خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا عنوان شد:

اهمیت تامین مالی صندوق اوپک در ایران / بزرگ‌ترین مشکل در صدور خدمات فنی ضمانت‌نامه‌های بانکی است

اهمیت تامین مالی صندوق اوپک در ایران / بزرگ‌ترین مشکل در صدور خدمات فنی ضمانت‌نامه‌های بانکی است
کد خبر : ۱۵۹۸۵۷۰

رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق بازرگانی ایران گفت: صندوق اوپک، تامین مالی بسیاری از پروژه‌ها را در کشورهای مختلف انجام می‌دهد و شرکت‌ها ایرانی هم می‌توانند در این پروژه‌ها حاضر شوند هر چند تاکنون به دلیل تحریم‌ها نتوانسته‌اند از این موضوع بهره‌ای ببرند.

علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره توافقات اخیر مقامات دولتی برای تسهیل صدور این خدمات گفت: توافقات انجام شده مبنی بر تامین مالی پروژه‌های خدمات فنی ‌مهندسی و سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی ایرانیان روزنه‌های امیدی است که باید مورد توجه و بهره‌برداری قرار گیرد؛ وزیر اقتصاد از توافق با صندوق اوپک خبر داده است، این صندوق تامین مالی بسیاری از پروژه‌ها را در کشورهای مختلف انجام می‌دهد و شرکت‌ها ایرانی هم می‌توانند در این پروژه‌ها حاضر شوند هر چند تاکنون به دلیل تحریم‌ها نتوانسته‌اند از این موضوع بهره‌ای ببرند.

وی افزود: در همین راستا کمیسیون خدمات فنی مهندسی اتاق ایران بنا دارد نخستین رویداد بین‌المللی صدور خدمات فنی مهندسی را که در سال آینده برگزار می‌شود با توجه به توافقات حاصل شده با سفر مدیران اوپک به ایران همزمان کند.

نقوی درباره همکاری وزارت اقتصاد در زمینه صدور ضمانت‌نامه برای شرکت‌های ایرانی خاطرنشان کرد: اینکه وزارت اقتصاد برای صدور ضمانت‌نامه اعلام آمادگی کرده اتفاق بسیار امیدبخشی قلمداد می‌شود زیرا بزرگ‌ترین مشکل ما در صدور خدمات فنی و مهندسی ضمانت‌نامه‌های بانکی بوده است اما منوط به اینکه این امر تنها به یک موردی که در عراق انجام شده محدود نشود.

رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی تصریح کرد: عراق برای ایران بازار بزرگی است و مبادلات میان ایران و عراق حجم چشمگیری دارد به همین دلیل عراقی‌ها ایرانی‌ها را راحت‌تر می‌پذیرند اما این شرایط لزوما در دیگر کشورها برقرار نیست بنابراین استمرار این رویه نیاز به مساعدت بیشتر دولت دارد ضمن اینکه باید توجه داشت کشور مقصدی که حاضر به پذیرش ضمانت‌نامه دولت ایران به جای ضمانت‌نامه بانکی است در گروه کشورهایی باشد که از توان اقتصادی خوبی برای دریافت این خدمات برخوردار است.

وی همچنین گفت: حل موضوع اف‌ای‌تی‌اف می‌تواند در رفع بسیاری از موانع مربوط به صدور خدمات فنی و مهندسی ایران مثمرثمر باشد.

به گفته نقوی اکنون ارزش کل صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران کمتر از یک میلیارد دلار در سال است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز