خبرگزاری کار ایران

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت‌وگو با ایلنا:

انجام معاملات روزانه ۵ تا ١٠ کیلو طلای آب شده در هر واحد صنفی/ در غیاب طلای ایران، ترکیه بازار خارجی را گرفت

انجام معاملات روزانه ۵ تا ١٠ کیلو طلای آب شده در هر واحد صنفی/ در غیاب طلای ایران، ترکیه بازار خارجی را گرفت
کد خبر : ۱۵۳۱۹۴۱

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه صادرات طلای ایران مقدار ناچیز حدود ٨٧٠ کیلوگرم بود، گفت: به طور میانگین واحد‌های صنفی روزانه ۵ تا ١٠ کیلوگرم طلای آب شده معامله می‌کنند.

نادر بذرافشان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره میزان معاملات طلا اظهار داشت: آمار دقیقی در این باره وجود ندارد و محاسباتی انجام نشده و امکان جمع‌آوری این اطلاعات هم وجود ندارد اما به طور میانگین واحد‌های صنفی روزانه ۵ تا ١٠ کیلوگرم طلای آب شده معامله می‌کنند.

وی ادامه داد: واحد‌های تک فروش هم به طور متوسط روزانه ٢ گرم تا ۴٠ گرم معامله دارند. بنکداران هم روزانه به طور متوسط از روزی ٢٠٠ الی ٣٠٠ تا ٢ کیلوگرم طلا را خرید و فروش می‌کنند.

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره میزان صادرات طلای ایران به بازارهای بین‌المللی گفت: به دلیل موانع داخلی طلا و منسوجات طلای ایران صادرات نمی‌شود و سال گذشته میزان صادرات کشور تنها حدود ٨٧۵ کیلوگرم منسوجات طلا از ایران صادر شد که این عدد قابل توجهی محسوب نمی‌شود و در مقایسه با صادرات کشورهایی مانند ترکیه، میزان صادرات ایران چیزی نزدیک به صفر است.

بذرافشان افزود: صادرات محصولات طلای ایران بسیار ضعیف است البته نه به این معنا که تولید کنندگان ایرانی توانایی صادرات را نداشته باشند بلکه قوانین دست و پاگیر داخلی و مشکلاتی که حوزه صادرات و گمرک وجود دارد، جلوی صادرات را گرفته است وگرنه در ١٠ سال گذشته توان تولید طلا در کشور افزایش پیدا کرده‌است.

وی با بیان اینکه با وجود اینکه چنین توانایی و تقاضای خارجی برای صادرات طلا داریم اما قوانین اجازه صادرات را نمی‌دهند و از این بابت افسوس می‌خوریم، گفت: مشتری خارجی زیادی برای طلای ایران وجود دارد و تولیدات طلا در سطح تولیدات طلای ایتالیا است اما در نبود ایران، ترکیه بازارهای خارجی را از آن خود کرده‌است.

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران تاکید کرد: در حالیکه ترکیه دو دهه گذشته در بازار طلا هیچ حرفی برای گفتن نداشت و جایگاه بسیار پایین‌تر از ایران را داشت و از طلاهای ضعیف و دست دوم ایران برای فروش در کشورشان استفاده می‌کردند، امروز به طور جدی وارد این بازار شدند و بین سالهای ٢٠٢١ تا ٢٠٢٣ بیش از ٧٠٠ تن طلا صادر کرده‌اند.

بذرافشان ادامه داد: برای ورود به بازارهای جهانی هیچ مشکلی مانند کمبود ذخایر یا کمبود تولید، نداریم اما قوانین اجازه صادرات را نمی‌دهند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز