خبرگزاری کار ایران

معطلی برخی طرح‌های پتروشیمی به دلیل چالش تامین مالی

معطلی برخی طرح‌های پتروشیمی به دلیل چالش تامین مالی
کد خبر : ۱۴۳۱۶۰۷

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه چالش تأمین مالی بعضی از طرح‌های پتروشیمی را برای سال‌ها معطل کرده است، گفت: باید فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این صنعت را بالفعل کنیم تا همه انواع محصولات پتروشیمی در کشور تولید شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مرتضی شاهمیرزایی در نخستین همایش سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه امروز ۹۵ درصد صنایع جهان به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به محصولات صنعت پتروشیمی وابسته هستند، اظهار داشت: ایران نیز باید با توجه به منابع غنی هیدروکربوری استفاده حداکثری از این منابع به‌ویژه با توسعه هرچه‌ بیشتر صنعت پتروشیمی داشته باشد.

وی گفت: در ۶۵ سال گذشته از ابتدای تاسیس پتروشیمی در ایران تلاش‌های زیادی در این صنعت از سوی متخصصان و صنعتگران انجام شده است که قدردان همه هستم.

شاهمیرزایی تأکید کرد: براساس مطالعات وزارت صمت، حدود ۶۷ درصد تأخیر اجرای طرح‌ها ناشی از تأمین منابع مالی و پس از آن مسائل دیگر مانند فناوری و مدیریت است.

وی با تأکید بر اینکه اگر اقدام‌های تخصصی در زمینه تأمین مالی در صنعت پتروشیمی انجام شود می‌توانیم از همه موانع حتی تحریم‌ها نیز عبور کرد، اظهار داشت: تقاضا دارم هلدینگ‌های پتروشیمی با کمک از متخصصان دوره‌های تخصصی تأمین مالی را برگزار کنند تا از این گلوگاه عبور کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: چشم‌انداز ۲۰ ساله صنعت پتروشیمی در این شرکت در حال تدوین است.

وی با اشاره به اینکه چالش تأمین مالی بعضی از طرح‌های پتروشیمی را برای سال‌ها معطل کرده است، افزود: باید فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این صنعت را بالفعل کنیم تا همه انواع محصولات پتروشیمی در کشور تولید شود.

وی در ادامه از تصویب ساختار مدیریتی پژوهش، فناوری و ساخت داخل در شرکت ملی صنایع پتروشیمی خبر داد که به‌زودی در این صنعت برای تحقق هرچه سریع‌تر اهداف توسعه‌ای فعالیت می‌کند.

معاون وزیر نفت یادآور شد: بومی‌سازی کاتالیست‌ها از چالش‌های بزرگ صنعت پتروشیمی بود که هم‌اکنون با جدیت در حال بومی‌سازی همه کاتالیست‌ها هستیم که تا پایان دولت سیزدهم همه کاتالیست‌های صنعت داخلی‌سازی می‌شوند.

شاهمیرزایی افزود: هم‌اکنون ۸۵ درصد کالا و تجهیزات صنعت پتروشیمی ایرانی است و در چند سال آیند به‌طور کامل داخلی است.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان هدیه صنعت پتروشیمی به واحدهای پایین‌دستی در هفت ماه سال ۱۴۰۲ در قالب عرضه اعتباری محصولات بوده است، گفت: صنایع تکمیلی دچار عارضه نقدینگی و سرمایه در گردش بودند که با این اقدام ۳۵ هزار میلیارد تومان از عرضه اعتباری محصولات جذب شده است و از ۷.۲۰۰ هزار میلیارد تومان عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در آبان‌ماه امسال، ۵.۲۰۰ هزار میلیارد تومان خریداری شده است،

وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی رونق اقتصادی را به صنایع گوناگون هدیه کرد، گفت: عرضه اعتباری انقلابی را در صنایع تکمیلی ایجاد کرد و واحدهای غیرفعال، فعال شدند که در نتیجه آن ۱.۳ میلیون تن تقاضای داخلی محصولات افزایش می‌یابد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز