رییس انجمن قیر ایران در پاسخ به ایلنا:
هند بزرگترین واردکننده قیر از ایران / کاهش تولید قیر تقلبی
رییس انجمن قیر ایران گفت: هند بزرگترین واردکننده قیر از ایران بوده و بازار خوبی در چین، کنیا و تانزانیا ایجاد شده است.
به گزارش ایلنا، داوود محمدی، رییس انجمن قیر ایران در نشست خبری پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی قیر، آسفالت، بتن و سیمان و ماشین آلات وابسته اظهار داشت: این نمایشگاه با حضور ١٠٠ شرکت داخلی و خارجی برگزار میشود که عمده خارجیها شرکت های چینی هستند.
وی ادامه داد: ایران بزرگترین صادرکننده قیر در دنیا است که سال گذشته رکورد صادرات را شکستیم، صادرات قیر ایران در سال گذشته ٧.۵ میلیون تن بوده که میزان ارزآوری آن ٢ میلیارد و ٣۵٠ میلیون دلار بودهاست.
رییس انجمن قیر ایران با بیان اینکه امسال رشد بیشتری خواهد شد، گفت: امسال ۴ میلیون و ٨۶٠ هزار تن قیر صادر کردهایم و پیش بینی میکنیم این عدد افزایش پیدا کند.
محمدی درباره مقاصد صادرات قیر ایران، گفت: هند بزرگترین واردکننده قیر از ایران است و بازار خوبی برای قیر ایران در چین، کنیا و تانزانیا ایجاد شده است.
وی در پاسخ به سوال ایلنا درباره عرضه ارز صادراتی قیر در بازار ارز تجاری (بازار توافقی) تاکید کرد: از امروز باید ارز صادراتی را وارد بازار ارز تجاری کنیم اما باید اجازه دهند صادرکننده با قیمت واقعی ارز خود را بفروشد، دولت باید بداند که نان مردم با دلار چهارراه استانبول حساب میشود و صادرکننده که با سختی توانسته محصول خود را صادر کند باید بتواند ارز صادراتی را با قیمت آزاد بفروشد.
محمدی افزود: تاکید میکنم که هیچ یارانهای بابت واردات مواد اولیه دریافت نمیکنیم و قیر صادراتی را از طریق بورس کالا و از طریق حراج باز با بالاترین قیمت میخریم و دلاری برای مواد اولیه از دولت نمیگیریم.
وی با بیان اینکه چیزی به نام قیر رایگان وجود ندارد، گفت: امسال ٢ میلیون تن برای راههای روستایی، نوسازی مدارس، بنیاد مسکن ، دهداری و شهرداری مصرف شد و اساسا چیزی به نام قیر رایگان وجود ندارد و پیمانکاران در قبال قیری که دریافت میکنند ضمانت نامه ارایه میدهند.
رییس انجمن قیر ایران همچنین در پاسخ به سوال دیگر ایران درباره قیر تولید تقلبی و بی کیفیت در ایران و صادرات آن ادامه داد: قیر تقلبی از طریق کارگاههای زیرپلهای تولید میشود که جلوی تولید آن باید از طریق وزارت صمت گرفته شود. البته الان میزان قیر تقلبی کم شده و در گذشته حجم آن بالا و با پودر سنگ تولید میشد اما در حال حاضر تولید آن محدود و جلوی صادرات آن گرفته شده است.
وی گفت: در حال حاضر مشکل ما صادرات قیر عراقی با قیمت پایین است که هند از این قیر استقبال کرده و عراق قیر خود را ٢٠-٣٠ دلار کمتر از ایران می فروشد که البته کیفیت آن از قیر ایران پایین تر است.