خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا عنوان شد:

کشت ۵۰ هزار هکتار ذرت در برزیل به دست ایرانی‌ها/ عزم دولت بر خرید تضمینی محصولات فراسرزمینی

کشت ۵۰ هزار هکتار ذرت در برزیل به دست ایرانی‌ها/ عزم دولت بر خرید تضمینی محصولات فراسرزمینی
کد خبر : ۱۵۶۱۹۹۸

مجری طرح کشت فراسرزمینی در وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشت فراسرزمینی ذرت توسط شرکت‌های ایرانی در برزیل به ۵۰هزار هکتار رسیده و در همین حال تلاش وزارتخانه بر توسعه کشاورزی فراسرزمینی تا ۲ میلیون هکتار تا پایان برنامه هفتم توسعه است.

رضا فتوحی، مجری طرح کشت فراسرزمینی در وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره واردات محصولات حاصل از کشت فراسرزمینی به کشور گفت: براساس سند امنیت غذایی پایدار تا سال ۱۴۱۰، ۱۰ میلیون تن از واردات محصولات کشاورزی باید از طریق کشت فراسرزمینی تامین شود این در حالی است که اکنون مساحت کشت فراسرزمینی کشور ۲۲۸ هزار هکتار برآورد می‌شود و در نتیجه تلاش ما بر ترویج کشت فراسرزمینی است زیرا در برنامه هفتم توسعه آمده است که تا پایان این برنامه کشت فراسرزمینی تا ۲میلیون هکتار افزایش یابد و این تکلیفی است که برای وزارت جهاد کشاورزی تعریف شده تا از نیاز کشور به واردات محصولات کشاورزی وارداتی کاسته شود. 

وی افزود: هر چه در قالب کشت فراسرزمینی به کشور بازگردد دولت آن را به صورت تضمینی و به نرخ روز می‌خرد اما برای انجام این امر شرکت‌هایی که اقدام به کشت فراسرزمینی کرده‌اند باید با شرکت‌های پشتیبانی امور دام و شرکت بازرگانی دولتی قرارداد داشته باشند و محصول آنها مورد تائید این دو نهاد باشد. 

فتوحی ادامه داد: اکنون کالاهایی توسط بخش خصوصی به صورت فراسرزمینی کشت و به کشور وارد می‌شود اما خرید تضمینی نمی‌شود و البته انعقاد قرارداد با این افراد در وزارت جهاد کشاورزی در دست اقدام است.

مجری طرح کشت فراسرزمینی از ذرت، جو، سویا و دانه‌های روغنی به عنوان کالاهایی یاد کرد که به صورت فراسرزمینی کشت و اکنون به کشور وارد می‌شود و خاطرنشان کرد: این اقلام بیشتر در قزاقستان و برزیل و کمی هم در بلاروس و روسیه کشت و به ایران وارد می‌شود. 

وی اضافه کرد: همچنین شماری از شرکت‌های ایرانی در برزیل اقدام به کشت ذرت کرده‌اند و محصول خود را به کشور وارد می‌کنند، تاکنون ۵۰هزار هکتار از زمین‌های برزیل به کشت ذرت توسط ایرانی‌ها اختصاص یافته است. 

مشاور وزیر کشاورزی یادآور شد: علاوه بر کشورهای یادشده کشت فراسرزمینی بخش خصوصی ایران در کشورهای غنا، ارمنستان و پاکستان نیز برقرار است. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز