهای میان برد و میان برد ، ۱۶ فروند هواپیمای مدرن ۳۵۰ و ۱۲ فروند هواپیما پهن پیکر دور برد به شرکت هواپیمایی ایران ایر (هما) تحویل می دهد.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ در سفر رییس جمهوری و هیات همراه به ایتالیا و اروپا چندین قرارداد حمل و نقلی بین ایران- ایتالیا و ایران- فرانسه منعقد شد که ارزش قرارداد حمل و نقلی ایران و ایتالیا 4 میلیارد یورو و قرارداد خرید هواپیما بین ایران و فرانسه هم به ارزش 10.5 میلیارد دلار برآورد شده است که علاوه بر این؛ ایران و فرانسه 4 قرارداد ریلی هم منعقد کردند که حول محور ساخت ایستگاه های جدید راه آهن در تهران و مشهد و چند شهر دیگر است.

تنها یک هفته پس از لغو تحریم های صنعت هوایی، وزیر راه و شهرسازی به همراه تیم ریاست جمهوری عازم اروپا شد و توانست قرارداد خرید 118 فروند هواپیمای ایرباس نو و جدید را منعقد کند که از این تعداد  ۴۵ فروند هواپیما از خانواده ایرباس ۳۲۰ (اعم از ۳۲۰ و ۳۲۱) برای پروازهای داخلی، ۴۵ فروند هواپیمای ایرباس ۳۳۰ برای پروازهای میان برد و میان برد ، ۱۶ فروند هواپیمای مدرن ۳۵۰ و ۱۲ فروند هواپیما پهن پیکر دور برد هستند.

طبق این قرارداد اولیه، ۵ تا ۸ فروند از این ۱۱۸ فروند هواپیما در سال جاری میلادی به شرکت هواپیمایی هما تحویل داده می شود و بیمه ساچه هم تضمین کننده فاینانس این قرارداد است. طبق گفته ی مدیرعامل هما؛  حویل هواپیماهای ایرباس ۳۸۰ طی ۴ تا ۵ سال آینده پیش بینی شده اما تحویل این ۱۲ فروند مشروط به فراهم شدن شرایط بازرگانی و توسعه زیرساخت‌های فرودگاهی کشور برای پذیرش هواپیماهای ایرباس ۳۸۰ است.

 همچنین وزیر راه و شهرسازی هم در مصاحبه با شبکه خبری فرانس 24 گفته است که؛راه مذاکره با ایران را برای تمامی ملت‌ها باز گذاشته‌ایم و در آینده نزدیک قراردادهایی را با کمپانی ATR امضا خواهیم کرد.

هر چند که قرارداد هواپیماهای جدید از عمر 20 ساله ناوگان هوایی کشورمان کم می کند و ریسک سفر با هواپیما کاهش می یابد و با افزایش تعداد هواپیماها می توانیم به نیاز بازار سفرهای هوایی خارجی و داخلی به حو مطلوب تری پاسخ دهیم اما بازار 80 میلیارد دلاری صنعت هوایی ایران برای شرکت های هواپیماساز فرصت بسیار مناسبی برای درآمدزایی است و ایرباس توانست سهم 10.5 میلیارد دلاری از این بازار را داشته باشد و گفته می شود شرکت بویینگ هم به دنبال انعقاد قرارداد فروش 100 هواپیماهای جدید به ایران است که البته هنوز مذاکرات رسمی با این شرکت انجام نشده است.

در هفته گذشته هم تحرمی کانادا علیه ایران لغو شد و شرکت هواپیماساز کانادایی بمباردیر هم اعلام امادگی برای عقد قرارداد فروش هواپیما به ایران کرده است.  

 

 

 

       

 

 

 

 

کد خبر : ۳۴۲۳۰۰