خبرگزاری کار ایران

نیاز به سرمایه گذاری ۲ میلیارد یورویی برای تکمیل زنجیره پروپیلن در پالایشگاه بندرعباس

نیاز به سرمایه گذاری ۲ میلیارد یورویی برای تکمیل زنجیره پروپیلن در پالایشگاه بندرعباس
کد خبر : ۱۶۰۰۰۳۱

مدیرعامل پالایشگاه بندرعباس با اشاره به سودآوری بالای تولید پروپیلن گفت: با سرمایه‌گذاری ۳۵۰ میلیون یورویی، این پالایشگاه سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن پروپیلن تولید خواهد کرد که بازدهی اقتصادی چشمگیری به همراه دارد.

به گزارش ایلنا، احمد هاشمی، مدیرعامل پالایشگاه بندرعباس بر اهمیت بهره‌گیری از توان داخلی در اجرای طرح‌های توسعه‌ای تاکید کرد و گفت: در طراحی و تامین تجهیزات مورد نیاز، تا حد امکان از تولیدکنندگان و طراحان داخلی استفاده می‌کنیم. در برخی موارد، اشتباهات طراحی داخلی خساراتی به مجموعه وارد کرده، اما با حمایت از این بخش، به آن‌ها فرصت داده‌ایم که تجربه خود را ارتقا دهند تا در پروژه‌های بعدی، از این دانش بومی‌شده استفاده شود.

وی با اشاره به چالش‌های ناشی از تحریم‌ها خاطرنشان کرد: در شرایطی که به دلیل تحریم‌ها، دسترسی به لایسنس‌های خارجی دشوار شده است، بهترین راهکار این است که از ظرفیت شرکت‌های داخلی برای طراحی و مهندسی استفاده کنیم. البته این همکاری باید به‌گونه‌ای باشد که هزینه‌های سنگینی به شرکت‌ها تحمیل نشود و طراحی‌ها بهینه و کاربردی باشند تا حداکثر بهره‌وری از آن‌ها حاصل شود.

هاشمی تاکید کرد: این مسیر می‌تواند علاوه بر ارتقای جایگاه پالایشگاه بندرعباس، به توسعه صنعت پتروپالایشگاهی کشور کمک کرده و زمینه را برای کاهش وابستگی به فناوری‌های خارجی و افزایش توان رقابتی ایران در بازارهای جهانی فراهم کند.

مدیرعامل پالایشگاه بندرعباس، بر اولویت خرید تجهیزات از تولیدکنندگان داخلی تاکید کرد و گفت: سیاست ما حمایت از تولیدات داخلی است، اما به شرطی که کیفیت لازم را داشته باشند. ما صرفا از تولیدکنندگان داخلی که استانداردهای کیفی بالایی را رعایت می‌کنند، خرید خواهیم کرد، چرا که استفاده از تجهیزات بی‌کیفیت می‌تواند خسارت‌های سنگینی به پالایشگاه و فرآیند تولید وارد کند.

وی افزود: در طرح ارتقای کیفیت پالایشگاه، ظرفیت‌های سنگین تولیدی کاهش می‌یابد و بخشی از خوراک که قبلا صرف تولید فرآورده‌های کم‌ارزش مانند نفت کوره می‌شد، به عنوان خوراک واحد آردی سی‌سی (RDCC) مورد استفاده قرار می‌گیرد تا بتوانیم ارزش افزوده بالاتری ایجاد کنیم.

مدیرعامل پالایشگاه بندرعباس درباره چشم‌انداز اجرایی پروژه جدید تولید پروپیلن اظهار داشت: در صورتی که سهامداران در مجمع آینده با  تغییر استراتژیک این پالایشگاه موافقت کنند، اجرای طرح حدود ۴ سال به طول خواهد انجامید. برآوردهای اولیه نشان می‌دهد که سرمایه مورد نیاز برای این تغییر و تولید پروپیلن حدود ۳۴۰ تا ۳۵۰ میلیون یورو خواهد بود. البته هنوز برآورد دقیق انجام نشده، چرا که این طرح در ادامه فاز اول ارتقای کیفیت پالایشگاه تعریف شده است.

هاشمی در خصوص سرمایه‌گذاری کلی مورد نیاز برای تکمیل زنجیره تولید پروپیلن تصریح کرد: اگر قرار باشد کل زنجیره تولید پروپیلن را از ابتدا طراحی و اجرا کنیم، سرمایه‌گذاری در حدود ۲ میلیارد یورو نیاز خواهد داشت. اما از آنجا که سرمایه‌گذاری در فاز اول انجام شده و اکنون در حال اجراست، تغییر مدل تولید از کوک اسفنجی به پروپیلن، تنها حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیون یورو و در بیشترین حالت ۱۰۰ میلیون یورو به هزینه‌های سرمایه‌گذاری ما اضافه خواهد کرد. این میزان سرمایه‌گذاری در برابر سودآوری بالای تولید پروپیلن، عدد ناچیزی محسوب می‌شود.

هاشمی با اشاره به جایگاه پالایشگاه بندرعباس در صنعت پتروشیمی کشور اظهار داشت: با اجرای این طرح، پالایشگاه بندرعباس با تولید ۴۰۰ هزار تن پروپیلن در سال، به بزرگ‌ترین تولیدکننده این محصول در ایران تبدیل خواهد شد. در حال حاضر، مجتمع‌های پتروشیمی مارون و پتروشیمی جم روی هم حدود ۳۰۰ هزار تن پروپیلن تولید می‌کنند. بنابراین، این پروژه می‌تواند ایران را در حوزه تولید پروپیلن به جایگاه برجسته‌ای برساند.

مدیرعامل پالایشگاه بندرعباس در پایان تاکید کرد: این طرح از هر نظر توجیه اقتصادی دارد و مسیر آینده پالایشگاه بندرعباس به اجرای آن وابسته است. اگر ما به سمت توسعه پتروپالایشگاه‌ها حرکت نکنیم، آینده‌ای برای این مجموعه‌های عظیم متصور نخواهیم بود. با توجه به اهمیت این تحول، دولت نیز قطعا از این پروژه استقبال خواهد کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز