خبرگزاری کار ایران

ضرورت همکاری‌های بین‌المللی برای سرعت بخشی به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران

ضرورت همکاری‌های بین‌المللی برای سرعت بخشی به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران
کد خبر : ۱۵۲۹۰۲۵

مدیر‌کل آژانس بین المللی انرژی‌های تجدیدپذیر( (IRENA )گفت: افزایش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران نیازمند ترکیبی از اقدامات در زمینه خط مشی‌گذاری، مشوق‌های مالی، انتقال تکنولوژی و آگاه سازی در استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر است و همکاری‌های بین المللی نیز می‌تواند موجب ایجاد حمایت‌های پایدار و همچنین سرعت بخشی به تلاش‌های ملی در این مسیر شود.

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، در پیام فرانچسکو لاکامرا خطاب به اعضای این نشست بین‌المللی با عنوان"بررسی راهکارهای ارتقای نقش انرژی‌های تجدیدپذیر در تامین انرژی ملی در ایران" که با میزبانی ساتبا و دفتر سازمان ملل متحد در ایران برگزار شد، آمده است:

این موجب افتخار من است که در این میزگرد با موضوع بررسی راهکارهای ارتقای نقش انرژی‌های تجدیدپذیر در سبد انرژی ایران در خدمت شما هستم؛ بحث امروز هنگامی که ما به طور جمعی مسیر را به سمت آینده انرژی پایدار پیش می‌بریم، اهمیت عمیقی می یابد.

در این زمینه، می‌خواهم از دولت ایران برای تلاششان در زمینه افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در سطح ملی تمجید کنم.

گذار به سوی انرژی‌های پاک نیازمند همکاری جمعی کشورها است، همان‌گونه که در تعهد به سه برابر شدن ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر و دو برابری بهره‌وری انرژی تا سال 2030 در اجلاس اخیر تغییرات آب و هوایی بر آن تاکید شد.

به هرحال سرعت فعلی رشد انرژی‌های تجدیدپذیر هنوز از سطح مورد نیاز برای دستیابی به اهداف جهانی کاهش انتشار در سال 2050 همچنان عقب‌تر است و بنابر چشم‌انداز گذار انرژی آژانس بین المللی انرژی‌های تجدیدپذیر که تا سال 2030 ترسیم شده است، جهان باید به یک پیشرفت چشم گیر در افزایش ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر، ذخیره سازی انرژی و تولید سوخت های تجدیدپذیر دست یابد که برای دستیابی به آن یک تعهد جهانی برای تقویت سیاستگذاری ، سرمایه‌گذاری و همکاری جهانی نیاز است.

در گام نخست ایجاد زیر‌ساختهای مرتبط، سرمایه گذاری در توسعه شبکه برق ، تخصیص زمین و توسعه راه‌های دسترسی در خشکی و دریاها برای استقرار نیروگاه‌های جدید، توسعه الگوهای تجارت نوین در هماهنگی با مراکز تقاضا و همین اتصالات گسترده شبکه‌های برق در سطح ملی منطقه ای ار ضروریات این تحول است.

در مرحله دوم؛ یک سیاست تکامل یافته و ساختار نظارتی مرتبط باید طراحی شود تا سرمایه گذاری را به صورت هدفمند تسهیل کند و نهایتا به همسویی استراتژیک میان ظرفیت‌های سازمانی کمک می‌کند تا مهارت‌ها و قابلیت‌های موجود با سیستم‌های انرژی مورد نیاز هماهنگ شود.

انتقال انرژی می‌تواند مزیت‌های اجتماعی و اقتصادی مانند افزایش تولید ناخالص داخلی، اشتغال زایی و بهبود رفاه عمومی را ایجاد کند. به علاوه سرمایه‌گذاری در بهره‌وری انرژی، توسعه شبکه برق، انعطاف پذیری انرژی، زیرساخت شارژ خودرو و هیدروژن می‌توانند به توسعه پایدار در سطح ملی همچنین ایجاد فرصت‌های شغلی از 15 میلیون شغل فعلی به 81 میلیون شغل منتج شود.

خوشبختانه برنامه هفتم توسعه و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران به تقویت انرژی‌های تجدیدپذیر تاکید کرده است؛ البته افزایش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران نیازمند ترکیبی از اقداماتی در زمینه خط مشی گذاری، مشوق‌های مالی، انتقال تکنولوژی و آگاه‌سازی در حوزه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر است و همکاریهای بین المللی نیز می‌تواند موجب جلب حمایت‌ها و تسریع در پیاده‌سازی اقدامات ملی در این حوزه شود.

هم اکنون تقریبا بیشترین ابزار موردنیاز برای گذار انرژی را در اختیار داریم و آنچه که موردنیاز است، تبدیل این ابزارهای به سیاست‌های فوری و بلندپروازانه و تبدیل حرف به عمل است.

به گزارش ساتبا، نشست بین المللی دو روزه با عنوان" بررسی راهکارهای ارتقای نقش انرژی های تجدیدپذیر در تامین سبد انرژی در ایران" با هدف توسعه سرمایه گذاری و تامین مالی بین المللی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر با میزبانی ساتبا و دفتر سازمان ملل متحد در ایران و مشارکت وزارت امور خارجه و آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر، در روز سه شنبه ۲۰ شهریور در سالن شهید مطهری ساتبا، آغاز و  چهارشنبه، ۲۱ شهریور به پایان رسید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز