خبرگزاری کار ایران

شماری از تولیدکنندگان نفت خواهان پیوستن به اوپک‌پلاس هستند

شماری از تولیدکنندگان نفت خواهان پیوستن به اوپک‌پلاس هستند
کد خبر : ۱۴۴۸۰۲۷

دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) از علاقه‌مندی شماری از تولیدکنندگان نفت جهان برای پیوستن به ائتلاف اوپک‌پلاس خبر داد.

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری رسمی امارات (وام)، هیثم الغیص روز دوشنبه (۲۳ بهمن‌ماه) اعلام کرد که کشورهای بیشتری برای پیوستن به ائتلاف تولیدکنندگان عضو اوپک و غیراوپک موسوم به اوپک‌پلاس هستند و اوپک اکنون در حال مذاکره با آنهاست.

وی افزود: اسامی کشورهای علاقه‌مند پس از نهایی شدن رایزنی‌ها اعلام می‌شود.

دبیرکل اوپک‌ تصریح کرد: هدف منشور همکاری اوپک و غیراوپک تسهیل گفت‌وگو و تلاش‌های مشترک در حوزه‌هایی مانند فناوری، تثبیت بازارهای نفت و در نظر گرفتن منافع همه ذی‌نفعان صنعت نفت از جمله کشورهای تولیدکننده و مصرف‌کننده است.

الغیص گفت: منشور همکاری اوپک و غیراوپک زمینه تسهیل گفت‌وگوها و به اشتراک‌گذاری دیدگاه‌ها درباره شرایط و روند بازارهای جهانی نفت و انرژی را فراهم می‌کند.

وی تصریح کرد: هدف نهایی منشور همکاری اوپک و غیراوپک کمک به تأمین منابع انرژی و تضمین ثبات بلندمدت به نفع تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان، سرمایه‌گذاران و اقتصاد جهانی است.

دبیرکل اوپک با اشاره به برنامه‌های کاهش عرضه نفت، یادآور شد که ادامه دستاوردهای بیانیه همکاری، کشورهای حاضر در ائتلاف اوپک‌پلاس را تشویق کرده است تا تلاش‌های خود را برای حفظ ثبات بازار توسعه دهند.

الغیص همچنین بر تصمیم شماری از اعضای اوپک‌پلاس برای تمدید کاهش عرضه داوطلبانه تولید نفت تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی تأکید کرد.

وی همچنین بر تأکید نشست کارگروه وزارتی نظارت بر توافق اوپک‌پلاس در ماه فوریه درباره پایبندی به تعهدهای تولید تعیین‌شده، صحه گذاشت.

دبیرکل اوپک با توجه به تأثیر شرایط ژئوپلیتیک بر چشم‌انداز انرژی جهانی در سال ۲۰۲۴ میلادی تأیید کرد که این سازمان با تشدید تلاش‌ها و همکاری میان کشورهای عضو برای حمایت از ثبات بازار و تأمین منابع قابل اعتماد نفت با وجود تنش‌های ژئوپلیتیکی در سراسر جهان، به نقش حیاتی خود متعهد است.

الغیص با اشاره به گزارش ماهانه بازار نفت دبیرخانه اوپک در ژانویه ۲۰۲۴ تأکید کرد که پیش‌بینی تقاضا برای سال ۲۰۲۴ روی رقم ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز باقی می‌ماند و انتظار می‌رود رشد در کشورهای عضو و غیر عضو سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی (اوئی‌سی‌دی) باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز