ورود پتروشیمیها به عرصه تولید انرژی هیدروژن
شرکت های پتروشیمی برای تولید انرژی هیدروژن در ایران همسو با روند جهانی تولید این سوخت سرمایه گذاری می کنند.
به گزارش ایلنا، در نمایشگاه و همایش «حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی» نشست توسعه فناوری های مبتنی بر انرژی هیدروژن برگزار شد.
رشید قانعی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع تکمیلی خلیج فارس تأکید کرد: «بسیاری از کشورهای جهان توسعه انرژی های پاک به ویژه هیدروژن را در دستور کار قرار داده اند و ضرورت دارد که ما نیز به این عرصه ورود کرده و به دانش و توان فنی آن دست یابیم.»
عظیم کلانتری اصل، رییس پژوهشگاه صنعت نفت نیز با اشاره به اینکه ویژگی های انرژی هیدروژن، آن را به یک گزینه سوخت جذاب برای کاربردهای حمل و نقل و تولید برق تبدیل کرده است، گفت: «می توان از این سوخت در اتومبیل ها، خانه ها، تولید برق قابل حمل و در بسیاری از کاربردهای دیگر استفاده کرد.»
محمدرضا کریمی، مدیرعامل پتروشیمی اروند نیز بیان کرد: «می خواهیم از ظرفیت شرکت های دانش بیان و فناور در زمینه توسعه انرژی هیدروژن در ایران بهره ببریم. قطعآً به زودی خبرهای مثبتی در این زمینه اطلاع رسانی خواهد شد.»
به گفته حاضران نشست، خروجی این کارگروه دستیابی ایران به انرژی هیدروژن خواهد بود. این کارگروه مشخص کرد که طی یک ماه بررسی ها، مطالعات و طرح اولیه به منظور همکاری های آتی انجام شود. در این زمینه مطالعات به پژوهشگاه صنعت نفت سپرده و مقرر شد که از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان استفاده شود. علاوه بر این، طلیعه دار اجرای پروژه های این عرصه نیز پتروشیمی اروند باشد.
گفتنی است، هیدروژن به عنوان سادهترین عنصر شناخته شده، چشم انداز جهان انرژی است. چراکه سوختی پاک است و وقتی در پیل سوختی مصرف می شود، فقط آب تولید می کند.
امضای 21 تفاهمنامه و قرارداد برای حمایت از «ساخت داخل»
مدیرعامل سرمایهگذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس با اشاره به امضای تفاهم نامه و قراردادهای متعدد در چهارمین نمایشگاه حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی عنوان کرد: شرکت های زیر مجموعه پترول 21 تفاهم نامه و قرارداد با شرکت های ایرانی و دانش بنیان در نمایشگاه «حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی» امضا کردند.
رشید قانعی اظهار کرد: در نمایشگاه «حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی» تفاهم نامه هایی به امضا رسید که مقدمات اجرای آن نیز فراهم است.
وی افزود: علاوه بر این، امسال برای نخستین بار در نمایشگاه حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، به شکل ویژه ای به بخش پایین دستی توجه شد و حتی یکی از ۳ ناحیه نمایشگاه به این موضوع اختصاص یافت.
گفتنی است، در میان زیرمجموعه های پترول، شرکت کود شیمیایی اوره لردگان 7 تفاهم نامه به ارزش بالغ بر 37 هزار میلیارد ریال در زمینه حمایت از ساخت داخل امضا کرد؛ از جمله کالاهای ساخت داخل مورد حمایت این شرکت می توان به کاتالیست های مورد نیاز صنعت پتروشیمی اشاره کرد.همچنین پتروشیمی ایلام 8 تفاهم نامه با شرکت های ایرانی و دانش بنیان ها امضا کرد که ارزش آن معادل 15 میلیون و 500 هزار دلار، به علاوه 10 میلیون یورو بود.پتروشیمی ارغوان گستر ایلام نیز 4 تفاهم نامه و قرارداد در زمینه حمایت از ساخت داخل منعقد کرد که ارزش آن ها معادل 2 میلیون و ۵۰۰ هزار یورو است.شرکت پتروشیمی صدف خلیج فارس نیز 2 تفاهم نامه و قرارداد امضا کرد که ارزش آن معادل 840 میلیارد ریال است.