خبرگزاری کار ایران

تعرفه‌ها صادرات نفت آمریکا را کاهش می‌دهد

تعرفه‌ها صادرات نفت آمریکا را کاهش می‌دهد
کد خبر : ۱۵۹۴۳۵۳

اقدام متقابل پکن در مقابله با تعرفه‌های واشینگتن می‌تواند صادرات نفت خام آمریکا و دسترسی ایالات متحده به بازار نفت چین را در سال ۲۰۲۵ کاهش دهد.

به گزارش ایلنا از خبرگزاری رویترز، تحلیلگران اعلام کردند که جنگ تجاری در حال ظهور بین واشینگتن و پکن می‌تواند صادرات نفت خام آمریکا را در سال ۲۰۲۵ برای نخستین بار از زمان بحران شیوع ویروس همه‌گیر کرونا کاهش دهد و دسترسی ایالات متحده به بازار چین را کم کند.

این چشم‌انداز بازتاب‌دهنده پیامدهای ناخواسته بالقوه سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکاست که با وعده دولتش برای به حداکثر رساندن رکورد تولید نفت و گاز ایالات متحده در تضاد است.

از زمان لغو ممنوعیت ۴۰ ساله فدرال آمریکا بر صادرات نفت در سال ۲۰۱۵ میلادی، ایالات متحده پس از عربستان و روسیه به سومین صادرکننده بزرگ جهان تبدیل شده است.

در حالی که صادرات نفت خام آمریکا در سال ۲۰۲۴ با افزایش اندکی روبه‌رو بوده است، آخرین کاهش صادرات نفت ایالات متحده به سال ۲۰۲۱ میلادی و پس از افت تقاضای جهانی ناشی از شیوع ویروس بحران کرونا بر می‌گردد.

مت اسمیت، تحلیلگر مؤسسه کپلر (Kpler) در این باره گفت: احتمال می‌رود تقاضای جهانی برای نفت خام آمریکا در حال رسیدن به اوج باشد و این موضوع تنها می‌تواند آن را تسریع کند.

روهیت راتود، تحلیلگر ارشد شرکت ورتکسا که حمل و نقل نفتکش‌ها را رصد می‌کند، گفت: انتظار می‌رود مجموع صادرات نفت آمریکا در سال ۲۰۲۵ به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز برسد، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۴ میلادی ۳ میلیون و ۸۰ هزار بشکه بود، زیرا تعرفه‌های تلافی‌جویانه پکن علیه واشینگتن مانع ورود بعضی از انواع نفت ایالات متحده به بازار چین می‌شود.

چین روزانه حدود ۱۶۶ هزار بشکه نفت خام آمریکا را مصرف می‌کند که حدود ۵ درصد کل محموله‌های صادراتی ایالات متحده است.

پس از اعلام تعرفه‌های تلافی‌جویانه پکن علیه واشینگتن طی این هفته، بعضی از انواع نفت صادراتی آمریکا ممکن است در سواحل ایالات متحده باقی بمانند یا روانه دیگر بازارهای جهانی شوند.

افت صادرات نفت آمریکا به احتمال زیاد ناشی از انواع نفت با درجه گران‌روی ​​با گوگرد بالاتر مانند «مارس» و «ساترن گرین کنیون» است که جزو انواع ترش متوسط ​​در نظر گرفته می‌شوند.

این دو نوع نفت خام سال گذشته میلادی حدود ۴۸ درصد نفت خام وارداتی آمریکا از سوی چین را شامل شدند.

به گفته تحلیلگران، این انواع نفت خام برای پالایشگران آمریکایی مناسب هستند و می‌توانند به‌راحتی خریداران داخلی داشته باشند، به‌ویژه اگر ایالات متحده تهدیدهای خود را برای اعمال تعرفه‌های تازه بر واردات نفت از کانادا و مکزیک دنبال کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز