رئیس مرکز پژوهشهای مجلس:
با پدیده تسخیر دولت مواجه هستیم/ عدهای اجازه واردات خودرو را نمیدهند
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: با پدیده تسخیر دولت مواجه هستیم به طوریکه افراد در تصمیم گیریها نفوذ دارند و به نوعی مسیر را از اجرای ماموریت منحرف به منافع خود تغییر میدهند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، بابک نگاهداری، رییس مرکز پژوهشهای مجلس در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش با بیان اینکه دنیا به سمتی پیش میرود که تمام عرصهها دانش بنیان میشوند، اظهار داشت: در دنیا اقتصاد از سال ١٩۵٠ به بعد به سمت رویکرد دانش بنیان حرکت کرده و اقتصاد مجازی، اقتصاد هوشمند و اقتصاد دانش بنیان با محوریت دانش و علمی شکلگیری شد و حتی قدرت هم در دانایی و علم است.
وی ادامه داد: بنابراین فضای عمومی رو به سمت دانش و فناوری است و حکمرانی باید بر پایه علم و دانش باشد و به طور قطع پیشران تحولات تا ٢٠۵٠ حتما پژوهش دانش و علم است.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه در دنیا نهادهای دولتی در نهاد اقتصاد شکل گرفته و ادعا دارند جامعه را به کارخانه و شرکت تبدیل میکنند تا به رشد اقتصادی برسند که این اقدام را هم درست انجام میدهند اما در نگاه اسلامی بستر و پیشران اصلی نهاد علم است ما همواره میگوییم ایران را مدرسه و دانشگاه تبدیل میکنیم و نه کارخانه. در اسلام آنچه مهم است تربیت انسانهای عالم و فرهیخته است و هر چه جامعه را در نهاد و بستر پژوهش تربیت کردیم یعنی در افراد در بستر علم تربیت شدهاند، در غیر این صورت از دین فاصله گرفتیم. در راس کشورمان ولی فقیه قرار دارد و ولی فقیه ولایت علم و فقیه به معنای دانشمند است.
وی افزود: در دنیا حکمرانی به سمتی رفته که فناوریهای نو پدید شکل گرفته و این پیچیدگی با اتکا به علم و فناوری به سر منزل مقصود میرسد اما در ایران پژوهشها در تصمیم گیری ها منشا اثر قرار نمیگیرند در حالیکه این یک الزام است و ناچار به رویکرد پژوهشی هستیم. در ایران یکی از معضلات این است که با یکسری بروکراتهای سنتی مواجه هستیم که با این بروکراتها به طور درست و غلط برای اداره امور تجاربی کسب کردهاند و نمیدانند که دنیا از عرصه کشاورزی عبور به عرصه دانایی و علم رسیده و و این افراد کمتر به نوآوری خلاق توجه دارد و در نتیجه این روند در ایران سالاری یک سد و مانع برای استفاده از راه حلهای اداره کشور وجود دارد .
نگاهداری تاکید کرد: امروز مدیرانی بر سر کار هستند که تخصص لازم برای اداره امور کشور ندارند و کم بهره در دانایی و دانش هستند و این وضعیت به اِشکال نهادی در کشور برمی گردد. ساز و کار نهادینه در کشور برای تربیت مدیران متخصص وجود ندارد ودر این نتیجه آدم هایی بر سر کار آمدهاند که بیشتر به درد کسب قدرت می خورند و جایگاهها خالی از افراد متخصص هستند و از افرادی در دوران کسب قدرت کمک کردند استفاده شده و این افراد مهارت اداره قدرت را ندارند و نه تنها به درد کسب قدرت میخورند.
وی گفت: مانع دیگر برای استفاده نتیجه پژوهشی تعارض منافع است که در آن فساد هم وجود دارد و دستهای مختلف در کار هستند مانند موضوع واردات خودرو در حالی که مسئولان متعددی بر آن اصرار دارند اما واردات خودرو در نهایت به سرانجام نمیرسد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس تاکید کرد: با پدیده تسخیر دولت مواجه هستیم به طوریکه افراد در تصمیم گیریها نفوذ دارند و به نوعی مسیر را از اجرای ماموریت منحرف به منافع خود تغییر میدهند.