حریم رودخانههای دائمی کشور تا پایان برنامه ششم نشانهگذاری میشود
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران از نشانهگذاری و تعیین حریم و بستر تمامی رودخانههای کشور تا پایان برنامه ششم توسعه خبر داد.
بهگزارش ایلنا، محمد حاجرسولیها گفت: تاکنون حریم و بستر حدود 40 هزار کیلومتر از مجموع 146 هزار کیلومتر رودخانههای کشور تعیین شده و تا پایان برنامه ششم توسعه، رودخانههای دائمی کشور که طول آنها حدود 76 هزار کیلومتر است را نشانهگذاری کرده و حریم و بستر آنها تعیین خواهد شد.
مشاور وزیر نیرو، افزایش جمعیت، تغییر اقلیم و خشکسالی را از عوامل ایجاد بحران آب در کشور دانست و ادامه داد: در کشور با بحران آبهای زیرزمینی و در استانی مانند خوزستان با بحران آبهای سطحی روبرو هستیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به گزارشی که سه سال پیش به رهبر معظم انقلاب ارائه شد، اظهار کرد: راهکار مقام معظم رهبری، احیای شورای عالی آب کشور برای رسیدگی به این مشکلات بوده است.
وی افزود: شورای عالی آب کشور برای مدیریت حوضه های آبریز از ابتدای حوضه تا انتها، با در نظر گرفتن تمام کسانی که در آن نفع دارند تشکیل شده است.
حاج رسولیها تصریح کرد: مباحث کمی و کیفی رودخانههای کشور جزو برنامههای این شوراست.
مشاور وزیر نیرو تاکید کرد: مدیریت حوضهای 18 رودخانه مهم کشور که بیشتر آنها به تالابها منتهی می شود، به عنوان محورهای اصلی مدیریت حوضه آبریز انتخاب شده است.
وی افزود: برای نخستین بار در کشور در شورای عالی آب، سهم تالابها تعیین و ابلاغ شده که اکنون وظیفه ما عملیاتی کردن این مصوبه است.
به گفته حاج رسولیها، رودخانه های کارون، جراحی، زهره و کرخه نیز جزو برنامههای شورای عالی آب است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان کرد: برگزاری این همایش به ما کمک می کند در طول 146 هزار کیلومتر رودخانههای کشور، برنامههای مهندسی خود را پیاده کنیم.
حاج رسولیها همچنین نمایشگاه جانبی این سمینار که شرکتهای مرتبط با صنعت آب دستاوردهای خود در این زمینه را به نمایش گذاشته بودند، افتتاح و از آن بازدید کرد.
دهمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه سه شنبه 29 دی ماه در دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز آغاز به کار کرد و تا یکم بهمن ادامه دارد.
در این سمینار علاوه بر متخصصان بخش آب کشور، متخصصان صنعت آب کشورهای ایتالیا، آلمان، آذربایجان و عراق نیز حضور دارند.