افزایش نرخ خوراک 13 سنتی؛ چین را از لیست بازارهای صادراتی خارج میکند / علاقمند به همکاری با اروپاییهاییم
شهریاری با اشاره به اینکه افزایش نرخ خوراک به بیش از 13 سنت قدرت رقابت پذیری محصولات پتروشیمی را سلب میکند، گفت: با افزایش نرخ خوراک و در نتیجه افزایش قیمت تمام شده محصولات بازارهای صادراتی از جمله چین را از دست می دهیم.
حسین شهریاری مدیرعامل شرکت پتروشیمی دماوند در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به اینکه نرخ 13 سنت برای خوراک پتروشیمیها مناسب است، گفت: اگر قیمت خوراک بالاتر از 13 سنت تعیین شود رقابت برای شرکتهای پتروشیمی ایرانی با توجه به محدودیت هایی که وجود دارد، سخت می شود.
وی افزود: در حالحاضر چون شرکتهای پتروشیمی که از خوراک گازی استفاده میکنند اوره و امونیاک تولید میکنند و این محصولات نیز بیشتر صادر میشوند لذا این محصولات در صورتی میتوانند در منطقه رقابت کنند که نرخ خوراک بالا تعیین نشود.
شهریاری با اشاره به اینکه اگر قیمت خوراک بیش از این افزایش یابد قدرت رقابت مان کم شده و تمایل برای سرمایه گذاری نیز کاهش مییابد، خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر با توجه به تحریم ها قطعات یدکی را با قیمت های بالاتری تهیه میکنیم و هزینه حمل نیز برای محصولات صادراتی ما بالاست ضمن اینکه شرایط بازاریابی نیز برای ما آسان نیست لذا با اضافه شدن قیمت خوراک توان رقابتی خود را با توجه به اینکه کشورهای رقیب این مشکلات را ندارند، از دست میدهیم.
وی تاکید کرد: با توجه به بازار صادرت، نرخ خوراک باید شناور تعیین شود یعنی اگر بازار محصولات پتروشیمی رونق داشته باشد قیمت خوراک نیز متناسب با آن میتواند افزایشی باشد ولی با قیمت کنونی محصولات بالاتر از 13 سنت مناسب نیست.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی دماوند با اشاره به اینکه در صورت بالا رفتن نرخ خوراک بیش از حد متعارف سرمایه گذار امکان ارزیابی از بازار نخواهد داشت، گفت: اگر تعیین نرخ خوراک سلیقه ای باشد سرمایهگذاران نمیتوانند برآوردی برای سرمایه گذاری مشارکت داشته باشند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر رقیب سرسخت ایران در محصولات پتروشیمی عربستان است و بزرگترین بازار محصولاتمان نیز چین استت که البته این کشور خود تولیدکننده بزرگی نیز هست لذا در صورتی که قیمت تمام شده محصولات ما از بین برود بازار چین را از دست میدهیم.
شهریاری در خصوص تاثیر افزایش نرخ خوراک روی قیمت محصولات داخلی نیز گفت: قیمت بازار داخل هم مطابق بازار صادراتی و بر اساس نرخ FOB و ارز مشخص می شود و اگر قیمت خوراک افزایش یابد قیمت محصولاتی نیز که مصرف داخلی داند افزایش مییابد.
وی با اشاره به تاثیر لغو تحریم ها بر توسعه پتروشیمی تصریح کرد: مهمترین تاثیر لغو تحریم ها بر صنعت پتروشمی ورود سرمایه گذاران خارجی و استفاده از توانمندی های مدرن است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی دماوند گفت: در حال حاضر طرح های زیادی تعریف کردهایم که در صورت لغو تحریم با اعلام آمادگی که شرکت های خارجی برای ورود به یران کرده اند اجرایی خواهند شد.
وی یادآور شد: بیشتر شرکت هایی که آماده حضور در پروژه های ایران هستند اروپایی هستند که سابقه کار در ایران را نیز دارند و ما نیز بیشتر علاقهمندیم که با این شرکتها کار کنیم.