مهرداد اکبریان در گفتگو با ایلنا:
فضای جدیدی در حوزه معدن رقم خورده است
تا همین 20 سال پیش معدن به دو بخش تقسیم میشد، یک معدنهایی که سودآوری بالایی داشتند و دوم معدنهایی که از سود های پایین برخوردار بودند یا سودآور نبودند.
کاندیدای بخش معدن گروه خواستاران تحول گفت: تا همین 20 سال پیش معدن به دو بخش تقسیم میشد، یک معدنهایی که سودآوری بالایی داشتند و دوم معدنهایی که از سود های پایین برخوردار بودند یا سودآور نبودند.
مهرداد اکبریان، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان سنگ آهن و عضو اتاق بازرگانی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، و در پاسخ به این پرسش که نقش بخشهای معدن و کشاورزی تا به حال بسیار کمرنگ بوده و این در حالی است که میدانیم برای داشتن یک اتاق موفق باید بیش از گذشته به این دو بخش توجه شود؟ گفت : آنچه که فرمودید یک ایراد دو طرفهاست و نمیتوان تکوجهی بدان نگریست. معدن و کشاورزی به دلیل موقعیت خود در خارج از شهرها واقع هستند که این خود موجب محدودیت آنها است البته دیگر محدودیت، نوع کار آنها است.
وی ادامه داد: بخش معدن یکی از سختترین کارها در دنیا است و معدن داران درگیر مشکلات لحظهای هستند و همین مساله نیز بیشترین اشتغال حواس آنها را برای مدیریت واحد صنعتیشان در بر میگیرد اما در حوزه بازرگانی میبینیم که بازرگانها آزادی عمل بیشتری دارند.
این کاندیدای بخش معدن گروه خواستاران تحول بیان داشت: اگر در طول دورانهای گذشته آنچه که گفتید رخ داده به این دلیل است که افرادی بنابر موقعیت کاری خود به پایتخت و مراکز استانی نزدیک بوده و فعالیتشان ایجاب میکرده از روابط عمومی بالایی نیز برخوردار باشند و به همین سبب آنها پیش از معدندارها و کشاورزها اتاق را فتح کردند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری در این خصوص که وضعیت بخش معدن را چگونه ارزیابی می کنید؟، اظهار داشت: با گذشت زمان یک فضای جدید در حوزه معدن رقم خورده و آن این است که معدن داری به سمت هرچه بیشتر صنعتی شدن رفته و در حال حاضر معدنداران ما دیگر صرفا" درگیر مسائل کارگری، فنی و فیزیکی نیستند و در میان آنها تحصیلکردهگان زیادی دیده میشود این در ضمن آن است که برخی از آنها دارای شرکای خارجی نیز هستند و ضمنا" با مراکز علمی و اکادمیک در ارتباطاند و به قوانین هم وقوف بیشتر در قیاس با گذشته دارند که نتیجه این همه را در پویا شدن هرچه بیشتر این حوزه میبینیم. این مسیریست که معدنداری در کشور میپیماید و در آن جایگاه خود را در اقتصاد کشور پیدا میکند.
وی ادامه داد: لازم می دانم خاطر نشان کنم که تا همین 20 سال پیش معدن به دو بخش تقسیم میشد، یک معدنهایی که سودآوری بالایی داشتند و دوم معدنهایی که از سود های پایین برخوردار بودند یا سودآور نبودند. معدنهایی که سودآور بود در اختیار دولت قرار داشتند و در ارتباط با گروه دوم معدن ها دولت دروازه ها را بازگذاشته و در اختیار بخش خصوصی قرار داده بود. مسلما با این وضعیت شرکت های بزرگ سرمایه گذاری و شرکتهایی با دانش فنی بالا و پویا کمتر به بخش معدن داری در کشور مراجعه میکردند در حالی که میبینیم این توازن تا حدودی برقرار شده و شرایط در بخش معدن بهبود یافته است.
وی گفت: به عنوان مثال در حوزه فعالیت بنده که در ارتباط با سنگ معدن مشغول هستم، برخلاف ایراداتی که برخی به مدیریت 15 سال گذشته میگیرند بنده آن را به فال نیک میگیرم و از آن به عنوان دوران شیرین بازار خوب سنگ آهن یاد میکنم اتفاقاتی که طی آن این حوزه از معدن داری در کشور ارتقای بسیاری یافت که یکی از ان ثمرات فرهنگ سازی درست معدنداری در کشور بود. بر این گمان هستم که اگر انچه ذکر شد را موج اول معدن داری بنامیم انشاالله باید منتظر موج دوم معدنداری و هرچه شکوفا تر شدن این بخش باشیم.