وزیر جهاد کشاورزی:
تهاتر سیب زمینی و حبوبات میان ایران و ازبکستان
وزیر جهاد کشاورزی گفت: همکاریها میان ایران و ازبکستان میتواند شامل صادرات مستقیم محصولات و همچنین تهاتر کالاهایی مانند سیبزمینی و حبوبات باشد.
به گزارش ایلنا، هیات مشترک وزارتخانههای کشاورزی، تجارت و سرمایهگذاری ازبکستان با غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی ایران دیدار و درباره گسترش همکاریهای دوجانبه در زمینه تجارت محصولات کشاورزی، واردات سیبزمینی، تبادل فناوری و توسعه طرحهای مشترک گفتوگو کردند.
وزیر جهاد کشاورزی در این دیدار با اشاره به نگاه راهبردی دولت چهاردهم برای گسترش روابط با همسایگان گفت: ابتکار عمل رئیسجمهور ازبکستان در توسعه روابط بینالمللی، فرصتهای مهمی را برای همکاریهای سازنده میان دو کشور فراهم کرده است.
وی به مذاکرات با طرف ازبکستانی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، متوسط برداشت سیبزمینی در ازبکستان ۱۹ تن در هر هکتار است که با همکاریهای مشترک در زمینه فناوری و مدیریت کشاورزی، میتوان این میزان را طی سه تا چهار سال به ۲ برابر افزایش داد.
نوری با اعلام آمادگی تامین ماشینآلات کشاورزی مورد نیاز ازبکستان، تأکید کرد: همکاریها میان ایران و ازبکستان میتواند شامل صادرات مستقیم محصولات و همچنین تهاتر کالاهایی مانند سیبزمینی و حبوبات باشد.
وی با اشاره به سابقه بیش از یک قرن تحقیقات کشاورزی در ایران، گفت: ایران آماده است تجربیات ارزشمند خود در حوزه تحقیقات کشاورزی را به ازبکستان منتقل کرده و فرصتهای مطالعاتی و آموزشی مشترکی را برای کارشناسان این کشور فراهم کند.
واردات سیبزمینی؛ فرصت اقتصادی برای دو کشور
ابراهیم آرگاشف، معاون وزیر و رئیس سازمان قرنطینه و حفظ نباتات ازبکستان در این دیدار با تأکید بر اهمیت همکاریهای اقتصادی میان دو کشور، اظهار داشت: ازبکستان مصمم به توسعه و تقویت روابط تجاری با ایران است و در این زمینه برنامهریزیهای لازم صورت گرفته است.
وی در این نشست که محور اصلی آن واردات سیبزمینی از ایران بود، اعلام کرد: ازبکستان سالانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن سیبزمینی از کشورهای مختلف وارد میکند و علاقهمند به خرید مستقیم این محصول از ایران است.
معاون وزیر و رئیس سازمان قرنطینه ازبکستان بیان کرد: در سالهای اخیر، واردات غیرمستقیم سیبزمینی از ایران به ازبکستان افزایش یافته و این روند نشاندهنده کیفیت و رقابتپذیری بالای محصول ایرانی است؛ محصول سیبزمینی ایران به دلیل رقابتپذیری، کیفیت بالا، قیمت مناسب و حجم بالا توانایی تأمین نیازهای ازبکستان را دارد.
آرگاشف همچنین خواستار اجرای پروژههای مشترک در زمینه تولید بذر سیبزمینی در خاک ازبکستان شد و اعلام کرد: به ماشینآلات کشاورزی ایران نیاز دارند و و آمادهاند تجهیزات صنعت کشاورزی را به صورت لیزینگی از ایران خریداری کنند.