خبرگزاری کار ایران

معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل شرکت راه آهن:

نرخ بازگشت سود سرمایه گذاری در حوزه ریلی بین 25 تا 30 درصد است

نرخ بازگشت سود سرمایه گذاری در حوزه ریلی بین 25 تا 30 درصد است
کد خبر : ۳۰۸۰۰۰

معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل شرکت راه آهن با تشریح اقدامات انجام شده در دو سال گذشته برای رفع دغدغه سرمایه گذاران در حوزه ریلی، گفت: راه آهن پروژه هایی آماده سرمایه گذاری دارد که نرخ بازگشت سود سرمایه آنها بین 25 تا 30 درصد پیش بینی می شود.

به گزارش ایلنا از پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی، سعید رسولی با بیان آنکه راه آهن جمهوری اسلامی ایران برنامه روشنی را تا افق 1404 پیش روی توسعه صنعت ریلی کشور ترسیم کرده است٬ افزود: افزایش سهم بار و مسافر دو هدف اصلی این برنامه ریزی می باشد و تدوین این برنامه از ابتدای کار دولت تدبیر و امید آغاز شده است.

معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل شرکت راه آهن، افزود: تحقق برنامه راه آهن نیازمند یک سبد منابع مالی است و شرکت راه آهن تلاش دارد که وابستگی این سبد به منابع دولتی کاهش پیدا کند چون وقتی کشور با کسری بودجه مواجه است اعتبارات دولتی برای انجام طرح های عمرانی مشکل پیدا می کند.

وی، هفت محور اصلی برنامه های راه آهن را اقتصادی کردن فعالیت ریلی برای بخش خصوصی٬ بهره برداری کامل از پتانسیل های موجود راه آهن٬ تغییر چهره راه آهن٬ ایمن سازی بیشتر راه آهن٬ توسعه خطوط جدید٬ ایجاد منابع پایدار برای توسعه ریلی و رفع موانع مالی برشمرد.

رسولی افزود: برای تحقق هر یک از اهداف ذکر شده باید سرمایه گذاری کلانی صورت گیرد ضمن آنکه سرمایه گذاری در صنعت حمل و نقل ریلی دیربازده و نامطمئن بوده که سعی شده این مشکلات برطرف شود.

وی، یکی دیگر از مشکلات سرمایه گذاری در حوزه ریلی را علاوه بر عدم تخصیص منابع دولتی٬ بانک های عامل تسهیلات دهنده عنوان کرد و اظهار داشت: بانک های اعطا کننده تسهیلات در حوزه حمل و نقل ریلی تخصص لازم را ندارند و ما پیشنهاد دادیم برای حل این مشکل در بانک ها کارگروه های تخصصی ریلی حتی با حضور نمایندگانی از شرکت راه آ هن تشکیل شود که این موضوع در جلسه هیأت دولت طرح شد و بانک هایی مثل صنعت و معدن و چند بانک دیگر در چرخه اعطای تسهیلات ریلی قرار گرفتند که در چرخه قرار گرفتن این بانک ها و تعاملات بیشتر موجب می شود تا حدودی ادبیات تخصصی صنعتی در بانک ها رایج شود.

این مقام مسئول در شرکت راه آهن افزود: با آسیب شناسی انجام شده از ظرفیت های موجود در قانون لایحه الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) و قانون دائمی رفع موانع تولید استفاده شد تا بخشی از مسائل و مشکلات سرمایه گذاری در زیربناها و حمل و نقل ریلی برطرف شود.

وی اضافه کرد: مقرراتی به تصویب رسیده که طبق این قانون شرکت راه آهن اجازه دارد از منابع داخلی خود سرمایه گذار بخش خصوصی را نزد بانک تضمین کند و تعهدی از بخش خصوصی بگیرد که چنانچه بخش خصوصی به تعهدات خود عمل نکرد راه آهن از این سرمایه گذاری استفاده کند و ادامه طرح در اختیار راه آهن قرار گیرد و اقساط تسهیلات به بانک را هم بپردازد.

رسولی به نگرانی دیگر سرمایه گذاران ریلی اشاره و اضافه کرد: سرمایه گذارانی که بخواهند از منابع ارزی صندوق توسعه ملی استفاده کنند این نگرانی را داشتند که با جهش های ارزی متضرر شوند که راه آهن با اجازه مجلس ضررهای احتمالی بخش خصوصی را از محل حق دسترسی تضمین و جبران می کند.

پیشنهاد امروز