خبرگزاری کار ایران

برخلاف برخی ادعاها؛

چمشیر آبگیری نشده است

چمشیر آبگیری نشده است
کد خبر : ۱۳۲۱۳۳۰

بنابر اطلاعات حاصله شرکت آب و نیرو در حال انجام تست هیدرولیکی دریچه‌های سد است و امکان آبگیری فعلا وجود ندارد. ضمن اینکه باید مجوز کمیته آبگیری اخذ شود که تاکنون این مراحل طی نشده است.

به گزارش ایلنا، طی دور روز گذشته اخباری در شبکه‌های مجازی مبنی بر آبگیری سد چمشیر منتشر شد.

بر پایه پیگیری‌های خبرنگار ایلنا و به گفته یک منبع آگاه؛ آبی که پشت سد جمع شده مربوط به بارندگی‌های اخیر بوده و هنوز هیچ آبی از مسیر رهاسازی آب رودخانه زهره وارد دریاچه سد نشده است. 

این گزارش حاکی است؛ بنابر اطلاعات حاصله شرکت آب و نیرو در حال انجام تست هیدرولیکی دریچه‌های سد است و امکان آبگیری فعلا وجود ندارد ضمن اینکه باید مجوز کمیته آبگیری اخذ شود که تاکنون این مراحل طی نشده است. 

طرح سد و نیروگاه ۱۷۶ مگاواتی چم شیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان (گچساران) مرکز شهرستان گچساران استان کهگیلویه و بویر احمد قبل از پیوستن رودخانه خیرآباد به رودخانه زهره در مجاورت محلی به نام تنگه چمشیر نزدیک به مرز استان بوشهر احداث خواهد شد. سد چمشیر پنجمین سد بزرگ کشور ایران خواهد بود.

وزیر نیرو در خصوص سد چمشیر و حواشی آن فته است: سد چمشیر یکی از سدهای بزرگ کشور است که توسط متخصصین کشور در مراحل پایانی اجرا قرار دارد و در اجرای آن از آخرین استانداردهای مهندسی و نکات محیط زیست بر اساس ضوابط سختگیرانه کشور مطالعات محیط زیست توسط متخصصان کشور انجام شده و مجوزهای لازم از ابتدای اجرا تا کنون از نهادهای مختلف و سازمان محیط زیست دریافت شده و در طول اجرا هم با ۲۵ گزارش دقیق نظارت محیط زیست ارائه شده است.

به گفته محرابیان؛ در اجرای پروژه‌های عمرانی و آبرسانی رعایت ملاحظات و استانداردهای محیط زیست مورد توجه قرار گرفته است. اخیراً هم شاهد یک تیم نظارتی از سازمان محیط زیست در این سد بوده‌ایم و در آخرین گزارش‌ها در این رابطه انتقادات وارده را برطرف کرده است.

و این در حالی است که علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور تاکید کرده است: «بررسی‌های کارشناسی نشان‌دهنده لزوم‌ بازنگری در مطالعات کیفی مخزن به دلیل تغییر داده‌های هیدرولوژیکی زمان احداث سد و کاهش بارندگی در طول 13 سال منتهی به زمان آبگیری، مطالعات تکمیلی زمین‌شناسی به دلیل وجود گسل در مخزن و وجود منابع شوری متعدد در دریاچه مخزن، انجام مطالعات عواقب و پیامدهای اجتماعی، محیط زیستی، اقتصادی و امنیتی ناشی از آبگیری و شوری آب و ... در پایین‌دست حوضه، شهرها، روستاها، مراتع و اراضی کشاورزی تحت تأثیر و برآورد میزان خسارت‌های احتمالی است و نظر سازمان بر عدم آبگیری این سد است.»

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز