یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با ایلنا:
مردم به دلیل فقر کالای چینی میخرند
یک کارشناس اقتصادی گفت: هیچ لذتی برای یک ایرانی بالاتر از این نیست که زندگی اش در محاصره کالاهای ساخت ایرانی باشد.
دکتر غلامرضا کیامهر، مدرس و کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار ایلنا پیرامون «کمپین آری به تولید ملی» با بیان اینکه من به عنوان یک ایرانی اگر موافق چنین کمپینی نباشم، باید بر ایرانی بودن خود باید شک کنم، اظهار کرد: هیچ لذتی برای یک ایرانی، غیر از نوکیسه هایی که پول های باد آورده بدست آورده اند، بالاتر از این نیست که زندگی اش در محاصره کالاهای ساخت ایرانی باشد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه امروز که نگاه می کنیم در زندگی خودمان هنوز کالاهای خارجی وجود دارد، ادامه داد:باید به کسانی که این کمپین را راه اندازی کرده اند دست مریزاد گفت اما باید گفت که تا فضای کسب و کار بهبود نیابد تولید ملی رونق نخواهد گرفت.
این پیشکسوت رسانه های اقتصادی کشور افزود: در سال های گذشته شعار " تولید ملی، افتخار ملی" راه افتاد ولی من کهبه خانه بسیاری از بزرگان که این شعار را می دادند می رفتم، اثری از کالای ایرانی نبود.
وی با تاکید بر اینکهاگر این شعارها برایتبلیغاتباشد، قبول ندارم، تشریح نمود: البته نباید دروازه های کشور به روی کالاهای خارجی بسته شود. دنیا دارد به سمت و سوی اقتصاد جهانی پیش می رود. ما به جای اینکه بنشینیم و عذا بگیریم که چرا کالای ارزان قیمت و مزخرف چینی وارد کشور می شود، باید بگردیم علت را بیابیم.
کیامهر با طرح این پرسش که چرا بایدکالای نا مرغوب چینی وارد کشور شود و کالای ساخت داخل، حداقل از نظر قیمت نتواند با آن رقابت کند، گفت: قیمت تمام شده محصول داخلی نباید آن قدر بالا باشد که حتی در داخل سرزمین خود نتواند با رقیب چینی رقابت کند.
وی با بیان اینکه باید به دنبال این سوال ها و علّت ها رفت، ادامه داد: ما نمی گوییم محصولات ایرانی در بازار آسیای میانه با کالای چینی رقابت کند ولی در داخل کشور که باید این اتفاق بیفتد.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه هر چقدر مردم فقیر تر می شوند، ارزانی و پایین بودن قیمت، فاکتور مهمتری برای تصمیم گیری می شود، یادآرو شد: مردم ایران؛ علاقه ای به کالای چینی ندارند و از روی ناچاری، فقر و پایین آمدن درآمد دست به خرید اینگونه کالا ها می زنند.
وی در بیان علت عدم توان رقابت تولیدات داخل با مشابه خارجی گفت: هشتاد درصد لوازم، مواد اولیه و تجهیزات باید با دلار مصنوعی و سه هزار و چهار صد تومان از خارج وارد شود. بنابراین قیمت تمام شده محصول برای تولید کننده بالا می رود. ما در کشور صنعتگران و تولید کنندگان شایسته ای داریم ولی در مقابل دلاری که، در یک شب از هزار و دویست تومان به سه هزار تومان رسید به زانو در آمدند.