خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

کاسبان تحریم همان صاحبان کشتی‌های کرایه‌ای هستند/ با افت قیمت دلار منافع بسیاری به خطر می‌افتد

کاسبان تحریم همان صاحبان کشتی‌های کرایه‌ای هستند/ با افت قیمت دلار منافع بسیاری به خطر می‌افتد
کد خبر : ۱۳۶۱۶۴۲

عضو اتاق بازرگانی خاطر نشان کرد: برجام به کارت بازی و دعوای جناحی تبدیل شده است که دود آن به چشم مردم عادی خورد؛ افتخار برجام برای هر کسی هست مهم خروجی آن است؛ کاسبان برجام و تحریم همان صاحبان کشتی‌های کرایه‌ای و بنادر اختصاصی هستند که از تحریم‌ها استفاده می‌کنند. بدون تردید منافع این افراد در این نیست که نفت را مستقیم بفروشیم، آنها تمایل دارند که پول را بچرخانند و دو تا سه درصد کارمزد بگیرند و نفت مملکت را قسطی بفروشند.

علی شریعتی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با بیان اینکه فعالان اقتصادی و مصرف‌کنندگان ارز نمی‌توانند درباره گشایش‌های ارزی صحبت کنند، گفت: دولتمردان باید اخبار در زمینه تعاملات و گشایش‌های ارزی را رسانه‌ای کنند و من به عنوان فعال اقتصادی چندان نمی‌توانیم در این زمینه سخن بگوییم؛ اما آنچه مسلم است روند تخصیص ارز بعد از نوروز امسال کند شد و بسیاری از کشتی‌های کالاهای اساسی از جمله نهاده‌ها و دارو در بنادر معطل ارز ماندند؛ اما از روز گذشته رقم قابل توجهی ارز حدود 500 میلیون دلار برای ترخیص این کالاها تخصیص داده شد و به عبارت دیگر تخصیص ارز برای کالاهای اساسی سرعت بیشتری به خود گرفت.

عضو اتاق بازرگانی ادامه داد: گشایش‌هایی ارزی ایجاد شده از سوی وزیر خارجه عراق تکذیب نشد و وی اعلام کرد که با نظر آمریکا یکسری تبادلات با ایران را آغاز کرده است و خروجی این تبادلات آزاد شدن تعدادی از کشتی‌های حامل کالاهای اساسی است.

وی با بیان اینکه هنوز مسائل ایران با دنیا حل نشده است، گفت: نمی‌توان اظهار نظر قطعی کرد که برای حل بحران‌های ما با دنیا کار مستمری انجام و مسیری باز شده است؛ اما اگر نشانه‌هایی که در شرایط اقتصادی امروز قابل مشاهده است را به‌صورت پازل کنار هم بچینیم یک احساس خوب و امید در دل ما زنده می‌شود که گویی در پیچ‌های آخر مسیر هستیم؛ استنباط من از تغییر دبیر سابق امنیت ملی این است که وی هماهنگی‌های لازم را در برجام نداشت و تغییر او نشان داد که پیکره‌ای از حاکمیت که صاحب قدرت نیز است نتوانست با دبیر سابق امنیت ملی کشور هماهنگی لازم را داشته باشد.

این فعال اقتصادی با اشاره به زنده شدن امید تبادل گروگان‌ها و مذاکره برای امنیت ملی کشور، تصریح کرد: سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با سفرا امید بخش و نشان می‌دهد که تصمیم بر این است که از فرمایشات ایشان در عمل بیشتر استفاده شود؛ بدون تردید سلطان عمان در سفر به ایران، حامل پیام است و آمریکا نیز این سفر را تکذیب نکرد. اما پیش قراول خبرهای خوب در مسیر توافق برجام آزادی و تبادل گروگان‌هاست که می‌توان از آنها به عنوان قدم‌های نخست احیای برجام از آن یاد کرد.

شریعتی برجام را به عنوان حلال مشکلات اقتصادی مردم توصیف کرد و گفت: مردم شرایط خاص دارند و برجام به عبور از آن کمک می‌کند؛ من درباره قیمت دلار کف بازار سخن نمی‌گویم که این نرخ با شرایط تورمی همراه است مخاطب ما بازرگانان و کشتی‌هایی که روی دریا مانده‌اند است؛ برخی عادت کردند که موج و پالس منفی بدهند و در این فضا کاسبی کنند. عده‌ای با نگران کردن مردم بر تجملات زندگی خود اضافه می‌کند و این مردم دهک‌های پایین جامعه هستند که آوار سر آنها خراب می‌شود.

وی با بیان اینکه افت هزار تومانی نرخ دلار منافع بسیاری را به خطر می‌اندازد، افزود: منافع بسیاری از افراد با افت قیمت دلار به خطر می‌افتد؛ قرار نیست که با توافق‌هایی که در سطح بین‌المللی صورت می‌گیرد قیمت دلار 20 هزار تومان شود اما سخن من این است که هیجان خرید دلار در بین مردم عادی را منفی می‌کند این احتمال وجود دارد که بورس مثبت و سرمایه‌ گذاری‌های عاقلانه‌تری از سوی مردم انجام شود و شاهد کنترل واسطه‌گری و سفته بازی در بازار نباشیم.

 شریعتی ادامه داد: برجام به کارت بازی و دعوای جناحی تبدیل شده است که دود آن به چشم مردم عادی خورد؛ افتخار برجام برای هر کسی هست مهم خروجی آن است؛ کاسبان برجام و تحریم همان صاحبان کشتی‌های کرایه‌ای و بنادر اختصاصی هستند که از تحریم‌ها استفاده می‌کنند. بدون تردید منافع این افراد در این نیست که نفت را مستقیم بفروشیم، آنها تمایل دارند که پول را بچرخانند و دو تا سه درصد کارمزد بگیرند و نفت مملکت را قسطی بفروشند.

 عضو اتاق بازرگانی در پایان تاکید کرد: اگر اراده‌ بر حل مشکل در سطح بین‌المللی ایجاد شود ما گامی به سوی حقانیت خود برداشته‌ایم و در آن شرایط برنده ملت است. من باور دارم باتوجه به نشانه‌های که قابل مشاهده است تا اوایل تابستان داستان ایران با دنیا شفاف خواهد شد. متاسفانه اسم این توافق باعث دعوای جناحی گروه‌ها شده است اما اسم آن را هر چه می‌خواهند بگذارند توافق وین، کیش، عمان یا ژنو اسم مهم نیست اصل این است که مسئله حل شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز