قرارداد ادامه احداث خط ششم سراسری امضا شد
قرارداد احداث 590 کیلومتر خط لوله با 2.280 میلیارد دلار امضا شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا غریبی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در مراسم امضای قرارداد پروژه ادامه خط انتقال گاز ششم سراسری گفت: با قراردادی که امروز با شرکت گسترش انرژی پاسارگاد امضا میشود ٥٩٠ کیلومتر خط لوله و پنج ایستگاه تقویت فشار ساخته می شود.
وی میزان هزینه این پروژه را 2.280 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: این میزان هزینه از طریق شرکت پاسارگاد فاینانس میشود یعنی 25 درصد منابع را خود شرکت و باقی مانده از طریق صندوق توسعه ملی تامین خواهد شد و قرارداد آن به صورت BOT به مدت شش ماه خواهد بود که امیدواریم تامین مالی شده تا کار آغاز شود.
غریبی بازپرداخت هزینههای این پروژه را از محل صادرات گاز عنوان کرد و گفت: این پروژه در مناقصهای با حضور 25 متقاضی در اسفندماه سال گذشته برگزار شد به شرکت یاد شده واگذار شد و امروز شاهد امضای قرارداد آن هستیم که امیدواریم طبق برنامه جلو برود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: مدت زمان اجرای طرح خطوط انتقال گاز یک سال و ایستگاه های تقویت فشار گاز دو سال پیش بینی شده است. بازگشت هزینههای سرمایه گذاری نیز دو ماه پس از تکمیل اجرای خط لوله آغاز خواهد شد.
در ادامه میرمعزی رییس شرکت گسترش انرژی پاسارگاد نیز گفت: شرکت متبوعش در پروژههای بالادستی و پایین دستی بخش نفت و گاز و همچنین در نیروگاهها فعال است.
وی با اشاره به سرمایه 1000میلیارد تومانی هلدینگ یادشده، اظهار داشت: در بین شرکتهایی که از سال 87 تاکنون ایجاد شدهاند سرمایه مناسبی است .
میر معزی در ادامه به فعالیت این هلدینگ در زمینه دکلهای حفاری اشاره و تصریح کرد: خرید و فروش فرآورده نفتی و ترانزیت آنها نیز از جمله فعالیت های این شرکت است.
وی خاطرنشان کرد: ما در ارزیابی سازمان مدیریت صنعتی جزو 100 شرکت برتر بودیم که سریعترین رشد را داشتهاند.
به گزارش ایلنا، با بهرهبرداری از خطوط فوق ضمن صادرات گاز به میزان 25 میلیون مترمکعب به کشور عراق که نقش ایران در تجارت بینالملل گاز ارتقا و موثر خواهد نمود باعث افزایش ضریب اطمینان تامین گاز در فصول سرد سال را در استانهای شمال غرب و غرب کشور نیز خواهد شد.
این دستاورد که مبتنی بر دانش فنی بومی و بالای کشور است که در راستای دستیابی به اهداف توسعهای کشور بوده است.
صادرات گاز به عراق از دو محور نفت شهر و بصره (جهت مصارف نیروگاههای بغداد و بصره) مورد تقاضای عراق است که قرارداد صادرات گاز به بغداد امضا شده است و قرارداد صادرات گاز به بصره نیز در آینده نزدیک نهایی خواهد شد.
با توجه به توسعه و بهرهبرداری فازهای عسولیه (سایت 1 و 2) و امکان انتقال گاز به غرب کشور، تسریع در اجرا و تکمیل خط لوله ششم سراسری و تاسیسات تقویت فشار مربوطه نیز از برنامههای اضطراری و الزامات شرکت ملی گاز تشخیص داده شده است.
با توجه به اینکه منابع مالی بخشی از ملزومات فوق در قالب بند (ق) طرح توسعه جامع و یکپارچه اجرا و تکمیل فازهای 11 الی 24 پارس جنوبی و خططو لوله سراسری (6، 9 و11) انتقال گاز پیشبینی شده است. لذا اختصاص منابع مالی از طریق منابع حاصل از صادرات زودهنگام گاز به عراق در قالب جزء 1 بند (ق) تبصره 2 قانون بودجه سال 1393 امکانپذیر گردید.
در این راستا شورای اقتصاد در جلسه مورخ 25/12/1393 حسب درخواست وزارت نفت، اجرا و تکمیل خط لوله ششم سراسری و تاسیسات جانبی مورد نیاز صادرات گاز به عراق را از طریق برگزاری مناقصه عمومی و انتخاب سرمایهگذار واجد شرایط به روش BOT در قالب بند ق تبصره قانون بودجه سال 1393 را مورد بررسی قرار داده و نهایتاً مقرر شد در این خصوص اقدامات لازم صورت پذیرد.
در همین راستا با وجود توجیه فنی – اقتصادی طرح و مجوز مطالعات زیست محیطی و همچنین سقف تعهد دولت، زمانبندی اجرا و بازپرداخت اصل سرمایهگذار طرح مذکور تا سقف 2.600 (دو میلیارد و ششصد میلیون دلار) با رعایت اجرای 590 کیلومتر خطوط انتقال گاز با اقطار 30، 48 و 56 اینچ، اجرای 5 ایستگاه تقویت فشار گاز و اجرای ایستگاههای کنترل و اندازهگیری حجم گاز ارسالی در محورهای نفت شهر و شلمچه با برگزاری مناقصه در اواخر سال 1393 و از تعداد 25 متقاضی (شرکتکننده در مناقصه) نهایتاً شرکت گسترش انرژی پاسارگاد واجد شرایط تشخیص و برنده مناقصه به مبلغ 2.280 (دو میلیارد و دویست و هشتاد میلیون دلار) گردید، تصویب شد.
شایان ذکر است؛ مدت زمان اجرای طرح جهت خطوط انتقال گاز یک سال و ایستگاههای تقویت فشار گاز 2 سال پیشبینی شده است.
بازگشت هزینههای سرمایهگذار دو ماه پس از تکمیل اجرای خطوط انتقال گاز شروع میگردد.
پروژه ها نیز شامل خط انتقال 59 دزفول – کوهدشت 160 کیلومتر،خط انتقال 56 کوهدشت – بیستون 120 کیلومتر،خط انتقال 48 کوهدشت- چارمله 130 کیلومتر،خط انتقال 48 اهواز – شلمچه 141 کیلومتر،خط انتقال 30 بیستون – کرمانشاه 34 کیلومتر،ایستگاههای تقویت فشار گاز (خورموج- دیلم- اهواز- حسینیه- کوهدشت) و ایستگاههای کنترل و اندازهگیری گاز نفت شهر و شلمچه است.