۹ ماه پر از دستاورد برای آلومینای ایران
شرکت آلومینای ایران در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری رکوردها و دستاوردهای کم نظیری در پروژههای اجرایی خود داشته است.
به گزارش خبرنگار گروه بازرگانی ایلنا، شرکت آلومینای ایران با هدف استخراج فلز آلومینیوم از معدن جاجرم و تولید شمش این فلز در سال 1382 احداث شد.
مطالعات اکتشافی زمینشناسی معادن «بوکسیتجاجرم» که در ۱۰ کیلومتری شمال شرق جاجرم در استان خراسان شمالی واقع شده نشاندهنده این حقیقت بود که میزان ذخیره و کیفیت بوکسیت جاجرم به اندازه کافی مناسب است که ایجاد کارخانه تصفیه آلومینا را توجیه میکند.
ماده اولیه و اصلی جهت تولید این فلز ، اکسید آلومینیوم (Al2O3) با درصد خلوص بالا بوده و تنها تولیدکننده پودر آلومینا در کشور ، شرکت آلومینای ایران (مجتمع جاجرم) است.
طی سالهای ۱۳۶۸-۱۳۶۱، با کمک سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO) روش سیستماتیکی برای این پروژه آغاز شد و با توجه به تکنولوژی پیشنهادی برای فرآیند بوکسیت دیاسپوری جاجرم اطلاعات بیشتر و دقیقتری تهیه و آماده شد سپس مطالعات عملی آغاز و نمونهها برای تستهای پایلوت فرستاده شدند و تحقیقات کارخانه کامل گردید. این مجتمع پس از احداث در سال ۱۳۸۲ با بوکسیت دیاسپوری جاجرم راهاندازی گردید.
رشد تقریبا صد در صدی میزان تولید درسال ۱۳۸۷ نسبت به سال ۱۳۸۲ (سال راه اندازی) نشان از تلاش بیشائبه تمامی پرسنل (مدیران کارآمد، کارشناسان زبده و نیروهای زحمتکش و خدوم ) است. حوزه ذخیره بوکسیت جاجرم به چهار بخش (۱-گلبینی ۲-زو ۳-تاگویی ۴-سنگتراش) تقسیم شده است که بخش ۱ و ۲ با توجه به کیفیت مناسب بوکسیت، کمیت بالا و سهولت در استخراج (حفره باز) تحت طراحی دقیق و ساختار معدنی قرار گرفتهاند. این دو بخش که منبع اولیه مصرف بوکسیت کارخانه هستند ، ذخیره بوکسیت ثابت شده آنها حداقل ۱۹٫۲ میلیون تن است.
موفقیتها و فعالیتهای شرکت آلومینا از ابتدای سال تاکنون:
آغاز مصرف کنستانتره واسطه سنگین در مجتمع آلومینای ایران (19 فروردین ماه)
طرح واسطه سنگین بوکسیت، از طرحهای زیربنایی شرکت آلومینای ایران است که مطالعات آن از ۱۵ سال قبل با مشارکت خبرگان صنعت و دانشگاه شروع شد و پس از تستهای آزمایشگاهی، پایلوت و مطالعات فنی اقتصادی، برای پیش فرآوری بوکسیتهای کم عیار مناسب تشخیص داده شد.
فاز اجرایی این طرح از سال ۱۴۰۰ و با جذب یک هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال در قالب پیمان EPC آغاز شد، که خرداد ماه سال 1402 با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، استاندار خراسان شمالی، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران و جمعی از مسئولان کشوری و استانی راهاندازی شد و اکنون با همت و تلاش مدیران و پرسنل پرتلاش مصرف کنستانتره واسطه سنگین در مجتمع آلومینای ایران آغاز شد.
به گفته مدیرعامل شرکت آلومینای ایران، احداث کارخانه فرآوری بوکسیت به روش واسطه سنگین با هدف پرعیار سازی بوکسیت های کم عیار و با توجه به محدودیت شرکت آلومینا در استفاده از منابع بوکسیت تعریف گردید که اجرایی شدن این پروژه در راستای تولید اقتصادی و پایدار بسیار حائز اهمیت است
عبدالله شهبخش اظهار کرد: به منظور بکارگیری کلیه کانههای آلومینیوم دار استخراج شده در معادن شرکت و با توجه به بالا بودن هزینههای اکتشاف و استخراج این ماده معدنی، نیاز به بررسی، تجزیه و تحلیل روش هایی است که بتوان استفاده بهینه ای از مواد معدنی موجود کرد.
انتخاب شرکت آلومینای ایران بعنوان شرکت برتر HSE استان خراسان شمالی (13 اردیبهشت ماه)
طی مراسمی از شرکت آلومینای ایران به عنوان شرکت برتر HSE استان خراسان شمالی تجلیل به عمل آمد. همچنین مهندس میرزاجانی به عنوان مسئول ایمنی برتر در سی و پنجمین جشنواره امتنان از نخبگان کار و تولید استان با حضور استاندار خراسان شمالی دست پیدا کرد.
صرفه جویی ۱۰۰ میلیارد ریالی با انجام تعمیرات اساسی کوره پخت آهک (18 اردیبهشت ماه)
رییس بخش عملیات آهک و بوکسیت و انحلال شرکت آلومینای ایران از صرفه جویی ۱۰۰ میلیارد ریالی با انجام تعمیرات اساسی کوره پخت آهک با همت و تلاش یک ماهه مهندسان جوان این شرکت خبر داد.
حسینعلی میرزایی در این رابطه اظهار داشت: تعمیرات اساسی در کورههای احیاءکننده جریان موازی (PFR) پخت آهک با هدف افزایش ظرفیت تولید و مطابق استراتژی های شرکت با تکیه بر دانش و تجربه پرسنل برنامه ریزی و انجام شد.
وی افزود: دستیابی به ظرفیت اسمی تولید، کاهش مصرف انرژی، افزایش راندمان،کاهش توقفات کوره، مدیریت هزینه و نگهداری و … از اهداف تعمیرات اساسی کوره پخت آهک محسوب می شود.
تولید پایدار شمش آلومینیوم با تکمیل راه اندازی PTM3 (5 خرداد ماه)
علی اسماعیلی، سرپرست بخش تعمیرات برق سالن های احیا شرکت آلومینای ایران با بیان اینکه PTM به عنوان یک ربات صنعتی در فرایند تولید آلومینیم استفاده می شود و نقش اساسی در این فرایند دارد، افزود: با توجه به نیاز مبرم سالن احیاء به استفاده کامل از کرین 3 جهت انجام عملیات های مختلف از جمله انجام عملیات ست و نیز افزایش میزان پایداری در تولید شمش به دلیل وجود دو کرین در هرسالن، واحد تعمیرات سالن های احیا تصمیم به راه اندازی کامل کرین 3 کرد.
وی با بیان اینکه این راه اندازی در دو فاز تعریف و انجام شد، اظهارداشت: PTM را می توان به چهار بخش اصلی دسته بندی نمود که بخش اول جرثقیل 16تن و مجموعه متعلقات آن، بخش دوم مجموعه دو عدد جرثقیل 12.5 تن، بخش سوم مجموعه کابین و متعلقات آن و در نهایت بخش چهارم مجموعه ابزارهای هیدرولیک که خود شامل دو عدد اندگیر، بریکر، شاول و مجموعه تغذیه پودر است که از ابزارهای یاد شده در عملیات مختلفی از جمله عملیات ست (set)، بیم رایز و تپ استفاده می شود.
انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک شرکت آلومینای ایران با محیط زیست خراسان شمالی (11 تیر ماه)
تفاهم نامه همکاری مشترک فی مابین شرکت آلومینای ایران و محیط زیست خراسان شمالی با هدف حفظ حیات وحش و احیای زیستگاههای منطقه، کمک به اجرای طرحهای حفاظتی و رفع آلودگی ناشی از فعالیتهای واحدهای صنعتی و معدنی منعقد شد.
مدیر عامل شرکت آلومینای ایران در آیین انعقاد این تفاهم نامه گفت: شرکت آلومینای ایران همواره در راستای حمایت از حیات وحش و حفاظت از محیط زیست فعالیتهای گسترده ای داشته است.
ساخت درمانگاه تامین اجتماعی در جاجرم به همت شرکت آلومینای ایران (11 تیر ماه)
عبدالله شه بخش در دیدار با دکتر یزدانی مدیرکل و دکتر صدرمنش مدیر درمان تامین اجتماعی استان، نبود درمانگاه را از مشکلات حوزه سلامت مردم در این شهرستان دانست و گفت: به همین منظور و در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی تفاهمنامه ای با تامین اجتماعی برای تاسیس یک درمانگاه تامین اجتماعی در جاجرم منعقد شده است.
وی افزود: در حال حاضر کلنگ این پروژه بر زمین خورده است و به زودی با نهایی شدن برنامهها و نقشهها و ابلاغ آن،طرح به پیمانکار واگذار خواهد شد تا روند احداث این پروژه آغاز شود.
سرمایهگذاری ۲۰ همتی شرکت آلومینا در طرحهای توسعهای (12 تیر ماه)
شرکت آلومینای ایران در حوزه مسئولیتپذیری یک شرکت برگزیده است. پروژه توسعه بند تغذیهای خاکی، تفاهمنامه با سازمان محیطزیست، تفاهمنامه با سازمان منابع طبیعی، احیاء و بازسازی معادن، آغاز طرح توسعه سد باطله گل قرمز پس از اخذ مجوزهای لازم از سازمان حفاظت محیط زیست، ارزیابی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی معادن بوکسیت شرکت آلومینای ایران از جمله اقدامات این شرکت در حوزه مسئولیتپذیری و صیانت از محیطزیست است.
کاهش کیفیت بوکسیت، تامین آب، محدویت مصرف و تعرفه گاز، محدودیت مصرف و تعرفه برق و کمبود نیروی انسانی از جمله چالشهایی موجود در شرکت آلومینای ایران است.
سرمایهگذاری ۲۰ همت جهت انجام طرحهای توسعه ای در شرکت آلومینای ایران برای سالهای آینده برنامهریزی شده است.
احداث دو نیروگاه برق در شرکت آلومینای ایران (23 تیر ماه)
مدیر عامل شرکت آلومینای ایران با بیان اینکه صنایع بزرگ کشور برای مواجه با محدودیت ها در حوزه مدیریت و تامین برق پایدار با اجرای طرح های گوناگونی ورود پیدا کرده اند از احداث دو نیروگاه برق حرارتی و خورشیدی در این شرکت خبر داد.
عبدالله شه بخش از مهمترین استراتژی های صنایع بزرگ کشور برای مقابله با ناترازی برق را افزایش ظرفیت تولید برق اعلام کرد.
شه بخش با اشاره به ادامه ناترازی های برق در سال جاری که محدودیت هایی را در عرصه تولید به صنایع وارد می آورد، اظهار داشت: صنایع بزرگ کشور برای مقابله با این ناترازیهای برق برنامههای کوتاه مدت و بلند مدت برای خود تعریف کرده اند تا برق مورد نیاز خود را تامین کنند.
تعمیر جوشکاری آلومینیوم در شرایط میدان مغناطیسی (9 مرداد ماه)
رییس بخش تعمیرات فیلد واحد تولید شمش آلومینیوم شرکت آلومینای ایران گفت: برای اولین بار در مجموعه شمش آلومینای ایران روش جدید تعمیر جوشکاری در شرایط میدان مغناطیسی بر روی قطعات دیگ احیاء به صورت علمی و تجربی با بهره گیری از توان بالا و مهارت جوشکاران این مجموعه انجام شد.
افتتاح سه پروژه جذاب در یک روز (8 شهریور ماه)
همزمان با هفته دولت ۳ پروژه شرکت آلومینای ایران با حضور حسن ناهیدی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی، مصطفی حاج زاده فرماندار شهرستان جاجرم ،حجت الاسلام هوشمند نژاد امام جمعه ، مهندس حیدر مدیر مجتمع، و جمعی از مدیران استانی و شهرستانی برگزار شد.
آئین کلنگ زنی نیروگاه ۳۰ مگاوات خورشیدی شرکت آلومینا، آیین کلنگ زنی بلوار جاجرم به آلومینا و همچنین بهره برداری از فاز دوم توسعه واحد گل قرمز شرکت آلومینای ایران سه پروژهای بودند که در یک روز افتتاح شدند.
اجرای یک پروژه ملی (20 مهر ماه)
سرپرست مدیریت توزیع برق و رکتیفایر شرکت آلومینای ایران گفت: پروژه ملی توسعه پست ۴۰۰ کیلوولت جاجرم با مشارکت شرکت آلومینای ایران اجرا شد.
ارتقای سطح آزمایشگاه شرکت آلومینای ایران به رده ممتاز (26 مهر ماه)
به گزارش روابط عمومی و امور اجتماعی شرکت آلومینای ایران، محمد پوررجب با اعلام این خبر اظهار داشت: شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی کشور از زیرمجموعههای معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری می باشد و در حال حاضر بیش از ۸۰۰ آزمایشگاه در آن عضو هستند و بر اساس ارزیابی عملکرد سالانه به چهار سطح فعال، توانمند، ممتاز و پیشرو ردهبندی شدهاند
دستیابی به رشد بی سابقه تولید هیدرات در ۵ سال اخیر (5 آبان ماه)
در مهرماه 1403، میزان تولید هیدرات شرکت به 35,655 تن رسید. این رقم با توجه به دبی انحلال 406 متر مکعب بر ساعت، در ماههای 30 روزه طی 5 سال گذشته بیسابقه بوده است. این در شرایطی است که میزان تولید 8 درصد بیشتر از برنامه تعیینشده برای مهرماه 1403 (32,746 تن) بوده است.
این موفقیت در شرایطی حاصل شده است که اورهال خطوط واحد انحلال طبق برنامه انجام شده و حتی بر حسب نیاز یک نیمه اورهال نیز صورت گرفته است. برنامهریزی مناسب در جهت هندلینگ و بهبود شرایط عملیاتی و تنظیمات فرآیندی در گل قرمز و نیز کاهش مدول بوکسیت؛ امکان مصرف بیشتر بوکسیت را از نظر تناژ فراهم نموده است.
کسب افتخار دیگر برای شرکت آلومینای ایران (9 آبان ماه)
برای اولین بار در بورس کالای ایران، فروش شمش آلومینیوم در بازار صنعتی و رکورد بی سابقه در رقابت فروش با ۵۱/۶۹ درصد نسبت به نرخ پایه تایید و ثبت گردید.
این دستاورد ارزشمند نشاندهنده کیفیت مطلوب تولید، مشتریمداری و درایت سرپرست محترم شرکت و واحد فروش و بازاریابی شرکت آلومینای ایران می باشد.
ثبت یک رکورد جدید (2 آذر ماه)
رییس هیئت مدیره و سرپرست شرکت آلومینای ایران از ثبت رکورد جدید تولید هیدرات به میزان 36 هزار و 631 تن با همت و اراده آهنین مهندسان و تلاشگران شرکت در آبان ماه امسال خبر داد.
کسب تندیس زرین صنعت سلامت محور در گروه معادن و صنایع (15 آذر ماه)
تندیس زرین صنعت سلامت محور در گروه معادن و صنایع آهن و فولاد و همچنین کسب جایزه شرکت برتر در شاخص مدیریت سلامت نیروی انسانی در گروه معادن و صنایع آهن و فولاد توسط شرکت آلومینای ایران در ششمین جشنواره ملی صنعت سلامت محور کسب شد.
کسب عنوان غرفه برتر نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری خراسان شمالی (15 آذر ماه)
شرکت آلومینای ایران به عنوان غرفه برتر در بخش شرکتهای دولتی نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری خراسان شمالی شناخته شد.
بر اساس این گزارش، در مجموع ۳۲ پرونده در خصوص طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی به دبیرخانه هفته پژوهش خراسان شمالی ارسال شد که از میان آنها، ۶ مورد به عنوان پژوهش برتر و ۶ نفر نیز به عنوان فناور برتر انتخاب شدند.
آغاز عملیات اجرایی ساخت نیروگاه خورشیدی 30 مگاوات در آلومینای ایران( 18 آذر ماه)
رئیس هیات مدیره و سرپرست شرکت آلومینای ایران با اشاره به تحویل زمین ساخت نیروگاه خورشیدی 30 مگاوات این شرکت، از آغاز عملیات اجرایی ساخت این نیروگاه در آینده نزدیک خبر داد.
حمیدرضا بادکوبه در این رابطه اظهار داشت: تمامی مجوز های لازم برای ساخت این نیروگاه در زمینی به مساحت 90 هکتار صادر شده و به زودی وارد فاز اجرایی میشود.