خبرگزاری کار ایران

رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری در پاسخ به خبرنگار ایلنا:

قانون به بانک‌ها اجازه شرکت‌داری داده است / بانک اسلامی صرفا واسطه مالی نیست / تعداد کارکنان نظام بانکی بالا است

بانک اسلامی فراتر از یک واسطه است و یک نهاد تامین مالی است. قانون به بانک‌ها تا حدی اجازه ورود به فعالیت اقتصادی و شرکت‌داری را داده است.

نشست خبری بیست و شمشمین همایش بانکداری اسلامی با حضور مهدی رضوی، ریس موسسه عالی آموزش بانکداری و دبیرکل این همایش، برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، رضوی در این نشست گفت: مهم‌ترین اتفاقی که در صنعت بانکداری در دنیا رخ داده، تنوع خدمات و شیوه‌های تامین مالی است. یکی از از اهداف ما در این همایش آشنایی با نوآوری‌های جدید در بانکداری اسلامی است.

رئیس موسسه آموزش بانکداری افزود: به باور ما هر یک از اجزای نظام بانکداری اسلامی نه تنها در کشورهای اسلامی که در کشورهای غیر اسلامی نیز قابل استفاده است. در نظام بانکداری اسلامی، ارزش‌های اسلامی و احکام حلال و حرام، جهت‌گیری، کیفیت و چارچوب نظام بانکداری و رفتار آن را مشخص می‌کند. جمهوری اسلامی، مبدع عملیات بانکی بدون ربا در جهان اسلام است و در این کنفرانس به دنبال یافتن پاسخ این پرسش هستیم که در سه دهه گذشته در خصوص بانکداری اسلامی چه دستاوردی داشته‌ایم؟

رضوی ادامه داد: در حال حاضر تعداد کارکنان نظام بانکی ما بالا است، این در حالی است که دنیا به سوی بانکداری بدون شعبه در حال حرکت است.

 

خبرنگار ایلنا در این نشست خبری از دبیرکل همایش بانکداری اسلامی پرسید: "طبق مقررات بین المللی، موضوع فعالیت بانک‌ها، واسطه‌گری مالی است، اما در حال حاضر بانک‌ها در کنار واسطه‌گری مالی به سایر فعالیت‌های اقتصادی از جمله شرکت‌داری و خرید ملک نیز مشغول هستند و بخش بزرگی از سودشان نیز از محل فعالیت‌های غیرعملیاتی به دست می‌آید. آیا بنگاه‌داری با اهداف بانکداری اسلامی سازگار است؟ آیا طبق مقررات، بانک‌ها می‌توانند در کنار واسطه‌گری مالی به فعالیت‌های دیگر نیز بپردازند؟"

رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری در پاسخ به خبرنگار ایلنا گفت: ما قبول نداریم که بانک صرفا واسطه مالی است. بانک اسلامی فراتر از یک واسطه است و یک نهاد تامین مالی است. قانون به بانک‌ها تا حدی اجازه ورود به فعالیت اقتصادی و شرکت‌داری را داده است.

کد خبر : ۲۹۹۶۹۱