خبرگزاری کار ایران

صدور 96 مجوز برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر صنایع

صدور 96 مجوز برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر صنایع
کد خبر : ۱۴۶۴۷۹۳

معاون وزیر صمت با اشاره به ۹۶ مجوز صادر شده برای احداث نیروگاه انرژی خورشیدی به ظرفیت ۴۷ مگاوات که ۱۹ مگاوات آن به بهره‌برداری رسیده است. به تشریح وضعیت و اقدامات صورت‌گرفته توسط سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران برای توسعه ظرفیت و بهره‌مندی واحدهای صنعتی واقع در شهرک‌ها، نواحی صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی از انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی پرداخت.

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، "فرشاد مقیمی" با اشاره به اهم اقدامات صورت‌گرفته توسط سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران برای توسعه ظرفیت و بهره‌مندی واحدهای صنعتی واقع در شهرک‌ها، نواحی صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی از انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی تشریح کرد: در حال حاضر ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی احداث شده در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور ۱۹ مگاوات است. همچنین با همکاری ساتبا واگذاری زمین برای احداث نیروگاه خورشیدی در ۱۱۵ شهرک و ناحیه صنعتی موجود به مساحت ۵۱۳۷ هکتار توسط سرمایه‌گذاران بخش خصوصی صورت‌گرفته است.

وی افزود: فراخوانی برای ۱۵ شهرک و ناحیه صنعتی در ۷ استان که دارای کسری برق ضروری هستند، منتشر شده و از طرفی امکان تأمین بخشی از برق آن‌ها از طریق احداث نیروگاه خورشیدی باتوجه‌به اراضی در اختیار (باقیمانده) امکان‌پذیر است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: در این سازمان برنامه‌ریزی احداث ۲۱ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی مصوب در دست اجرا در ۸ استان (قزوین، کرمان، یزد، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، آذربایجان شرقی، کردستان و فارس) طرح‌ریزی‌شده است. همچنین ۴ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی در استان‌های قزوین (شهرک صنعتی شال) و کرمان (شهرک‌های صنعتی بافت، راین و سیرجان) زمین تملک شده است.

وی ادامه داد: شهرک صنعتی شال به‌عنوان اولین شهرک صنعتی به مساحت ۷۸۵ هکتار عملیاتی شده که کل زمین قابل‌واگذاری حدود ۴۷۱ هکتار برآورد شده است و پیش‌بینی می‌شود در صورت بهره‌برداری کامل حدود ۲۲۰ مگاوات برق به شبکه سراسری برق تزریق شود.

مقیمی در پاسخ به این سؤال که تاکنون برای بهره‌مندی صنایع از انرژی‌های تجدیدپذیر چند مجوز صادر شده است، گفت: تاکنون ۹۶ مجوز به ظرفیت ۴۷ مگاوات صادر شده است که ۱۹ مگاوات آن به بهره‌برداری رسیده است.

معاون وزیر صمت در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ظرفیت نیروگاه‌های احداث شده تولید پراکنده مقیاس کوچک در شهرک‌ها و نواحی صنعتی شامل ۷۹ نیروگاه به ظرفیت ۷۲۸ مگاوات نیروگاه در حال بهره‌برداری است. همچنین باتوجه‌به پیشرفت فیزیکی نیروگاه‌های در دست احداث ۴ نیروگاه به ظرفیت ۴۴ مگاوات تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهره برداری رسیده و پیش‌بینی می‌شود ۵ واحد نیروگاهی به ظرفیت ۳۴ مگاوات تا پایان سه‌ماهه اول سال 1403و ۳۰ واحد نیروگاهی به ظرفیت ۲۳۴ مگاوات تا انتهای سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری برسد. از طرفی در حال حاضر ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی احداث شده در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور ۱۹ مگاوات است.

مقیمی در پایان افزود: تمامی این نیروگاه‌ها قابلیت تأمین برق به‌صورت خود‌تأمین را در صورت داشتن واحد صنعتی یا تولیدی دارند؛ ولی با توجه‌به اینکه در کلیه شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور شبکه برق وجود دارد و تأمین برق صورت‌گرفته است، واحدهای صنعتی تمایل به تأمین برق از طریق شبکه‌های موجود در شهرک‌های صنعتی اعم از خطوط انتقال یا پست‌های برق را دارند تا برق را با تعرفه دولتی (میانگین ۱۳۰ تومان) خریداری کنند و برق تولیدی را به شبکه سراسری برق با نرخ بالاتر از ۱۰۰۰ تومان به فروش برسانند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز