خبرگزاری کار ایران

باید بخش مسکونی را وارد چرخه تولید برق تجدیدپذیر کنیم

باید بخش مسکونی را وارد چرخه تولید برق تجدیدپذیر کنیم
کد خبر : ۱۵۷۸۰۹۶

می‌توانیم با حرکت دادن وام‌دهی به سمت انرژی‌های تجدید پذیر، این بخش از صنعت برق کشور را گسترش دهیم‌.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، حمیدرضا صالحی در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی را یک فرصت مهم برای گردهمایی و انتقال تجارب بین دست اندرکاران صنعت برق ایران دانست.

وی افزود؛ در این نمایشگاه همه حاضران برای برقراری پیمان‌های تجاری و قراردادهای مختلف با یکدیگر به تعامل می‌پردازند و با ظرفیت‌های همدیگر آشنا می‌شوند و حتما در آینده تاثیرات این نمایشگاه‌ها را خواهیم دید. 

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تصریح کرد: ما به عنوان انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژی های تجدیدپذیر در کنار مدیران دولتی و سازمان ساتبا، وظیفه داریم تا ظرفیت‌های کسب و کار را گسترش دهیم و موانع و مشکلات موجود را برطرف کنیم؛ این موضوع می تواند فرصتی برای حل موانع و به دست آوردن نگاه آینده نگرانه برای پروژه‌های آتی باشد.

صالحی در ادامه گفت: بحث انرژی‌های تجدیدپذیر در همه دنیا موضوعی است که جواب پس داده و تجارب دولت‌ها به خوبی در این زمینه نشان دهنده این موضوع هستند؛ دولت‌ها سال‌های زیادی برای رفع آلایندگی بر روی تولید برق به کمک انرژی‌های تجدید پذیر کار کرده‌اند و نمونه آن دولت آلمان است.

وی با تاکید بر اینکه اگر بتوانیم وام کم بهره در اختیار صنایع قرار دهیم، فرصت رشد را به آن‌ها اعطا می‌کنیم، اضافه کرد: تبصره ۱۸ قانون حمایت از صنایع نیز بر همین موضوع اشاره دارد و می‌توانیم با حرکت دادن وام‌دهی به سمت انرژی‌های تجدید پذیر نیز این بخش از صنعت برق کشور را گسترش دهیم‌. 

صالحی خاطرنشان کرد: اگر هر خانه را به یک سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی تجهیز کنیم و یک میلیون خانه را به این تکنولوژی مجهز کنیم، 5000 مگاوات برق تجدیدپذیر در اختیار خواهیم داشت که می‌توانیم به لطف آن بخشی از کسری انرژی در کشور را جبران کنیم؛ این فرصت خوبی است که نیازمند حمایت دولت است.

وی  در خصوص چشم انداز صنعت برق ایران گفت: ظرفیت بالایی در بخش خصوصی و نیروگاه‌های برق کشور وجود دارد، اما نگرانی‌هایی در این زمینه وجود دارد؛ اگر با همین روش پیش برویم، ممکن است روزهای خوبی در انتظار ما نباشد‌. البته خوشبختانه درحال تغییر رویکرد در صنعت برق کشور هستیم و دولت‌ها می‌توانند با درگیر کردن بخش خصوصی که در صنعت برق اهلیت و مشروعیت کافی را دارند شرایط را تغییر دهند.

محیط سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران و فعالان بخش تجدیدپذیر باید امن باشد

پیام باقری رییس سندیکای صنعت برق ایران نیز با اشاره به مشوق‌های م.ورد نیاز برای حضور بخش خصوصی در صنعت برق تجدید پذیر گفت: دولت باید نقش حاکمیتی، حمایتی و نظارتی داشته باشد نه اجرا و عمل باید برعهده بخش خصوصی باشد.

وی افزود:  این نمایشگاه از ظرفیت طرف‌ عرضه توسط فعالان اقتصادی، بخش ساخت داخل، مهندسان و مشاوران و پیمانکاران متکثر در صنعت برق کشور برخوردار است. 

باقری با بیان اینکه هدفگذاری‌های وزارت نیرو و دولت برای حدود ۳۰ هزار مگاوات برق تجدید پذیر، طرف تقاضای بازار انرژی‌های تجدیدپذیر را شکل می‌دهد، افز.د: مهم ترین نکته، فراهم آوردن بستر عرضه و تقاضا است؛ چه از لحاظ شاخص‌های سرمایه گذاری و محیط سرمایه گذاری و چه از لحاظ موضوع تبیین مقرراتی که حمایتی باشد، به مثابه تسهیلگری که کمک کند؛ باید کار حمایت را پیش برد. این نمایشگاه یکی از بسترهایی است که می‌تواند از طریق ایجاد گفتمان‌های مشترک میان دولت و بخش خصوصی و همه بخش‌های دیگر، فضای مساعد و مستعدی برای توسعه صنعت برق ایجاد کند. 

وی در خصوص اینکه دولت باید چه مشوق‌هایی را برای بخش خصوصی به جهت حضور در صنعت برق تجدید پذیر ایجاد کند،  گفت: مهم‌ترین مشوق دولت، کنار زدن اقتصاد دستوری‌ است؛‌‌ بهترین کار کمرنگ شدن نقش دولت در اقتصاد به طور عملی است. دولت باید نقش حاکمیتی، حمایتی و نظارتی داشته باشد نه اجرا و عمل باید بر عهده بخش خصوصی باشد.

باقری ادامه داد: بخش خصوصی حتما نیازمند حمایت و پشتیبانی چه در بسترسازی چه در فراهم آوردن محیط سرمایه‌گذاری و چه در بهبود قوانین و مشوق‌های حمایتی است. محیط سرمایه‌گذاری باید محیط امنی برای سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی ما باشد تا بتوانیم آن‌ها را راغب به توسعه همه بخش های اقتصاد ایران به ویژه بخش تجدیدپذیر کرد.

وی تاکید کرد: بنابراین باید تقسیم کار کرد و نقشه راهی برای توسعه ایران کشید. بخش خصوصی و بخش‌های دیگر کشور که در حوزه نظارتی و حاکمیتی فعال هستند باید نقش خود را برای شکل گیری محیط جذاب سرمایه گذاری ایفا کنند.

رییس سندیکای صنعت برق در خصوص پتانسیل‌های صنعت برق ایران گفت: صنعت برق یکی از صنایع موفق به خصوص در حرکت به سمت خودکفایی به ویژه در حوزه مهندسی، تجهیزات  و در حوزه خدمات پیمانکاری است. صنعت برق از بزنگاه‌های مختلفی عبور کرده تا به اینجا رسیده است. 

وی خاطرنشان کرد:این صنعت که در ابتدای انقلاب کاملا به کشورهای خارجی وابسته بود، امروز می‌تواند با افتخار از خودکفایی بگوید. عمدتا این موفقیت‌ها ناظر به فعالیت‌های بخش خصوصی است، بنابراین باید از این صنعت رو به رشد حمایت کنیم چون دنیا به سمت انرژی و صنعت برق حرکت می‌کند و فرصت رشد در این صنعت عالی است؛ به خصوص که دنیا نیز به دنبال انرژی‌های تجدید پذیر است و این بزرگترین فرصت ما برای حرکت به سمت توسعه و پیشرفت صنعت برق و دیگر صنایع ماست‌.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز