اروگوئه منابع تجدیدپذیر را جایگزین سوختهای فسیلی میکند
به لطف انرژی های تجدیدپذیر، تولید برق در اروگوئه متنوع شده است به نحوی که تقریباً ۵۰ درصد برق از سدهای برق آبی، ۱۰ درصد از زباله های کشاورزی و صنعتی و انرژی خورشیدی و ۳۸ درصد از انرژی بادی تولید میشود که همین امر آلودگی هوا را به طور قابلتوجهی کاهش داده و به سلامت عمومی مردم این کشور کمک کرده است.
به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، اروگوئه به عنوان کشوری کوچک در جنوبشرقی آمریکای جنوبی پیشگام در استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در جهان شناخته میشود؛ این کشور در سال ۲۰۱۵ به نقطه عطفی تاریخی دست یافت و اولین کشوری شد که ۱۰۰ درصد از برق خود را در دو روز متوالی از منابع تجدیدپذیر تامین کرد.
امروزه، تولید برق در اروگوئه متنوع است به نحوی که تقریباً ۵۰ درصد برق از سدهای برق آبی، ۱۰ درصد از زباله های کشاورزی و صنعتی و انرژی خورشیدی و ۳۸ درصد از انرژی بادی تولید می شود، به طوریکه استفاده از منابع پاک مانند انرژی خورشیدی و بادی، آلودگی هوا را به طور قابل توجهی کاهش داده و به سلامت عمومی مردم کمک کرده است.
با کاهش انتشار گازهای گلخانهای، اروگوئه به مبارزه با تغییرات آب و هوایی و حفاظت از محیط زیست برای نسلهای آینده کمک کرده و با جایگزینی سوختهای فسیلی با منابع تجدیدپذیر، امنیت انرژی خود را افزایش داده و انتشار گازهای گلخانهای را به طور قابل توجهی کاهش داده است؛ همچنین بخش انرژیهای تجدیدپذیر در اروگوئه فرصتهای شغلی جدیدی ایجاد کرده و به رونق اقتصاد محلی کمک کرده است.
دولت اروگوئه با مشوقهای مالی از توسعهدهندگان انرژیهای تجدیدپذیر حمایت می کند و امکان فروش مستقیم برق به شبکه برق توسط توسعه دهندگان وجود دارد؛ هدف اروگوئه، تبدیل شدن به اولین کشور ۱۰۰درصد تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ است.
تجربه اروگوئه نشان میدهد که گذار به انرژیهای تجدیدپذیر نه تنها امکانپذیر است، بلکه میتواند فواید اقتصادی و زیستمحیطی قابل توجهی به همراه داشته باشد و این کشور به عنوان الگویی برای سایر کشورهایی که به دنبال کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و دستیابی به آیندهای پایدارتر هستند، مطرح است.