خبرگزاری کار ایران

معاون فنی و امور گمرکی گمرک جمهوری اسلامی در گفتگو با ایلنا:

عرضه انبوه هندوانه موجب سوء استفاده عراقی‌ها شد / با رفع تحریم‌ها هزینه واردات حداقل 15 درصد کاهش می‌یابد

عرضه انبوه هندوانه موجب سوء استفاده عراقی‌ها شد / با رفع تحریم‌ها هزینه واردات حداقل 15 درصد کاهش می‌یابد
کد خبر : ۳۰۷۰۷۲

در صورت رفع تحریم‌ها، بهای تمام شده کالاهای وارداتی حداقل 15 درصد کاهش پیدا می‌کند.

معاون فنی و امور گمرکی گمرک جمهوری اسلامی، در گفتگو با خبرنگار ایلنا برخی مشکلات در صادرات به عراق را تشریح کرد:

ایلنا: با توجه به کاهش بهای نفت و درگیر شدن عراق با معضل تروریسم و مسئله داعش، نوسانات صادرات به عراق در 6 ماهه نخست امسال چگونه بوده است؟
نادری: ما در صادرات به عراق همیشه رشد داشته‌ایم. علی رغم این که ما در 6 ماهه نخست امسال کاهش صادرات به ویژه در بخش میعانات گازی به ویژه از نظر ارزشی داشته‌ایم ولی با کشور عراق همواره رشد صادرات داشته‌ایم.

ایلنا: اما امسال کشور عراق با امتناع از خرید محصولات کشاورزی ایران به خصوص هندوانه، موجب زیان گسترده کشاورزان ایرانی شد.

نادری: وقتی در کشور ما فصل برداشت یک محصول می‌شود، بدون هیچ قراردادی محصولات کشاورزی، مثلا هندوانه را به سمت مرز عراق روانه می‌کنند، در آنجا خریداران محدود هستند. وقتی انبوهی از عرضه را مشاهده می کنند بلافاصله تقاضا را کاهش می دهند تا بتوانند محصولات را با قیمت پایین و غیرواقعی خریداری کنند. من پیشنهاد داده بودم که استانداران مناطق مرزی محصولات کشاورزی را در فضایی دور از مرز و دور از دید واردکنندگان، تحت عنوان پایانه صادراتی یا محوطه صادراتی اختصاص بدهند که خریداران خارجی از میزان عرضه محصولات با خبر نشوند. مثلا در حد 10 کامیون به سمت مرز فرستاده شود، اگر آن 10 کامیون صادر شد 10 کامیون بعدی را گسیل کنند. من فکر می کنم با این روش بتوانیم سوء استفاده‌های عراقی‌ها را خنثی کنیم و بتوانیم کالای خودمان را به قیمت واقعی عرضه کنیم.

ایلنا: به نظر می رسد کشورهایی مانند عراق عمدتا خریدار محصولات بی‌کیفیت هستند. آیا این قبیل کشورها می‌توانند بازار هدف پایدار برای صادرات ما باشند؟
نادری: بله، البته محصولات ما صرفا به عراق صادر نمی‌شود. بسیاری از محصولات ما به کشورهای درجه یک اروپا هم صادر می‌شود. ممکن است از نظر حجم، بالا نباشد اما قطعا کیفیت دارد که پذیرش می‌شود. در بین کشورهای همسایه نیز کشور کویت برای ورود محصولات، فوق العاده سخت‌گیر است. ما در کویت هم جایگاه صادراتی خوبی داریم.

ایلنا: با رفع تحریم‌ها، هزینه مبادله و بهای تمام شده کالاهای وارداتی تا چه میزان کاهش پیدا می کند؟

نادری: به دلیل تحریم‌های بانکی در حال حاضر حداقل 6 درصد هزینه حواله داریم که با رفع تحریم‌ها این هزینه کاهش می‌یابد. همین طور هزینه های خرید از طریق کشورهای واسطه هم از بین می رود. در مجموع برآورد من این است که در صورت رفع تحریم‌ها، بهای تمام شده کالاهای وارداتی حداقل 15 درصد کاهش پیدا می‌کند.

پیشنهاد امروز