مدیرعامل شرکت ملی نفت:
قراردادهای جدید نفتی با هدف تولید 5 میلیون بشکه نفت و 1.4 میلیاردمتر مکعب گاز
جوادی گفت: در این کنفرانس قراردادهای جدید نفتی با هدف زمینه سازی برای افزایش تولید روزانه نفت به حدود ٥ میلیون بشکه و تولید روزانه گاز به ١,٤ میلیارد مترمکعب برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رکن الدین جوادی، در نخستین کنگره راهبردی نفت و نیرو با ابراز امیدواری از اینکه با پتانسیلها و فرصتهای موجود در حوزه کسب کار انرژی مبتنی بر فناوری بویژه در صنایع نفت و برق، زمینه تعامل تجربیات بین طرفین فراهم شود، گفت: با تبیین افقهای همکاری میان دست اندرکاران بخش خصوصی داخل و خارج از کشور و همگام با سیاستهای جمهوری اسلامی ایران، گامهای سریعتری برای شکوفایی اقتصادی کشور برداشته شود.
وی با اشاره به پتانسیل عظیم ذخایر نفت و گاز، نیروی انسانی و بنگاههای اقتصادی رو به توسعه افزود: این رویه فرصت خوبی را برای کشور ما فراهم کرده است تا بتواند از تجربیات بین المللی در این زمینه ها استفاده کرده و آنها را مورد تبادل نظر قرار دهد.
جوادی با اشاره به آثار بهره مندی از فناوریهای روز در توسعه نفت و گاز در صنایع بالادست ، گفت: بهبود روشهای حفاری و استفاده از تکنولوژیهایی مانند حفاری افقی، حفاری هوشمند، به دست آوردن تکنولوژی حفاری در آبهای عمیق، تولید و توسعه در لایه های رسوبی یا لایه های شیل نفت و گاز و مواردی از این دست انقلاب عظیمی را در صنایع بهره برداری در سطح جهان ایجاد کرده است.
وی اظهار داشت: استفاده از فناوریهای روز در پتروشیمی نیز منجر به ایجاد لیسانسهای جدید بویژه در زمینه تبدیل گاز به پروپیلن و افزایش ظرفیت مجتمعهای پتروشیمی و رساندن آنها به شرائط اقتصادی مطلوب شده است.
وی افزود: در حوزه گاز طبیعی، در بخش انرژی و جی تی ال، پیشرفتهای عظیمی حاصل شده و همچنین در بخش بهینه سازی مصرف نیز ایجاد ساختمانهای هوشمند و یا افزایش راندمان صنایع انرژی بر، نتیجه استفاده از این فناوریها بوده است.
وی با اشاره به مباحث انرژی های نو ابراز امیدواری کرد: با افزایش راندمان پنلهای خورشیدی، افزایش بهره وری توربینها و دیگر تغییرات مثبت در این حوزه فرصتی برای جایگزینی هرچه بیشتر انرژیهای نو با سوختهای فسیلی فراهم شود.
جوادی با بیان این که هم اکنون بیش از ٢٠ درصد برق مصرفی در آلمان از محل انرژیهای نو تأمین می شود، تصریح کرد: هممچنین لازم است در بخش خودرو با تحولات جدی مسیر برای جایگزینی سوختهای فسیلی از طریق استفاده بیشتر از خودروهای هیبریدی و الکتریکی فراهم شود و فناوریها بیش از پیش به کاهش مصرف انرژی کمک کند.
وی با بیان این که حدود یک ماه دیگر کنفرانس رونمایی از قراردادهای جدید نفتی برگزار می شود از نمایندگان شرکتهای داخلی و بین المللی حاضر در این کنگره خواست در این کنفرانس حضور یابند و زمینه را برای برداشتن گامهای پرشتاب تر در حوزه اقتصادی پس از کنار رفتن تحریمهای ظالمانه فراهم کنند.
جوادی گفت: در این کنفرانس قراردادهای جدید نفتی با هدف زمینه سازی برای افزایش تولید روزانه نفت به حدود ٥ میلیون بشکه و تولید روزانه گاز به ١,٤ میلیارد مترمکعب برگزار خواهد شد.