خبرگزاری کار ایران

اقدامات کلیدی آلمان برای جذاب‌ کردن صنعت برق و کاهش مصرف انرژی

اقدامات کلیدی آلمان برای جذاب‌ کردن صنعت برق و کاهش مصرف انرژی
کد خبر : ۱۵۹۷۴۱۴

آلمان در مسیر تحول انرژی برق خود، با چالش‌های متعددی از جمله کاهش وابستگی به گاز روسیه، افزایش ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر و مدیریت بازار برق روبرو است. این کشور با اتخاذ سیاست‌هایی در جهت توسعه پایدار و الکتریکی‌سازی سیستم انرژی، در تلاش است تا امنیت تأمین انرژی برق را تضمین کند و همزمان انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را کاهش دهد.

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، بر اساس سیاست‌های اقلیمی و انرژی آلمان، این کشور متعهد به افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در تولید برق است. هدف‌گذاری‌های اولیه در سند مفهومی انرژی ۲۰۱۰ که سهم ۳۵٪ را تا سال ۲۰۲۰ پیش‌بینی کرده بود، فراتر از انتظارات تحقق یافت و تا ۲۰۱۹ به ۴۴٪ رسید و آلمان به دنبال افزایش این سهم به ۸۰٪ تا سال۲۰۵۰ است.

مستند به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) یکی از ابزار‌های کلیدی برای تسریع این روند، جذاب‌سازی اقتصاد برق از طریق افزایش قیمت آن است، چرا که با افزایش قیمت برق، سرمایه‌گذاری در فناوری‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی تشویق می‌شود و همچنین وابستگی به منابع انرژی سنتی کاهش می‌یابد. این امر می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاران در حوزه انرژی‌های بادی، خورشیدی و زیست‌توده کمک کند.

البته رشد انرژی‌های تجدیدپذیر در آلمان، مشکلات جدیدی را برای شبکه برق ایجاد کرده است. توزیع نامتوازن ظرفیت تولید در شمال کشور، در حالی که تقاضای اصلی برق در جنوب و غرب قرار دارد، موجب فشار بر شبکه انتقال شده است. به‌ویژه با حذف نیروگاه‌های هسته‌ای و برنامه‌های تدریجی برای کنار گذاشتن زغال‌سنگ، این عدم تعادل تشدید خواهد شد.

این گزارش اضافه می کند، برای حل این مشکلات، دولت آلمان چندین اقدام کلیدی را در دستور کار قرار داده است که از جمله آن می‌توان به اصلاح ساختار بازار برق، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های انتقال برق و حذف تدریجی زغال‌سنگ و جایگزینی آن با انرژی‌های پاک اشاره کرد.

در همین راستا آلمان‌هادر قانون توسعه بازار برق ۲۰۱۶، مدل قیمت‌گذاری و مزایده‌های انرژی‌های تجدیدپذیر را تغییر دادند تا رقابت بیشتری در تأمین مالی ایجاد شود و هزینه‌ها کاهش یابد. همچنین اقدام به گسترش شبکه‌های برق برای توزیع بهتر انرژی از شمال به جنوب کشور، از دیگر پروژه‌های مهم آلمان‌ها برای توسعه شبکه برق محسوب می‌شود.

ایجاد مشوق‌های مالیاتی و یارانه‌ای از جمله یارانه برای جایگزینی سیستم‌های گرمایش نفتی، توسعه شبکه‌های گرمایش منطقه‌ای و مشوق‌های مالی برای افزایش بهره‌وری انرژی در ساختمان‌ها در کنار برنامه‌ریزی برای حذف کامل زغال سنگ تا سال ۲۰۳۸ نیز اقدامات دیگری است که در کشور آلمان برای بهبود شرایط صنعت برق و افزایش بهینه‌سازی دنبال می‌شود.

چشم انداز توسعه‌ای صنعت برق آلمان در سال‌های اخیر به واسطه مشکلات پیش آمده در واردات گاز از روسیه و کاهش واردات از این کشور و افزایش وابستگی به منابع جایگزین با مشکلات جدی رو به رو شده است، اما مسئولان این صنعت برق در تلاش هستند از طریق افزایش ذخایر استراتژیک گاز طبیعی، گسترش زیرساخت‌های واردات گاز مایعLNG از کشور‌های دیگر مانند نروژ و ایالات متحده و توسعه راهکار‌های افزایش بهره‌وری انرژی در صنایع و ساختمان‌ها مشکل کاهش واردات گاز از روسیه را حل کند.

این گزارش در پایان اضافه می‌کند، در مجموع سیاست‌های آلمان در حوزه مدیریت انرژی برق نشان‌دهنده تمرکز این کشور بر بهینه‌سازی بازار، کاهش وابستگی به انرژی‌های فسیلی و تقویت نقش انرژی‌های تجدیدپذیر است. در این راستا افزایش قیمت برق و اصلاحات ساختاری، می‌تواند مسیر رشد پایدار و امنیت انرژی را برای این کشور هموار سازد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز