خبرگزاری کار ایران

با حضور سه رییس جمهور کشورهای ایران، ترکمنستان و قزاقستان؛

آسیای میانه به خلیج فارس متصل می شود

آسیای میانه به خلیج فارس متصل می شود
کد خبر : ۲۲۸۸۳۱

کمتر از ۳ روز دیگر پروژه راه آهن گرگان - اینچه برون با حضور سه رییس جمهور کشورهای ایران، ترکمنستان و قزاقستان به بهره برداری می رسد.

کمتر از ۳ روز دیگر پروژه راه آهن گرگان - اینچه برون با حضور سه رییس جمهور کشورهای ایران، ترکمنستان و قزاقستان به بهره برداری می رسد.

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی راه آهن جمهوری اسلامی ایران، با توجه به اینکه این مسیر ریلی به لحاظ کریدور در بین سه کشور قرار دارد و دارای ترانزیت کالا و مسافر است می تواند نقش اساسی برای افزایش مبادلات تجاری ۳ کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان را فراهم کند.

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که اجرای این طرح بزرگ ملی تأثیر بسیار زیادی در ترانزیت کالاها و حمل و نقل بین المللی خواهد داشت و در صورت برنامه ریزی صحیح و کارآمد، افزایش قابل قبول صادرات را به همراه دارد.

این گروه از کارشناسان معتقدند فراهم شدن زیرساخت های ترانزیت غلات و سایر کالاها(انتقال کالاهای تجاری به سایر کشورها)، ایجادسوآپ(معاوضه) غلات کشورهای قزاقستان و جنوب روسیه از طریق پایانه های خلیج فارس و دریای عمان و ایجاد هاب(نگهداری و ذخیره سازی) غلات در سیلوهای منطقه ای در راستای تحقق بورس غلات، بخشی از مزایای منطقه ای این خط ریلی است.

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که این خط ریلی کوتاهترین و کم هزینه ترین مسیر حمل کالاهای ترانزیتی و صادراتی میان کشورهای آسیای میانه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و شمال آفریقاست و همچنین می تواند امکان انتقال سریع و کم هزینه مسافران(توریستی، تجاری، درمانی، زیارتی) به ایران را برای کشورهای قزاقستان و ترکمنستان فراهم کند.

طبق آمار و اطلاعات موجود محور گرگان - اینچه برون در شرق دریای خزر، کریدور جدید ریلی مکمل شمال– جنوب را تشکیل می‌دهد. این خط آهن ۹۲۰ کیلومتری که از ایستگاه سبزدشت(قره تپه) در محور راه‌آهن تهران– گرگان شروع و تا ایستگاه اینچه‌برون در شرق گرگان ادامه دارد و از کشورهای ایران، ترکمنستان و قزاقستان عبور می‌کند که ۷۰۰ کیلومتر آن در خاک ترکمنستان، حدود ۸۰ کیلومتر آن در ایران و ۱۴۰ کیلومتر در خاک قزاقستان قرار دارد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز