خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات:

سود بیش از 20 درصدی تسهیلات بانکی قدرت رقابت تجار فرش را کم کرد

سود بیش از 20 درصدی تسهیلات بانکی قدرت رقابت تجار فرش را کم کرد
کد خبر : ۳۰۰۷۰۴

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران معتقد است: سود بیش از 20 درصدی تسهیلات بانکی موجب شده تا قدرت رقابت پذیری تجار ایرانی فرش دستباف نسبت به همتایانشان در سایر کشورها کاسته شود.

به گزارش ایلنا از شبکه اطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن وتجارت، سیدکمال سیدعلی در نشست تخصصی آشنایی صادرکنندگان فرش دستباف با خدمات صندوق ضمانت صادرات ایران، اظهار داشت: صادرکنندگان فرش دستباف می توانند باری از دوش مشکلات هنر ـ صنعت فرش بردارند؛ با این حال مجموعه شواهد نشان می دهد که در سال های اخیر در حوزه فرش ضعیف کار شده است.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با اشاره به رقم صادرات بیش از 300 میلیون دلاری فرش دستباف در سال های قبل، افزود: این رقم در چند سال اخیر نیز تغییر چندانی نکرده که با توجه به تورم بالای این سال ها، می توان آن را نوعی عقبگرد دانست.
به گفته وی، وجود تحریم های بانکی و بین المللی در کاهش صادرات کشور موثر بوده و دولت نیز با ایجاد پیمان سپاری ارزی در کاهش صادرات مقصر بوده است. سیدعلی افزود: کمبود برخی زیرساخت ها مانند نبود انبار در دیگر کشورها مشکلاتی برای صادرکنندگان فرش دستباف ایجاد کرده است.
وی گفت: مشکل کمبود نقدینگی در میان بازرگانان فرش دستباف را صندوق ضمانت صادرات می تواند با صدور انواع ضمانت نامه های بانکی حل کند.
این مقام مسئول، وجود مشکل امانی فروشی فرش دستباف برای صادرکنندگان این کالا را یادآور شد و افزود: این مشکل که معضلی قدیمی است، احتمالا در آینده هم ادامه خواهد داشت و با ابزارهای بانکی و بیمه ای صندوق ضمانت صادرات قابل حل است.
سیدعلی با اشاره به خدمات اعتبارسنجی صندوق ضمانت صادرات ایران، گفت: این محصول ویژه صاحبان کالاست و چنانچه صادرکنندگان بخواهند کالایی به عنوان مثال به آفریقای جنوبی ارسال کنند، می توانند به صندوق ضمانت صادرات مراجعه کرده و با ارایه نام وی به همکاران ما در این صندوق، میزان اعتبارش را به صورت اعداد و ارقام و از طریق پرس وجو از موسسه های اعتبارسنجی بین المللی به صادرکننده مربوطه اعلام کنیم.
به گفته وی، صندوق مزبور می تواند ریسک ارسال کالا برای صادرکننده به این مشتری را تا مبلغ اعتبارسنجی اعلام شده با استفاده از ضمانت نامه های بانکی و بیمه ای کاهش دهد.
وی با اشاره به امکان بازارسازی از سوی صندوق ضمانت صادرات ایران برای صادرکنندگان فرش دستباف با هدف معرفی محصولات و کالاهای خود، اعلام کرد: امکان پرداخت وام ارزی به بازرگانان ایرانی خارج از کشور نیز از سوی این صندوق و با همکاری بانک توسعه صادرات فراهم شده است.
سیدعلی با اشاره به نرخ بالای سود تسهیلات بانکی برای صادرکنندگان فرش دستباف گفت: تلاش می شود تا با همکاری مرکز ملی فرش ایران این نرخ از 23 تا 24 درصد به 15 تا 16 درصد کاهش یابد.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با تاکید بر ایجاد ثبات ارزی در دو سال اخیر به دلیل حمایت از صادرکنندگان کالاهای غیر نفتی از جمله فرش دستباف، خاطرنشان کرد: ارز حاصل از صادرات غیر نفتی تعادل را به بازار برگردانده و نقش صادرکنندگان فرش دستباف در این زمینه بارز است.
وی تاکید کرد: صندوق ضمانت صادرات ایران یک نهاد حمایتی است و بنگاه اقتصادی محسوب نمی شود.

پیشنهاد امروز