خبرگزاری کار ایران

نعمت زاده:

به دنبال گسترش همکاریهای تجاری و صنعتی با دنیا هستیم

به دنبال گسترش همکاریهای تجاری و صنعتی با دنیا هستیم
کد خبر : ۳۳۱۱۳۸

وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه اجلاس وزرای سازمان جهانی تجارت در کنیا با چند تن از وزرای کشورهای مختلف دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش ایلنا به نقل از  "شاتا" ، محمدرضا نعمت زاده در دیدار با کارلو کالندا معاون وزیر اقتصاد ایتالیا بر ادامه مراودات برای عملی‌سازی توافقات انجام شده در جریان سفر هیات ایتالیایی به ایران تأکید کرد.

وی با اشاره به وضعیت طولانی الحاق ایران که از سال 1996 تاکنون ادامه دارد، گفت : زمان تسریع این فرایند رسیده است.

در این دیدار همچنین  کارلو کالندا با مروری بر فهرست همکاری‌ها ، جزییات برنامه‌های مشترک فیمابین را در حوزه فعالیت‌های بانکی و مالی، نفت و گاز و برنامه دیدارهای مشترک آتی را مطرح کرد.

کارلو کالندا ضمن حمایت از الحاق ایران به WTO به پاره‌ای از اقدامات اشاره کرد تا به واسطه آنها فرایند الحاق ایران تسریع شود.

وی که در حال حاضر یکی از معاونین رییس اجلاس وزرای سازمان جهانی تجارت در کنیا نیز هست، اعلام کرد که هم ایتالیا از الحاق ایران حمایت می‌کند و هم موضوع را به اتحادیه اروپا منعکس خواهد کرد.

دیدار  نعمت زاده با همتای اندونزیایی خود

نعمت زاده در حاشیه دهمین اجلاس وزرای سازمان تجارت جهانی در نایروبی همچنین با همتای اندونزیایی خود درخصوص روابط دوجانبه و کاهش مبادلات تجاری در سایه تحریم‌های اقتصادی و اهتمام دو طرف برای تغییر این شرایط بحث و گفتگو کرد.

نعمت‌زاده به زمینه‌های گسترده همکاری در دو کشور از جمله در زمینه‌های معدنی، پتروشیمی و صنعتی اشاره نمود  و تلاش مقامات دو کشور را برای عملی کردن همکاری‌ها ضروری دانست.

وی همچنین به مذاکرات فیمابین برای عقد موافقت‌نامه تجارت ترجیحی اشاره و اظهار امیدواری کرد این کار به تقویت همکاری‌ها کمک نماید.

توماس تریکاسی لمبونگ وزیر تجارت و صنعت اندونزی نیز بر روابط مثبت بین دو کشور اشاره کردو از الحاق ایران در سازمان جهانی تجارت پشتیبانی نمود.

وزیر تجارت و صنعت اندونزی پذیرش یوان چین را توسط کشورهایی مثل ایران مفید دانست و آنرا عاملی مثبت در بسط روابط تجاری فیمابین برشمرد.

 

ایران و تونس می‌توانند نقشه راه مناسبی را برای توسعه روابط در همه زمینه‌ها تدوین کنند

در حاشیه اجلاس کنیا وزیر صنعت ،‌معدن و تجارت کشورمان با همتای تونسی خود دیدار کرد و کشورهای عضو سازمان جهانی تجارت از جمله تونس را به عنوان تصمیم‌گیرندگان در این سازمان ذینفع الحاق ایران عنوان کرد.

وی گفت : با تعیین رییس گروه کاری الحاق ایران در سازمان جهانی تجارت  ،‌ایران می‌تواند مذاکرات تجاری با طرف‌های تجاری خود را آغاز نماید.

نعمت‌زاده افزود : ایران و تونس می‌توانند نقشه راه مناسبی را برای توسعه روابط در همه زمینه‌ها از جمله توریسم، تجارت و مسایل مالی و فعالیت‌های صنعتی و پتروشیمی طراحی و نقش تمامی ذینفعان از جمله فعالین بخش خصوصی را در این نقشه راه تعیین و تدریجاً به مورد اجرا بگذارند.

رضا لاهول وزیر تجارت کشور تونس نیز  به علاقمندی کشورش برای توسعه روابط با ایران اشاره نمود و سطح روابط فعلی را ناچیز دانست و از  اراده کشورش برای افزایش تجارت فیمابین و تبادل توریست و فعالیت‌های مشابه خبر داد.

وی افزود :  در ماههای آینده کمیسیون مشترک تجاری ایران و تونس تشکیل خواهد شد که امیدواریم هماهنگی‌های اصلی در این کمیته به نحوی انجام شود تا راه را برای ارتقای سطح همکاری‌ها فراهم آورد.

 

کاهش تعرفه تعدادی از محصولات کشاورزی صادراتی افغانستان به ایران

دیدار  با همایون رسا وزیر تجارت و صنایع کشور افغانستان از دیگر دیدار های انجام شده وزیر صنعت ،‌معدن و تجارت کشورمان در حاشیه برگزاری اجلاس کنیا بود که مهندس نعمت‌زاده در این دیدار بر فعالیت‌های مشترک بین دو کشور اشاره نمود و افزایش سطح همکاری‌ها را به نفع دو کشور دانست.

نعمت‌زاده با تبریک الحاق افغانستان به سازمان جهانی تجارت اظهار امیدواری کرد که این الحاق برای اقتصاد و مردم افغانستان مفید و سودمند باشد.

نعمت‌زاده با اشاره به قابلیت‌ها و مزایای استفاده افغانستان از بندر چابهار به ضرورت توجه به این بندر توسط مقامات و تجار افغانستان و استفاده از آن در مبادلات تجاری تاکید کرد.

نعمت‌زاده در ادامه به کاهش تعرفه تعدادی از محصولات کشاورزی صادراتی  افغانستان به ایران از سال بعد خبر داد.

نعمت‌زاده برای مسافرت تجار و بازرگانان افغانستان و ایران به دو کشور،  تسهیل صدور روادید را مناسب دانست و بر آن تاکید کرد.

در ادامه این نشست همایون رسا وزیر تجارت و صنایع افغانستان به موضوع بندر چابهار و تسهیل تجارت بین ایران و افغانستان و پاره‌ای از مسایل فیمابین اشاره کرد و مساعدت ایران را در این موارد خواستار شد.

همایون رسا درخصوص همکاری‌های حمل و نقل با ایران به بیان ضرورت عقد توافقنامه‌ای بین ایران و افغانستان برای عبور کالاهای افغانستان از ایران توسط وسایل نقلیه افغانی پرداخت و اظهار امیدواری کرد که در نتیجه عقد چنین موافقت‌نامه‌ای مشکل حمل و نقل افغانستان و ترانزیت کالاهای آن حل   و زمینه‌ای برای ارتقای همکاری‌ها فراهم شود.

نعمت‌زاده نیز آمادگی ایران برای عقد چنین موافقت‌نامه‌ای را اعلام و جزییات آنرا موکول بر مذاکرات فیمابین نمودند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز