نوبخت:
پیشنویس سیاستهای کلی برنامه ششم ازسوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد
در سه برنامه دست نیافتن به سهم یک سومی در رشد بهره وری و حتی در برخی موارد رشد منفی جای سوال دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدباقر نوبخت صبح امروز(17 اسفند) در سومین همایش جایزه بهرهوری معادن و صنایع معدنی ایران که در شرکت ملی فولاد برگزار شد، اظهار داشت: هفته گذشته پیش نویس سیاستهای کلی برنامه ششم از سوی رهبر معظم انقلاب به مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد و برای سومین بار هدف سه درصدی دستیابی به بهره وری در صدر سیاستها خودنمایی میکرد.
وی افزود: این ابلاغیه که طبق اصل ۱۱۰ قانون اساسی برای شروع هر برنامه میبایست توسط مجمع به عنوان نگاه مشورتی و با کاری کارشناسی به دستگاههای اجرایی ابلاغ میشد و همواره با تکرار آن در برنامه پنجم و چهارم در سیاستهای اقتصاد مقاومتی حائز اهمیت بود اما به درستی به آن اهمیت داده نشده است.
وی خاطر نشان کرد: اگر رشد اقتصادی برآیند دو مولفه سرمایه گذاری و بهرهوری است چرا سرمایه گذاری در حد رشد ۲. ۱۲ درصدی تحقق نیافته است؟ باید دید علت اصلی آن چیست.
نوبخت تصریح کرد: تعامل سازندهای که هدف و قصد ماست را با جهان داشتهایم اما به هر دلیل از سوی جهان یا برخی از قدرتها مورد استقبال قرار نگرفت و سرمایه گذاری خارجی ما محدود شده اما این موضوع نمیتواند عدم بهره وری را توجیه کند.
نوبخت گفت: در سه برنامه دست نیافتن به سهم یک سومی در رشد بهره وری و حتی در برخی موارد رشد منفی جای سوال دارد.
معاون رئیس جمهور در ادامه با اشاره به رشدهای منفی اقتصادی بین سالهای ۹۱ و ۹۲ افزود: رشد منفی ۶. ۸ درصدی و ۱. ۹ درصدی و کاهش رشد سرمایهگذاری و رشد بهرهوری منفی در سه برنامه باعث عقبگرد منفی شد که در شان کشور نبود.
وی گفت: در سال ۹۴ به رغم کاهش منابع نفتی بیش از ۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای پژوهش وتحقیق در بودجه پیشبینی اعتبار شده که رشد این عدد نسبت به سال قبل ۳۴ درصد است.
وی تصریح کرد: در بخش صنایع باید تلاش بیشتری شود البته شاید در برخی موارد تیرگی روابط بینالملل ما را به عقب برد اما توجیه قابل قبولی نیست.
وی گفت: هم اکنون معدن میتواند به عنوان رقیبی برای نفت باشد و پرداختن به این حوزه میتواند به توسعه کشور کمک کند.
نوبخت تصریح کرد: سرمایهگذاری در این بخش و در چنین شرایطی افزایش بهرهوری را به همراه دارد.
وی درخاتمه گفت: در روزهای پایانی سال قرار داریم و با محدودیت منابع و گستردگی تقاضا مواجه هستیم و باید از منابع محدود تقاضای نامحدود را پاسخ داد.