کاهش قیمت تمام شده تولید فرآوردههای نفتی با استفاده از کاتالیست ایرانی
مدیر مالی شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند گفت: با استفاده از کاتالیست ایرانی، قیمت تمام شده تولید فرآورده های نفتی در این پالایشگاه خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، یوسف ابراهیمی در مراسم رونمایی رسمی از کاتالیست پالایشی ساخت ایران در پالایشگاه امام خمینی شازند با بیان اینکه ۲۷ میلیون یورو جلوگیری از خروج ارز و ۷ میلیون یورو صرفه جویی اقتصادی با استفاده از کاتالیست ایرانی ایجاد شده است، افزود : در شرایطی که تامین ارز به دلیل شرایط تحریم وجود دارد، این اتفاق مبارکی است.
وی ادامه داد: همچنین صرفه جویی هایی نیز در هزینه و انرژی شرکت ایجاد می شود زیرا انتقال ارز نیاز نخواهد بود.
ابراهیمی با تاکید بر اینکه شرکت های پالایشی با تولید داخل نسبت به تامین کاتالیست امنیت پیدا می کند، گفت: این پالایشگاه پیشرفته ترین پالایشگاه کشور است و محصولات آن عمدتا با استاندارد یورو ۴ تولید می شود.
وی افزود: پالایشگاه امام خمینی شازند سودآورترین شرکت پالایشی کشور است و تنها در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵۳ میلیارد تومان فروش داشتیم که ۳۶ هزار میلیارد تومان سودمان بوده که با کسر مالیات ۳۰ میلیارد تومان سود محقق شده است.
مدیر مالی شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند ادامه داد:در سال ۱۴۰۱ همه مصرف از کاتالیست داخلی نبوده اما با این حال ۷ میلیون یورو صرفه جویی اتفاق افتاده است.
وی تاکید کرد: استفاده از کاتالیست ایرانی باعث کاهش قیمت تمام شده تولید فرآورده های نفتی در پالایشگاه امام خمینی شازند شده است.
ایران در جایگاه ششمین کشور تولید کننده کاتالیست واحد RFCC در جهان
در ادامه این مراسم شاه علی مدیر عامل شرکت بهداش با بیان اینکه امروز ششمین کشور دنیا در تولید کاتالیست RFCC هستیم، افزود: باید کیفیت محصول را بالاتر ببریم.
وی با بیان اینکه شرکت بهداش با قدمتی ۴۰ ساله، شرکتی دانش بنیان است، افزود: تولید کاتالیست واحد RFCC از سخت ترین کاتالیست های صنعت پالایشی است.
وی ادامه داد: مطالعاتی در این زمینه آغاز شد و صندوق توسعه ملی تامین مالی خوبی داشته است و بعد از ۵ سال مطالعه بر روی این کاتالیست وارد تولید آن شدیم.
شاه علی با تاکید بر اینکه دانش ساخت به کشور منتقل شد، گفت: دانش تولید به کشور وارد نشد و بخش تحقیقات خود را فعال کردیم تا ساخت این کاتالیست انجام شود.
وی افزود: همه گیری کرونا باعث شد تا مدت زمان تولید این کاتالیست طولانی شود.
مدیر عامل شرکت بهداش با اشاره به اینکه ۴۰ درصد این پروژه ماشین آلات خارجی است، ادامه داد: این ماشین آلات یکبار وارد می شود و بعد از ان ساخت انجام خواهد شد.
وی تاکید کرد: از شهریور سال گذشته روند ساخت کاتالیست آغاز شد و ۳ ماه زمان برد تا دانش فنی از طریق تحقیقات به دست آید.
شاه علی با اشاره به اینکه در آزمایش اولیه بیش از ۸۵ درصد از استانداردها برای ساخت داخل محقق شد، گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای مولد محور و تولید محور بودن است.
وی با بیان اینکه امروز ششمین کشور دنیا در تولید کاتالیست RFCC هستیم، افزود: باید کیفیت محصول را بالاتر ببریم.
مدیرعامل شرکت بهداش ادامه داد:۱۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری برای تولید کاتالیست ایرانی انجام شده است.