رای شورای رقابت در مورد ایران خودرو و «کروز» و اظهارات عجیب خضریان
روز گذشته در اقدامی شتابزده و غیرمعمول و عجیب، خضریان نماینده مجلس شورای که مخالف پر سر وصدای رسانهای در مورد واگذاری مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی است، مصاحبهای مبنی بر مخالفت این شورا با واگذاری ایران خودرو به شرکت کروز بهصورت گسترده منتشر کرد.
به گزارش ایلنا، روز گذشته در اقدامی شتابزده و غیرمعمول و عجیب، خضریان نماینده مجلس شورای که مخالف پر سر وصدای رسانهای در مورد واگذاری مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی است، مصاحبهای مبنی بر مخالفت این شورا با واگذاری ایران خودرو به شرکت کروز بهصورت گسترده منتشر نمود.
در حالیکه هیات تجدیدنظر شورا رقابت تاکنون هیچ تصمیمی از خود را اعلام و ابلاغ نکرده و چگونه یک نماینده مجلس به خود اجازه میدهد بدون حضور و مسئولیتی، به صورت غیرقانونی و غیرواقعی از طرف هیات تجدیدنظر شورا رقابت تصمیمی را اعلام کند خود به نوعی بدعت و اقدامی خلاف قانون و مجهول بوده که قابل پیگرد قانونی و قضایی بهدلیل تخلف حقوقی توسط یکی از قانونگذاران مجلس است و در همین رابطه یکی از کارشناسان حقوقی نکاتی را در این رابطه در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر تبیین ابعاد رسیدگی شورای رقابت و اظهارات این نماینده مجلس بیان داشت، وی گفت :
رای بدوی شورای رقابت، دستور به واگذاری سهام شرکت ایران خودرو توسط سهامداران منتسب به کروز اعلام شده تا حدی که دیگر عضو هیات مدیره نداشته باشند؛ لیکن ایرادات ذیل در حال حاضر به این رای و رسیدگی هیات تجدیدنظر شورای رقابت وارد است و این جوسازیها که به این موضوع استناد میکنند به ادله ذیل فاقد وجاهت است:
1- این رای علیه شرکت کروز است و شرکت هایی که منتسب به کروز اعلام شده اند هیچ سهامی و ارتباطی با شرکت کروز ندارند و رای علیه آنها که طرف دعوی نبودهاند، قابل اجرا نیست.
2- قطعیت این رای بدوی شورا رقابت نیاز به اتخاذ تصمیم و صدور رای و ابلاغ طبق تشریفات قانونی توسط هیات تجدیدنظر شورا رقابت دارد.
3- اجرای این رای مستلزم صدور اجراییه توسط دادگستری وفق قانون اجرای احکام مدنی است و ۱۰ روز از زمان ابلاغ اجراییه (۱۲ روز با لحاظ روزهای ابلاغ و اقدام) قابلیت اجرایی دارد.
4- رای بدوی شورای صرفا تکلیف به فروش سهام است نه عدم حضور در مجامع و عدم امکان حق رای در مجامع که جز حقوق مالکانه قطعی هر سهامداری است آن هم در صورتی که قابلیت اجرایی علیه اشخاص ثالثی که در این پرونده طرف شکایت مستقیم نبودهاند، داشته باشد.
5- امکان اعتراض ثالث به این رای در دیوان عدالت اداری و اخذ دستور موقت توقف اجرا توسط اشخاص ثالث متضرر از رای که اصل تناظر برای آنها رعایت نشده و همچنین شرکت کروز وجود دارد.
6- شورای رقابت اصلا طبق ماده ٦١ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ٤٤ قانون اساسی حق جلوگیری از ورود سهامدار به مجمع و مانع شدن از اعمال حق رای سهامداری را ندارد.
خاطرنشان میشود روز گذشته نامهای از سوی دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا منتشر شد که طبق نص آن برنامه و حمایت این شورا در واگذاری مدیریت ایران خودرو به سهامداران بخش خصوصی مورد اعلام و تاکید قرار گرفت.